da li je to bruh?
Moderatori: moderato, admin, vlada99, Dr.VinkaVukotic, Vragolasta Amfibija
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Feb 08, 2013 11:15 pm
da li je to bruh?
Ovih dana sam bas uplasen, ako moze neka pomoc, bio bih zahvalan... U ponedeljak uvece sam osetio bol u levom testisu, bol je bio blag ali neprijatan, i trajao je celo vece, zatim u utorak je bio prisutan celog dana sa prekidima, dakle povremeno prestane, a u sredu je nestao, u cetvrtak sam otisao u teretanu i morao sam da prekinem sa treningom jer se bol ponovo pojavio, evo danas je nesto slabiji, ali veceras osecam da se prosirio i na ovu preponsku jamu izmedju testisa i butine... Moja drugarica, med sestra mi je objasnila kako da pregledam, nisam pronasao nista cudno, velicina testisa je ista, sve je isto, nemam neke kvrzice niti nesto cudno, nisam ih u zivotu povredio, kao mali mi se levi testis uvlacio, bio sam na preglede i samo od sebe je nestalo, od tad nikada nisam imao problema sa polnim organima. Ta moja drugarica mi je rekla da je to od prehlade, da sam dobio neku upalu i da ne brinem, ali mene ipak plasi jer bol postaje jaci kada nesto radim fizicki... Idem u teretanu 2 godine, pa se plasim da ne dobijem bruh, inace ovo je prvi put u zivotu da mi se javlja ovakav bol. Osim teretane, ne radim teske fizicke poslove... Imam 21 god, nisam gojazan... Ici cu u ponedeljak ili utorak kod urologa, samo sam dosao da cujem vase misljenje, hvala uapred.
-
- Novi član
Re: da li je to bruh?
Da li moze neko nesto da napise? 

moguce je da si samo istegao neki misic ili ligament i da refleksno zraci u testis, sto ce proci, ili se radi o pocetnoj kili, najbolje je da se javis na pregled, bez toga se ne moze nista znati...
-
- Novi član
Zakazao sam pregled za sutra kod urologa, moguce da sam istegao, jer osecam malo bol i u kuku, a pre nekoliko dana me je direktno boleo testis pa se bol prosiri na celu levu nogu.... Hvala na odgovoru, javicu sta kaze doktor 

-
- Novi član
Bio sam na pregledu, bruh nije sigurno, uradio sam UZ testisa i sve je u najboljem redu, ima neki mali problemcic sa desnim testisom, kaze da ima malo vise neke tecnosti, mada nije mi jasno, a kaze da nije to nikakav problem. Kaze da sam istegao neke ligamente i poremetio kuku malo, Tako da sam zadovoljan
E sad, rekao mi je doktor da treba da se obavi hirurska intervenciju na fenulumu, objasno mi je sve kako se to radi, uradicu to na leto, samo mi nesto nije jasno. Moj penis je kriv na dole, krivina nije velika, podnosljiva je, ali nije mi jasno nesto, kada mi je penis u erekciji donji deo (pokazuje strelica na slici) mi je nekako mekan, kao da nije ispunjen krvlju, i krivina polazi od sredina penisa, dakle kao da se prelama na sredini. Jel to sigurno zbog fenuluma ili ne?????
http://s18.postimage.org/5maq5t5zd/Picture_31.jpg

E sad, rekao mi je doktor da treba da se obavi hirurska intervenciju na fenulumu, objasno mi je sve kako se to radi, uradicu to na leto, samo mi nesto nije jasno. Moj penis je kriv na dole, krivina nije velika, podnosljiva je, ali nije mi jasno nesto, kada mi je penis u erekciji donji deo (pokazuje strelica na slici) mi je nekako mekan, kao da nije ispunjen krvlju, i krivina polazi od sredina penisa, dakle kao da se prelama na sredini. Jel to sigurno zbog fenuluma ili ne?????
http://s18.postimage.org/5maq5t5zd/Picture_31.jpg
verovatno ima malo slobodne tecnosti oko testisa (hidrocela), ako je malo onda je to bez znacaja, bitno je da je sam testis ultrazvucno dobar...
duz donje strane penisa pruza se spongiozno telo koje jeste mekse od gornjeg dela (kavernoznih tela), pogledaj anatomiju penisa na netu da vidis kako to izgleda unutra...kroz njega prolazi mokracna cev...
ovo zakrivljenje nije zbog frenuluma, vec se radi o urodjenom zakrivljenju tela penisa...ako ti zakrivljenje ne pravi nikakve smetnje tokom odnosa onda bez brige, i vrlo je verovatno da ti nece praviti probleme...na slici uopste ne deluje da se radi o kratkom frenulumu, deluje da je potpuno normalne duzine, kozica je lepo svucena i ne bi trebalo da zapinje tokom odnosa...zasto ti je preporucena intervencija na frenulumu, da li ti ipak pravi neke smetnje ili je pomislio da je frenulum taj koji savija penis na dole?
duz donje strane penisa pruza se spongiozno telo koje jeste mekse od gornjeg dela (kavernoznih tela), pogledaj anatomiju penisa na netu da vidis kako to izgleda unutra...kroz njega prolazi mokracna cev...
ovo zakrivljenje nije zbog frenuluma, vec se radi o urodjenom zakrivljenju tela penisa...ako ti zakrivljenje ne pravi nikakve smetnje tokom odnosa onda bez brige, i vrlo je verovatno da ti nece praviti probleme...na slici uopste ne deluje da se radi o kratkom frenulumu, deluje da je potpuno normalne duzine, kozica je lepo svucena i ne bi trebalo da zapinje tokom odnosa...zasto ti je preporucena intervencija na frenulumu, da li ti ipak pravi neke smetnje ili je pomislio da je frenulum taj koji savija penis na dole?
-
- Novi član
Onda je doktor pogresio, a ima sigurno preko 70 god, stariji covek, mislio sam da ima vise iskustva u tom poslu
pa ja sam njemu samo rekao da mi je kriv ka dole i rekao je da prevucem kozicu dok je bio opusten i rekao mi je da to do fenuluma, verovatno da je video dok je bio u erekciji, drugacije bi rekao...
Ja mogu uvek do kraja da prevucem kozicu i kada je u erekciji i ne vraca se preko glansa, ali ipak mislim da mi je fenulum malo izgrazeniji, tj osecam da ''zateze'' pri odnosu malo
evo kada je skroz opusten
http://s7.postimage.org/m9o9smokr/Picture_36.jpg
evo kada je skoro u maksimalnoj erekciji http://s7.postimage.org/cp01s09uz/Picture_39.jpg
Mislim da je fenulum izrazen, sta vi mislite?

