Ispostavilo se da je terapija Hemomycin-om neodgovarajuca!
Bar sto se mene tice...
Lekar mi je prepisao terapiju Doxycilinom i Azitromicinom!!!
Nadam se da ce ova dva antibiotika dati bolje rezultate...
Kako me je lekat savetaovao ispada da hemomycin nije dovoljno pouzdan i efikasan...ova dva antibiotika su dosta jaka...treba izdrzati!
Takodje me je posavetaovao da svoj donji ves iskuvavam!
Ako neko ima neka pitanja i savete neka me kontaktira.
Pozdrav
Borba protiv Klamidije!!!
Moderatori: moderato, admin, vlada99, Dr.VinkaVukotic, Vragolasta Amfibija
Hemomycin i Azitromicinom su isti lekovi, samo drugi proizvodjaci.
Mozda nasi lekari grese, u svetskoj literaturi govore kad se konzumira Azitromicinom da se pije u "SINGLE" doze od min 1 g, to jes u toku jednog dana sve se popije, a kod nas skoro svi lekari prepisuju da se to pije 10 dana. ne znam ko gresi, meni nista ovde nije jasno svaki lekar na drugi nacin tretira i leci ovu bolest.
Ne znam u cemu je problem.
Mozda nasi lekari grese, u svetskoj literaturi govore kad se konzumira Azitromicinom da se pije u "SINGLE" doze od min 1 g, to jes u toku jednog dana sve se popije, a kod nas skoro svi lekari prepisuju da se to pije 10 dana. ne znam ko gresi, meni nista ovde nije jasno svaki lekar na drugi nacin tretira i leci ovu bolest.
Ne znam u cemu je problem.
-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Mar 15, 2005 11:27 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Azitromicin i hemomicin jesu slicni ali me je lekar posavetovao da iskljucivo pri kupovini azitromicina uzmem onaj strane prozivodnje!!!
zato sto cesto kao zamenu daju obican hemomicin!!! Znaci, ako se vec uzima azitromicin treba kupiti francuski, nemacki itd
Hemomicin je proizvod HEMOfarma...otuda i naziv
Sto se tice konzumiranja pije se odjednom....4+2 tablete (ima ih 6 u pakovanju)...
zato sto cesto kao zamenu daju obican hemomicin!!! Znaci, ako se vec uzima azitromicin treba kupiti francuski, nemacki itd
Hemomicin je proizvod HEMOfarma...otuda i naziv
Sto se tice konzumiranja pije se odjednom....4+2 tablete (ima ih 6 u pakovanju)...
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Sub Dec 11, 2004 1:09 am
Uf! Hemomycin je domace zasticeno ime generickog imena leka azitromicin! Zasticena imena se mogu menjati i postoje razlike i u domacim farmaceutskim kucama a kamo li u stranim ali SAMO u tom NAZIVU! Znaci moze se zvati bilo gde i kako god bilo to je ustvari ISTI LEK azitromicin. Nema NIKAKVE razlike u nemackom,francuskom i nasem azitromicinu (tj.Hemomycin-u)! U zakljucku Hemomycin i azitromicin ne samo da su slicni nego su i IDENTICNI! Vi ste definitivno nesto pogresno razumeli!
Sapienti sat!
-
- Novi član
hemo-azitro-micin?
Hmh...neko gresi...definitivno...raspitacu se ja bolje ovih dana...skeptican sam jos uvek...Trebam prvo zavrsiti terapiju sa Doxycilinom...
Mada, nisam siguran da su "hemo-azitro-micini" naseg proizvodjaca i stranih istog kvaliteta...
Mada, nisam siguran da su "hemo-azitro-micini" naseg proizvodjaca i stranih istog kvaliteta...
-
- Novi član
- Pridružio se: Sre Jan 12, 2005 9:04 pm
Interesu je me da li neko ima slicne probleme kao je kod uzimanja antibiotka. Dok sam pio Doksicivin 10 dana 2x1 doslo je do promene "stolice" često je bila "mlitava" pa mi se pojavio ojed na anusu, ali nije strasno. Ponekad sam osecao bol u predelu jetre i bubrega. Kad sam zavrsio, posle 4 dana na nagovor "mog urologa" dobio sam da pijem ciprocinal i to pocinju tegobe.
