bris na hlamidiju

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, Dr.VinkaVukotic, Vragolasta Amfibija

Odgovori
pedja24
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Maj 11, 2005 6:44 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

bris na hlamidiju

Post od pedja24 »

Devojka mi je pozitivna na hlamidiju i sada je, verovatno imam i ja. Ovde sam prvi put cuo za metodu brisa PCR koja se, ako sam dobro razumeo radi iz uzorka krvi, jel tako? Posle nekoliko pitanja ovde drugih forumasa koji su rekli da su pretrpeli izvestan bol kod vadjenja tog brisa definitivno sam se odlucio za PCR ma koliko da kosta. Pronacicu neku privatnu kliniku i uradicu PCR. Da li neko od vas moze da mi opise kako izgleda vadjenje obicnog brisa, a kako PCR. HVala vam unapred svima kao i dr Vinki koja se maximalno trudi da nam svima ovde olaksa muke. POzdrav, ocekujem bar neki odgovor!
star bucks
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Maj 24, 2005 8:21 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od star bucks »

Medicinsko objasnjenje je vec dato
na http://php.doktor.rs/forum/viewtopic.php?t=1275
Ja ti mogu reci kako subjektivno meni izgleda vadjenje obicnog brisa. Prvi put sam "vadio" taj bris prosle godine u ovo vreme (negativan) i za malo se nisam onesvestio. Uzasno se grozim igala, krvi i med. opreme. Osecaj nije bolan, ali je PRILICNO neprijatan. Bris se vadi lezecki (iako sam ja pre dva meseca ponovo vadio stojecki) - odaberi ovo prvo, lakse je ako si 'onesvestljiv', stavi ruku preko ociju i ne gledaj sta ti radi, a pogotovo kako izgleda to cime radi.
Rekao mi je urolog (privatni) da su se SVE varijante alternativnih testova dosad pokazale neuspesnim, tj. da jedino klasican goreopisani bris daje adekvatne rezultate (postoji i varijanta brisa iz srednjeg mlaza mokrace!).
Stoga ti ne preporucujem da ides na skuplju PCR varijantu, pogotovo sto neces vaditi jedan, vec min tri brisa (pocetni, kontrolni za mesec dana, i kontrolni za dva meseca)! Budi musko i izdrzi tih dve sekunde neprijatnosti - ne znam kako bih ti opisao vrstu neprijatnosti - mozda recimo kao malo peckanje koje se javi kad ti je partnerka nenamerno grublja ili nespretnija od uobicajenog...
Jos jedna neprijatnost ali ne fizicka: raspitaj se da li laboratorija koja radi test daje rezultat u obliku negativan - pozitivan ili po nekoj formuli reaktivnosti tipa '26.5% reaktivan' - ovaj drugi u procentima test meni nije valjao jer je pokazao da nisam reaktivan=negativan, ali sam mi je urolog posle rekao da ipak uradim ovaj prvi test i on se nazalost pokazao pozitivnim. Znaci vodi racuna sta ti nude za to sto placas.
Ako si dosad vec uradio PCR, javi kako je bilo.
Pozdrav i samo hrabro!
p.s. - posle treceg cetvrtog vadjenja redovnog brisa, bice ti sve jedno - neces ni primecivati tu malu neprijatnost[/url]
Odgovori