ujutru mi se pojavio mali tup bol u desnom testisu... posle masturbacije uvideo sam da je sperma braonkaste boje, kao da ima tragove krvi... nije nista strasno bolelo tako da sam nastavio svoje redovne dnevne aktivnosti... Posle hodanja mi se javio ponovo bol, i postao je sve veci.. Kada sam dosao kuci samo sam legao i dobio temperaturu 38,5... sutra dan se vec osecam bolje, mada bol je i dalje prisutan, samo sto je sada osetno manji, mada ipak neprijatan. Temperatura je spala ali idalje osecam da nesto nije u redu! Da li je mozda neko nesto slicno imao, ili je cuo, ili ima neki savet, ako ima nek odgovori, posto ne znam koliko ovo moze da bude ozbiljno i da li je uopste ozbiljno? malo sam paranoican i zbunjen, ne znam kako da razmisljam...
unapred hvala za odgovor
Braonkasta sperma, bol u desnom testisu, visoka temperatura
Moderatori: vlada99, moderato, admin, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic
-
- Novi član
- Pridružio se: Pon Jan 30, 2012 5:35 pm
Re: Braonkasta sperma, bol u desnom testisu, visoka temperatura
Trebao bi da se obratis urologu... Krv u spermi moze biti znak nekog upalnog procesa u semenim kanalicima...
Svakako se javi urologu, tako ćeš jedino biti sto posto siguran šta se dešava, ovako možemo samo nagađati...
-
- Novi član
- Pridružio se: Ned Feb 15, 2009 11:43 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Meni se to isto desilo pre oko 15 dana,imao sam i bol u predelu bubrega i pecenje pri mokrenju i samo jedan dan primetio malo belog neprozirnog iscedka. Otisao kod urologa,uradio ultra zvuk ok i test na chlamidiu koji je bio negativan ali kako kaze analiza imam staphylocous aureli. Analiza mokrace u granicama normale. Od terapije 1x1 pancef,2x1 urinobalans i 2x1 brufen 10 dana pa kontrola.Zbog bolova u predelu bubrega 3 dana pre pocetka ove terapije primio venski longacef i pre toga kutiju pipena. I pre 2 dana sam imao takvu braon boju sperme tako da sam se uplasio opasno i da sumnjam u analize .Ne znam sta da radim da li da idem kod drugog urologa ili druge analize da uradim.
Pozdrav
Pozdrav
epididimitis...
1 x 1 pancef 7 dana i 2 x 1 ciprocinal 14 dana, strogo mirovanje i posle 7 dana mi je vec mnogo bolje, ne osecam bol vise, testisu fali jos malo da se vrati u normalnu velicinu, brinulo me je to sto je na kraju testisa nesto tvrdo, urolog mi je objasnio da je to rep epididima koji je pod upalom tako da je to u lecenju normalno...
Sad sledi pitanje... Kad cu moci da imam seksualni odnos ili barem handjob
10 dana nista nisam radio po tom pitanju, poceo sam da sanjam svasta 

Sad sledi pitanje... Kad cu moci da imam seksualni odnos ili barem handjob

handjob mozes da imas, ako ti to ne bude bolno i ako ti bude prijalo, cak ce praznjenje kanala biti i od koristi...
ali naravno pazljivo, gledaj da ne povredjujes testise tom prilikom...sto se tice odnosa sacekaj ipak da se sve to potpuno oporavi, tokom odnosa se fizicki povredjuju testisi i epididimisi, a sad je najbitnije mirovanje... 