Pojavljuje se bol u predelu besike i celog donjeg stomaka, cesce uriniranje, nocno budjenje za uriniranje uz jak bol u donjem stomaku (kao naduvena besika), koji je svako dnevno intezivniji cak se prosiri i na testise i ceo stomak. To traje dok je puna besika i prestaje za jak bol za 10 minuta, a kroz 2 sata nema bolova mozda malog tinjajuceg 10 cm od pupka (mislim da je u besici).
Isao sam se zaliti urologu "ispipao me" malo i kao nista pij dalje verovatno reakcija na lek. Posto sam sinoc imao najace bolove, otisao sam do Urgentnog uradili analizu mokraće i Le u krvi (Ok analize) i ponovo me pregledali tj. "ispipali stomak" i nista (prosireni kilni kanali). Problem je u tome sto kad ja odem kod lekara ja nemam te bolove, jer su prosli.
Ja sam znao za te kanale, ali ja sam ubedjen da meni nesti izritira besiku da se ona uveca i kao i mokracne kanale i da me to boli pa nadrazi i druga tkiva pa i kilne kanale.
Hvala
Pojavljuje se bol u predelu besike i celog donjeg stomaka, cesce uriniranje, nocno budjenje za uriniranje uz jak bol u donjem stomaku (kao naduvena besika), koji je svako dnevno intezivniji cak se prosiri i na testise i ceo stomak. To traje dok je puna besika i prestaje za jak bol za 10 minuta, a kroz 2 sata nema bolova mozda malog tinjajuceg 10 cm od pupka (mislim da je u besici).
Isao sam se zaliti urologu "ispipao me" malo i kao nista pij dalje verovatno reakcija na lek. Posto sam sinoc imao najace bolove, otisao sam do Urgentnog uradili analizu mokraće i Le u krvi (Ok analize) i ponovo me pregledali tj. "ispipali stomak" i nista (prosireni kilni kanali). Problem je u tome sto kad ja odem kod lekara ja nemam te bolove, jer su prosli.
Ja sam znao za te kanale, ali ja sam ubedjen da meni nesti izritira besiku da se ona uveca i kao i mokracne kanale i da me to boli pa nadrazi i druga tkiva pa i kilne kanale.
Hvala
-
- Novi član
odgovor
Sto se tice bolova u besici...imao sam ih....ali nisu tako jakog intenziteta!!!
Moja partnerka je imala jace bolove....Bas danas sam posetio lekara i pitao ga za bolove u besici ali mi je on rekao da to nema veze sa antibioticima!!!
Mada...sudeci po tvojim simptomima izgleda da ima hmhmhm?!
Popio sam 4 kutije doksiciklina+jednu hemomicina...i sada bih trebao da cekam 3 nedelje....
Ne verujem da cu uspeti da je unistim u prvom delu terapije...
Pozdrav...pisi i dalje
Moja partnerka je imala jace bolove....Bas danas sam posetio lekara i pitao ga za bolove u besici ali mi je on rekao da to nema veze sa antibioticima!!!
Mada...sudeci po tvojim simptomima izgleda da ima hmhmhm?!
Popio sam 4 kutije doksiciklina+jednu hemomicina...i sada bih trebao da cekam 3 nedelje....
Ne verujem da cu uspeti da je unistim u prvom delu terapije...
Pozdrav...pisi i dalje
Neverovatno, meni se polako svi oni bolovi koje sam imao vracaju, bol 5 cm ispod pupka u stomaku, nadutost, i osecam kao da ce mi se vratiti bol u polnom udu, Sve ove bolove sam izgubio posle terapije od 4 kutije Dovicina. Od kako sam otisao kod urologa, koji me skoro nije ni pogledao i prepisao Ciprocinal 2x500mg 10 dana i Hemomicyn 3 kutije 2x1, sa dosta caja, koje sam poceo da pije samo 4 dana posle Dovicina, ja sam na pola terapije pukao i odustao, od raznih bolova u stomaku, "proliva", bolova u zelucu, testisima i nocnog morenja. Prestao sam sa terapijom kad sam popio 7 dana Ciprocinala i 1 dan 4 tablete Hemomicina.
Sad 3 dan posle terapije imam i dalje bolove.
Sutra odoh da uradim EHO abdomena i pregledom, verovatno i ja imam upalu prostate kao i "PERA11"
Sad 3 dan posle terapije imam i dalje bolove.
Sutra odoh da uradim EHO abdomena i pregledom, verovatno i ja imam upalu prostate kao i "PERA11"