chlamidia

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, Dr.VinkaVukotic, Vragolasta Amfibija

Odgovori
kaja76
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jan 18, 2005 8:48 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

chlamidia

Post od kaja76 »

Od juna 2004 godine bolesnik se leči od hlamidijalnog uretritisa, koji je verifikovan brisom uretree i odgovarajućom kulturom. Pri pregledu od 04.01.2005 navodi bolove retropubično koji ižarevaju prema vrhu penisa i u oba hemiskrotuma. Temperatutu nije imao. Promene na mokraći nije bilo. Navodi alguriju pri mikciji, te nešto učestali nagon na mikciju.
Objektivno: lumbalna sukusija obostrano bezbolna, abdomen iznad nivoa grudnog koša, palpatorno je u celini mek i bolno osetljiv suprapubično te obostrano ingvinalno.
Spoljne genitalije manji otok i bolna osetljivost u preedelu glave levog epididimusa, ostalo b.o.
Digitorektalno: Prostata je razmekšana, gnjecava, bolna na palpaciju, masažom se dobija manja kolišina opalescentnog eksprimata.
Pre ovog pregleda pacijent je bio na terapiji Gentamicinom.
Nakon tog pregleda rade se brisevi na uretre na B+AB, chlamzdiu thrachomatic, mzcoplasmu hominis, ureaplasmu urealiticum.
Dana 11.01.2005. i pored toga što je bio na terapiji Garamicinom izolivana je Ureaplasma, dok Chlamidia trachomatis nije izolovana.
Nakon toga data je terapija: Hemomicin prvi dan 1x4 caps, a 250mg u singl dozi (1 gr). Od drugog dana u toku 5 dana Dovicin 2x1 caps, a 100mg Eritromicin 4x500 mg u toku 7 dana , terapiju završiti sa Visirenom 2x1 tabl. takođe u toku 7 dana.
Nakon četiri nedelje (08.03.2005.) po izvršenoj kontroli briseva utvrđeno je da ureaplasma nije izolovana, mešutim da je izolovana chlamidi trachomatis.
Data je nova terapija: Orvagzl 2 gr (5x400 mg) singl doza prvi dan, a potom 7 dana Erztromicin 4x500 mg.
Da li možete da mi Vi preporučite terapiju, i šta dalje da radim.
petar11
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Mar 26, 2005 7:51 pm

Post od petar11 »

Kuku sta je taj popijo, imali posledice od toliko lekova, ja sam "crkao" posle mesec, stomak, sve zivo boli.
Ovo vase pismo me je totalno ubilo u pojam.
Odgovori