-
- Novi član
Posle svih tegoba i problema promenio sam urologa koji me je pregledao i rekao mi da posle ispijene terapije od 10 dana pancefa predjem na levomax 1x1 ,chimoral 3x2,conprosta 3x3 od 10 dana. Dva dana posle ovog pregleda dok jos nisam poceo sa novom terapijom probudim se i osetim veci bol u desnom destisu i preponi, koji je i bio pod otokom,tako za malo da je bio duplo veci od levog sa izrazenim venama i osecajem temperature na tom mestu. Naravno uplasim se i ponovo kod urologa koji je uradio ultra zvuk testisa i rekao mi da nije nista strasno da nastavim sa novom terapijom i da ce to proci. Evo posle 4 dana i dalje osecam bol,dosta manji, i oteceni testis se malo smanjio u odnosu kada sam to primetio ali me sve ovo mnogo nervira i plasi da sve ovo od kada je pocelo ima mesec dana i da jos ne prolazi. Zadnjeg puta lekar je napisao dg prostatitis chr. radio mi test PSA koji je bio 1,22 ng/ml. Primetio sam da mi je i dalje sperma braonkaste boje tako da ne znam sta vise da radim.
Molim vas za savet
Pozz
Molim vas za savet
Pozz
radi se o epididimitisu, potrebno je to leciti, bitno je da je krenulo na bolje, trebalo bi to svakim danom da se sve vise povlaci...naravno pored terapije koja ti je odredjena potrebno je i mirovanje...boja sperme je takva uprvo zbog infekcije, ejakulacijom se prazni taj inficirani sadrzaj...
Imam problem koj me muci vec pola godine, imeno u oktomvru sam dobio blagu upalu epididimisa, koja uopste nije imala simptome epididimisa u smislu jakog bola i slicno, kako i da je bio sam kod urologa, odma mi je uradio ultrazvuk testisa, oba testisa normalne velicine, homogene ehostrukture, desni epididim uvecan i hetroehogen. Prisutna mala inflamatorna hidrocela. Dijagnoza upala pasemenika, 7 dana ospen i himoral forte, bio sam na kontrolu posle 1 nedelju, opet mi je doktor radio ultrazvuk , nalaz normalan, stanje sa desnim pasemenikom se sredjuje. Preventivno radili smo tumor markere, tumor markeri uredni.
Terapija mi je bila produzena za jos 5 dana.
Posle toga bio sam na kontrolu na svakih 2 meseca do sada, jel sam psihic i se puno bojim teskih bolesti, svaki pun mi je radjen klinicki pregled i ultrazvuk testisa, Oba testisa palpatorno uredni, Oba testisa homogene ehostrukture, bez defekta u ovojnici. Post.Epididimitys.dex.
U medjuvremenu, otok testisa i pasemenika se smanjio, hidrocela se skroz povukla.
Sve do prosle nedelje, bio sam na poslu, ceo dan na noge, smanjili grejanje i ja osetim prvo bol u bubregu i preponu, pa polako za dan-dva mi se spustio na desnom pasemeniku, boli me na dopir i to bas solidan bol, bol se siri od testisa do preponu.
Odmah sam otisao urologu, uradio mi je ultrazvuk testisa, oba testisa uredne ehostrukture bez znacima nekih procesa, desan pasemenik zadebljan i malo uvecan, palpatorno bolan, odmah sam primio inekciju, ne pamtim koji antibiotik da se spreci sirenje, dobio antibiotik Reciprox 500mg i himoral forte 5 dana. Osven eho testisa, posto sam ispricao doktoru da je sve pocelo od bubrega ka testisu, uradjen eho bubrega, mocnog meura i sve je uredno. Ingvinalni kanali bez prosirenja. Doktor je rekao da je to tako sa ove upale, nema je, pa je potrebna inicijalna kapisla da se sve ponovo vrati.
U izvestaju pise, kontrola posle terapije, sa nalazima krvne slike, urina i sedimentacije.
Imam 22 godine, subjektivno bol na dodiru se znacajno namalio, ja bi hteo da cujem vase mislenje. Koji sam ja baksuz, taman sam mislio da me je proslo...
P.S. izvinite za moj los srpski.
Terapija mi je bila produzena za jos 5 dana.
Posle toga bio sam na kontrolu na svakih 2 meseca do sada, jel sam psihic i se puno bojim teskih bolesti, svaki pun mi je radjen klinicki pregled i ultrazvuk testisa, Oba testisa palpatorno uredni, Oba testisa homogene ehostrukture, bez defekta u ovojnici. Post.Epididimitys.dex.
U medjuvremenu, otok testisa i pasemenika se smanjio, hidrocela se skroz povukla.
Sve do prosle nedelje, bio sam na poslu, ceo dan na noge, smanjili grejanje i ja osetim prvo bol u bubregu i preponu, pa polako za dan-dva mi se spustio na desnom pasemeniku, boli me na dopir i to bas solidan bol, bol se siri od testisa do preponu.
Odmah sam otisao urologu, uradio mi je ultrazvuk testisa, oba testisa uredne ehostrukture bez znacima nekih procesa, desan pasemenik zadebljan i malo uvecan, palpatorno bolan, odmah sam primio inekciju, ne pamtim koji antibiotik da se spreci sirenje, dobio antibiotik Reciprox 500mg i himoral forte 5 dana. Osven eho testisa, posto sam ispricao doktoru da je sve pocelo od bubrega ka testisu, uradjen eho bubrega, mocnog meura i sve je uredno. Ingvinalni kanali bez prosirenja. Doktor je rekao da je to tako sa ove upale, nema je, pa je potrebna inicijalna kapisla da se sve ponovo vrati.
U izvestaju pise, kontrola posle terapije, sa nalazima krvne slike, urina i sedimentacije.
Imam 22 godine, subjektivno bol na dodiru se znacajno namalio, ja bi hteo da cujem vase mislenje. Koji sam ja baksuz, taman sam mislio da me je proslo...
P.S. izvinite za moj los srpski.

