Chlamydia Trachomatis

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic

pendula018
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jun 07, 2007 10:03 pm

Post od pendula018 »

evo mog iskustva.
pre 3 meseca sam na pregledu bio pozitivan na hlamidije.doktorka mi je prepisala ovu terapiju:
1.dan. hemomicin 4 kapsule odjednom
2.dan. hemomicin jedna ujutru,jedna uvece
pauza 7 dana
1.dan. hemomicin 4 kapsule odjednom
2.dan. hemomicin jedna ujutru,jedna uvece
odmah potom 4 kutije dovicina jedna kapsula ujutru ,jedna uvece,kad sam popio dovicin nastavio sa makropen (mislim da se tako zove) jedna tableta na osam sati i to je to.
mesec dana sam cekao da dam bris i danas sam dobio rezultat,terapija je 100% uspela u mom slucaju iz prve :D
moram priznati da je zajebana terapija ali se isplatilo
SQL
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Jan 14, 2007 8:06 pm

Post od SQL »

Tema o klamidiji već postoji u naslovu ovog foruma ali očigledno neki ovo nisu pročitali :

Ja mislim da ne postoji čovek u zemlji Srbiji koji je imao klamidiju duže od mene pa dozvolite još jednom da ponovim terapiju kojom sam ja uspeo da je izlečim a koja je bila predlog dve doktorke ( jedna od njih baš magistrirala na klamidiji ).

Dakle :

Koristiti samo DOVICIN 2x1 , 20 dana ( terapiju uzimati obavezno svakih 12 sati - dakle na vreme )
Piti najmane 2,5 litra vode dnevno - OBAVEZNO da ne objašnjavam opet zašto !
Koristiti vitamin C da bi ste malo pojačali imunitet !

Ako se radi o damama onda je preporučljivo iskoristiti par vaginaleta protiv kandide jer posledica korišćenja velike količine antibiotika može da bude pojavljivanje Kandide.

Nema sexa za vreme lečenja ili koristiti obavezno kondom i oba partnera moraju da se leče.

Za onu devojku što je imala pobačaj : Vidim da si ne upućena ! Tvoj doktor ti je trebao reći da ne pokušaVaš da zatrudniš ako imaš klamidiju jer ako ti to i uspe verovatnoća za spontani pobačaj je velika a u slučaju da uspeš da izneseš trudnoću verovatnoća da će beba biti slepa je je takođe velika ili da će imati neku drugu anomaliju. Dakle prvo izleči klamidiju pa onda misli na bebu !

I kao što reče dr. Vinka testiranje tek posle najmanje mesec dana , preporučlivo za oko 40 dana jer ako to uradite ranije test bi mogao biti lažno pozitivan zbog mrtvih klamidija !

Eto ja toliko a vi kako hoćete !

KORISTITE KONDOM I NE PONAVLJAJTE GREŠKE !
Zdravlje je najveće bogatstvo !
Djapa
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Apr 24, 2008 4:51 pm

Post od Djapa »

Mozda prevelika doza antibiotika, ali mozda zato sto ovi nasi prodaju skoro laznjake.

Ipak bih se usprotivio izjavi citiranog koja glasi:

"Nema sexa za vreme lečenja ili koristiti obavezno kondom i oba partnera moraju da se leče."

To nikako ne treba uzeti kao istinu jer sexa treba imati sto vise za vreme lecenja, gde se to odnosi na muskarce. Svaka kap sperme odnosi i veliki broj sto mrtvih sto zivih bakterija, sto znaci da je treba prolivati sto vise. Naravno, prolivati je "u prazno" ili u Durex. Nikako kod partnerke!
Uput, treba piti i sto vise tecnosti, bar 2 litre dnevno, iz istog razloga.

Za muskarce bih rekao (licno iskustvo):

Veoma cesto, Chlamydia je u stvari veoma dugo u telu, a tek kad dodje do komplikacija, mi je "primetimo". Mnogi radovi govore da ona zivi u uretri, a nikad u prostati, mada se mnoge metode lecenja zasnivaju na drenazi prostate. Cudno je sto su sve to jos uvek samo nagadjanja, jer jedni kazu jedno a drugi drugo.
Drenaza prostate bi bila prosto cedjenje iste, koje se moze obaviti ili licno ili uz pomoc drugog lica, prstom. To moze raditi i urolog ali im to obicno uopste nije interesantno da rade. Ako se radi sam najzgodnije je palcem (ko moze) a ako ne onda partnerovim kaziprstom.
Naravno, sve je to dozvoljeno samo ako je tkivo prostate zdravo (nema tumora ili drugih deformacija) i ako nije pod upalom. I da naglasim, drnaza se radi samo ako se tada uzimaju i antibiotici, jer se u protivnom infekcija samo moze rasiriti! Zato:

Kod koriscenja Azitromicina (Hemomicina), potrebno je uraditi drenazu 2 - 2,5 sati posle uzimanja doze jer je tada koncentracija antibiotika u krvi najveca. Posle drenaze obavezno se "isprazniti", sto spermu sto urin! Obavezno!!!!

Kod koriscenja Doxycyclina (Dovicina) to isto se radi posle 1- 1h20min nakon uzimanja doze.

To vam je veoma bitno jer se u protivnom simptomi uvek vracaju posle par meseci, a cak i akutna infekcija moze prerasti u hronicnu pa cak i prostatitis.

I da, najvaznije je: DUREX, pa na njega DUREX, a preko svega DUREX!!!!!

I sretno!

SQL napisao:Tema o klamidiji već postoji u naslovu ovog foruma ali očigledno neki ovo nisu pročitali :

Ja mislim da ne postoji čovek u zemlji Srbiji koji je imao klamidiju duže od mene pa dozvolite još jednom da ponovim terapiju kojom sam ja uspeo da je izlečim a koja je bila predlog dve doktorke ( jedna od njih baš magistrirala na klamidiji ).

Dakle :

Koristiti samo DOVICIN 2x1 , 20 dana ( terapiju uzimati obavezno svakih 12 sati - dakle na vreme )
Piti najmane 2,5 litra vode dnevno - OBAVEZNO da ne objašnjavam opet zašto !
Koristiti vitamin C da bi ste malo pojačali imunitet !

Ako se radi o damama onda je preporučljivo iskoristiti par vaginaleta protiv kandide jer posledica korišćenja velike količine antibiotika može da bude pojavljivanje Kandide.

Nema sexa za vreme lečenja ili koristiti obavezno kondom i oba partnera moraju da se leče.

Za onu devojku što je imala pobačaj : Vidim da si ne upućena ! Tvoj doktor ti je trebao reći da ne pokušaVaš da zatrudniš ako imaš klamidiju jer ako ti to i uspe verovatnoća za spontani pobačaj je velika a u slučaju da uspeš da izneseš trudnoću verovatnoća da će beba biti slepa je je takođe velika ili da će imati neku drugu anomaliju. Dakle prvo izleči klamidiju pa onda misli na bebu !

I kao što reče dr. Vinka testiranje tek posle najmanje mesec dana , preporučlivo za oko 40 dana jer ako to uradite ranije test bi mogao biti lažno pozitivan zbog mrtvih klamidija !

Eto ja toliko a vi kako hoćete !

KORISTITE KONDOM I NE PONAVLJAJTE GREŠKE !
:-?
Odgovori