Ja mogu uvek do kraja da prevucem kozicu i kada je u erekciji i ne vraca se preko glansa, ali ipak mislim da mi je fenulum malo izgrazeniji, tj osecam da ''zateze'' pri odnosu malo
evo kada je skroz opusten
http://s7.postimage.org/m9o9smokr/Picture_36.jpg
evo kada je skoro u maksimalnoj erekciji http://s7.postimage.org/cp01s09uz/Picture_39.jpg
Mislim da je fenulum izrazen, sta vi mislite?
nije da je on pogresio, vec jednostavno to se na pregledu ne moze videti...obicno momci kazu da imaju "zakrivljenje" na dole kad im frenulum vuce glavic na dole...ali kod tebe se ne radi o tom "zakrivljenju", vec o zakrivljenju tela penisa, i tome nije uzrok frenulum...na slikama frenulum deluje normalno, ne izgleda da zateze vise nego sto bi trebalo, ali naravno najbitnije je sta osecas tokom odnosa, bez obzira kako izgleda, ako zapinje onda mozes uraditi intervenciju jedino iz tog razloga, a sto se tice zakrivljenja nece nista promeniti, jer nije uzrokovano frenulumom...
-
- Novi član
I ja mislim da je fenulum ok, jer glans mi stoji pravo, ne savija se, ali problem je u tome sto je kriv na dole i kad ga ''guram'' sva sila pada na taj prednji deo sa fenulumom ali ako odradim dobre manevare, nece da pravi problem
posavetovacu se sa urologom na kontroli za 2 nedelje... e jos jedno glupo pitanje, da bi doktor utvrdio da je zakrivljenje na telu penisa, kako cu mu ja to pokazati? msm pred njim necu nikada imati erekciju? 

jedino da poneses sliku, recimo na telefonu, pa mu pokazi ako bude trazio, i potrudi se da mu isto tako opises, gde je tacno, da nije vezano za frenulum...ako ti zakrivljenje pravi neki problem moze se i ono korigovati, a ako ti zapinje i frenulum moze se i sa tim pokusati, ali ako nemas smetnji nekih posebnih ne mora se raditi nista...znaci zavisi samo od toga koliko ti smeta...
Sto se tice zakrivljenja,ako tebe ne boli i ne osecas da je to zategnuto pa da ti smeta onda je to sve ok a druga stvar,i ja imam hidrocelu--znaci malo tecnosti oko testisa al se ne povecava pa nista ne preduzimam a inace doktor preporucuje hirursku intervenciju.
Sto se tice bolova--mislim da treba neko vreme da prestanes sa teretanom i da nosis obavezno gace koje podizu mosnice--znaci ne previse tesne ali ne i bokserice.
Protivnik sam antibiotika ali mozda bi trebalo popiti jednu turu al to samo ako urolog prepise.
Srecno
Sto se tice bolova--mislim da treba neko vreme da prestanes sa teretanom i da nosis obavezno gace koje podizu mosnice--znaci ne previse tesne ali ne i bokserice.
Protivnik sam antibiotika ali mozda bi trebalo popiti jednu turu al to samo ako urolog prepise.
Srecno
kako se ne radi o bruhu i problemu sa testisom već o povredi ligamenata sa spuštanjem bola niz nogu i ka kuku,što je izgleda promaklo dr011 jer se koncentrisao na problem urološke prirode,mene brine da nuje došlo do povrede i iritacije nerva koji izlazi iz lumbalnog dela kične i nastavlja dalje niz nogu.Svakako,prekid vežbanja je indikovan tim problemom a ako simtomi i dalje budu prisutni,javiti se fizijatru.Mislim da će se dr011 složiti.Ostaje nejasno da li koristiš obzirom da se baviš vežbama u teretani,dizački pojas koji upravo ima zaštitnu ulogu od ovakvih vrsta povrede kičme i trbušnog zida.Pozz...