Druze posle akutne upale to je jednostavno tako, evo i mene me je sad ponovilo i bukvalno znam sta me ceka, mada i ne mora tako biti.maggi1 napisao:Posle svih tegoba i problema promenio sam urologa koji me je pregledao i rekao mi da posle ispijene terapije od 10 dana pancefa predjem na levomax 1x1 ,chimoral 3x2,conprosta 3x3 od 10 dana. Dva dana posle ovog pregleda dok jos nisam poceo sa novom terapijom probudim se i osetim veci bol u desnom destisu i preponi, koji je i bio pod otokom,tako za malo da je bio duplo veci od levog sa izrazenim venama i osecajem temperature na tom mestu. Naravno uplasim se i ponovo kod urologa koji je uradio ultra zvuk testisa i rekao mi da nije nista strasno da nastavim sa novom terapijom i da ce to proci. Evo posle 4 dana i dalje osecam bol,dosta manji, i oteceni testis se malo smanjio u odnosu kada sam to primetio ali me sve ovo mnogo nervira i plasi da sve ovo od kada je pocelo ima mesec dana i da jos ne prolazi. Zadnjeg puta lekar je napisao dg prostatitis chr. radio mi test PSA koji je bio 1,22 ng/ml. Primetio sam da mi je i dalje sperma braonkaste boje tako da ne znam sta vise da radim.
Molim vas za savet
Pozz

Konzumiraj puno vodu i cajeve, meni je doktor preporucio caj od nevena, jeste da ima los ukus ali pomaze.

-
- Novi član
Zahvaljujem se Dr011
Bio sam na kontroli pre neki dan i radjen mi je ultrazvuk,otok se povukao ,ne bas skroz ali na dnu testisa ima nesto sto je tvrdje. Lekar napisao da je epididimitis ,prepisao mi jos posle levomaxa 7 inekcija garamicina (urolog mi prepisao 1 dnevno od 240 a lekar koji mi je pisao recept rece da je ovo mnogo i da moze i od 160) i posle toga baktrim 2x2 10 dana. Primetio sam da sperma nije vise onako brao n vec bih rekao da se priblizno vatila normali,sto se tice boje. Primetio sam da moram da mirujem jer kada se krecem osecam tupe bolove u predelu testisa. Zanima me da li posle ove terapije treba uraditi bris urinarnog kanala,jer mi je na pocetku lecenja analizom utvrdjeno da imam staphylocous aureli i da li je posle ovoliko silnih antibiotika unistena,i ako sam slucajno imao chlamidiju a da nije pokazala analiza da li je unistena ovom terapijom (kutija pipena,1 longacef 2mg,8 dana pancef,10 dana levomaks,7 dana garamicin 160,10 dana baktrim).
Pozz
Bio sam na kontroli pre neki dan i radjen mi je ultrazvuk,otok se povukao ,ne bas skroz ali na dnu testisa ima nesto sto je tvrdje. Lekar napisao da je epididimitis ,prepisao mi jos posle levomaxa 7 inekcija garamicina (urolog mi prepisao 1 dnevno od 240 a lekar koji mi je pisao recept rece da je ovo mnogo i da moze i od 160) i posle toga baktrim 2x2 10 dana. Primetio sam da sperma nije vise onako brao n vec bih rekao da se priblizno vatila normali,sto se tice boje. Primetio sam da moram da mirujem jer kada se krecem osecam tupe bolove u predelu testisa. Zanima me da li posle ove terapije treba uraditi bris urinarnog kanala,jer mi je na pocetku lecenja analizom utvrdjeno da imam staphylocous aureli i da li je posle ovoliko silnih antibiotika unistena,i ako sam slucajno imao chlamidiju a da nije pokazala analiza da li je unistena ovom terapijom (kutija pipena,1 longacef 2mg,8 dana pancef,10 dana levomaks,7 dana garamicin 160,10 dana baktrim).
Pozz