Bubrezi

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic

Odgovori
fatamorgana
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Mar 02, 2009 5:53 pm

Bubrezi

Post od fatamorgana »

Smestam ovo pitanje ovde jer se radi o bolu u bubrezima, ali bol je rezultat trovanja hranom, tacnije strudlom sa makom koji je bio pokvaren. Posle mucnice i povracanja tokom nesto manje od 24 sata, zadrzao se osecaj slabosti i mucnine jos nekoliko dana, znojenje i povisena temperatura. Pet dana posle, javlja se bol u bubrezima, subjektivni dozivljaj hladnoce, slabost i dalje traje. Radi se o zdravom muskarcu od 45 godina.
Da li se otrov zadrzava u bubrezima? Sta dalje moze da se dogadja?
Na koji nacin lekari to ispituju? Da li bi bili dovoljni rezultati analize urina i krvi?
Korisnikov avatar
Vragolasta Amfibija
Moderator
Pridružio se: Ned Jan 29, 2006 8:59 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Re: Bubrezi

Post od Vragolasta Amfibija »

Trovanje hranom ne moze da dovede do bola u bubrezima, ali povracanje i proliv koji su posledica trovanja hranom mogu da dovedu do dehidratacije koja moze da dovede do talozenja peska u bubrezima i do bola u istim.
Potrebna je uobicajena dijagnostika bubreznih oboljenja koju ce vam kod urologa naloziti da uradite.
Molim,postavljajte vasa pitanja na forumu jer slanjem meni na pp imate manje sansi da vam bude odgovoreno.
Korisnikov avatar
milkyp3
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Nov 12, 2008 2:01 pm

Post od milkyp3 »

na zadnjem pregledu pronašli su mi u oba bubrega kamen veličine 8 mm.pila sam rovatineks,mnogo čajeva,ali ništa.prošle godine bili su 4mm sada osam.da li su preveliki da se izbace (bogo dragi umrijet ću od bolova)ili se moraju odstraniti hirurškim putem? :(
Korisnikov avatar
Vragolasta Amfibija
Moderator
Pridružio se: Ned Jan 29, 2006 8:59 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Vragolasta Amfibija »

Zavisi gde se nalaze, ako su u donjim casicama bubrega nemaju sanse da izadju spontano. Ako nisu nikad se ne zna, ali malo verovatno. Ako je potrebno nesto raditi to ne bi bila operacija nego ultrazvucno razbijanje.
Molim,postavljajte vasa pitanja na forumu jer slanjem meni na pp imate manje sansi da vam bude odgovoreno.
niko45
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Mar 06, 2006 10:17 pm

Post od niko45 »

Da ne bih otvarao posebnu temu postavicu ovde pitanje!

Pitanje se tice mog poznanika a odnosi se na trovanje lekovima (prekomerna doza) i otkaz bubrega nakon toga!

Zanima me kakve su sanse da se funkcija bubrega dovede u normalu, tj. da li ce ostati trajne posledice?

Pretpostavljam da to, izmedju ostalog zavisi i od kolicine i vrste unetih lekova, ali neke prognoze se valjda mogu dati.
Na znam o kojim se lekovima radi niti kolika je doza bila, osim da je bila velika (moguce smrtonosna)!

Hvala unapred na odgovorima!
Dr011
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 15, 2009 6:10 pm

Post od Dr011 »

zaista neka generalna prognoza ne moze da se da, to zavisi od mnogo faktora koje ne znamo, a zavisi i od samog organizma...
Odgovori