ceste urinarne infekcije i zaraza partnera

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic

Odgovori
bgd
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Jun 21, 2006 3:19 pm

ceste urinarne infekcije i zaraza partnera

Post od bgd »

Molim nekog strucnog da mi odgovori na sledece pitanje:

Imam ceste urinarne infekcije.Imala sam urinarnu infekciju cak i u trudnoci,a koja se zavrsila spontanim u 10.nedelji.Lecila sam se antibioticima,pijenjem cajeva,brusnicom,.... Inace su kod mene te infekcije potpuno bez simptoma,a prepoznajem ih po izmenjenom mirisu urina,kada odmah trcim kod dr. i naravno ustanovi se da je opet E.coli.

Interesuje me da li je moguce da me partner (koji takodje nema nikakve simptome) stalno inficira iznova. I ako jeste moguce - sta mi savetujete da on uradi od analiza (posto bismo isli privatno). Da li treba da radi urinokulturu,spermokulturu i da li je povrh svega potrebno da uradi i bris uretre ?

Zahvaljujem unapred na pomoci !
Filip
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Dec 04, 2005 11:31 pm

Post od Filip »

Partneru je dovoljno da uradi urinokulturu. Inače, ukoliko on ima E. coli verovatnije je da je on to pokupio od vas, a ne vi od njega /mada je i obrnuto moguće, ali je gotovo neverovatno/.
Ukoliko makar jedno od vas ima bakteriju, dok se ne izlečite treba da imate seksualne odnose samo sa kondomom.
Terapija treba da bude isključivo po antibiogramu.
Internet ne sme da bude zamena za posetu lekaru!
bgd
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Jun 21, 2006 3:19 pm

urinarne infekcije

Post od bgd »

Hvala puno na odgovoru !

Ako mozete da mi odgovorite na jos dva pitanja,bila bih Vam vrlo zahvalna.

1) U koju svrhu se radi spermokultura tj. u kojim slucajevima i koji se mikroorganizmi mogu tako otrkiti ?

2) U koju svrhu se radi urinarni bris i takodje koji mikroorganizmi mogu tu da se otkriju ?

Ovo pitam zato sto mi je dr. opste praxe savetovao da i to uradimo.Sve bismo radili u privatnoj laboratoriji ,pa mi je zato potrebno da znam - kad vec nesto radim,u koju svrhu to radim ?

Ako nije komplikovano,molila bih Vas za odgovor.

Unapred hvala !
nenadns
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Avg 04, 2005 5:26 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

...

Post od nenadns »

stafilokoke, streptokoke, enterokoke, e.coli, ....
Odgovori