Zdravo,
sve je pochelo sa veoma frekventnom urinacijom otprilike prije 6-7 meseca. Poslali su me kod urologa, napravio mi je DRE pa rekao mi je da idem na Cistoskopiju. Frekventa uriniacija je u medjuvremenu prestala ili se namalila i nisam otisao na ovoj pregled. Posle 2-3 meseca se opet pojavila ali ovoga puta poceli li su bolovi u predelu prostate. Otisao sam na Cistoskopiju i urolog mi je rekao da su nalazi uredni kod blader-a i kod prostate. U medjuvremenu je iskljuchena bakteriska zaboljenja jer mi je uredjena kompletna krvna slika i urinokultura. Ali bolovi u predelu prostate i frekventno uriniranje je produzilo. Osecham kad je i malo mokrache u blader-u da mi stvara bol i mora da mokrim. Urolog me je uputio na ultrasound na blader-u i prostate i naod je uredan, rekao je da nemam nista sto moze da prouzrokuje ovu bol. Otisao sam na ultrasound na abdomenu i sada chekam rezultate. U medjuvremenu mislim da su pocheli bolovi u predelu karlice i donjem deo kichmenog stuba.
Imam 36 god i familiju nisam imao nekoga sa kancerom prostate ili neka druga uroloshka oboljenja.
Dali neko ima slichno iskustvo i shta mi se moze preporuchiti?
Hvala puno
Tomas
Bolovi u predelu prostate
Moderatori: vlada99, moderato, admin, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic
-
- Novi član
- Pridružio se: Ned Nov 30, 2008 12:28 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Nisam doktor ili neki strucnjak, ali sam imao slican problem i jos ga imam. Od doktora sam saznao da se upale urogenitalne regije desavaju kada sadimo na hladnom mestu ( kamenu, zemlji, betonu, na promaji, u hladnoj prostoriji ako sedimo na netapaciranoj stolici). Isto tako ako devojke nose kratke jakne i plitke pantalone, ne stiteci tako karlicnu regiju, mogu da obole od upala. Znaci toga treba da se klonimo. Isto tako bakterije mogu prouzrukovati razne upalne procese, a najcesci krivac za bakterije u urogenitalnom traktu je nehigijena.
Postoje razni lekovi za ublazavanje bolova i smanjenje bakterija, ali oni ne deluju bas kako bi mi hteli, posto posle duzeg vremena uzimanja lekova bakterije postanu rezistentne. Iz razgovora sa ljudima koji imaju iste ili slicne probleme saznao sam da bolest ne traje nedelju, dve, nego mnogo duze cak do 5, 6 meseci a naravno ako se ne leci moze doci do ozbiljnih komplikacije.
Saveti za ozdravljenje su sledeci: prvo je najvaznije da sto vise vremena provodimo u toplom, nosimo papuce, pijemo cajeve i sto vise tecnosti. Pozeljno je da jakna, kada izlazimo napolje po hladnom vremenu, bude dovoljno duga da prelazi 5-10 cm preko pantalona. Kada smo u svom domu trebalo bi da nosimo vunene carape ili papuce. Trebali bi da pijemo sto vise caja (od persuna, uvin, brusnica). Bitno je uzimati sto vise tecnosti, da bi se bakterije izbacivale iz tela.
E sada postoji jedna voda koja je pomogla mnogima u problemima sa bubrezima, prostatom, besikom itd. Zove se Odmenjska i pakuje se u Uscu, varosici koja je udaljena 50 km juzno od Kraljeva. Trebalo bi da je ima svugde u Srbiji. Ako neko zivi blizu pomenutog izvora, postoji cesma na koju je dovedena pomenuta voda i naravno besplatno se moze natociti. Napominjem da kada se ova voda pocne piti, da treba samo nju piti da bi efekat bio potpun. Taj izvor se zove i Savin izvor i nastao je po legendi kada je Sveti Sava prekrstio svoijim stapom kamen, i iz njega je potekla lekovita voda. Selo u kome je izvor zove se Odmenje i otuda naziv Odmenjska voda.
Nadam se da sam pomogao.
Postoje razni lekovi za ublazavanje bolova i smanjenje bakterija, ali oni ne deluju bas kako bi mi hteli, posto posle duzeg vremena uzimanja lekova bakterije postanu rezistentne. Iz razgovora sa ljudima koji imaju iste ili slicne probleme saznao sam da bolest ne traje nedelju, dve, nego mnogo duze cak do 5, 6 meseci a naravno ako se ne leci moze doci do ozbiljnih komplikacije.
Saveti za ozdravljenje su sledeci: prvo je najvaznije da sto vise vremena provodimo u toplom, nosimo papuce, pijemo cajeve i sto vise tecnosti. Pozeljno je da jakna, kada izlazimo napolje po hladnom vremenu, bude dovoljno duga da prelazi 5-10 cm preko pantalona. Kada smo u svom domu trebalo bi da nosimo vunene carape ili papuce. Trebali bi da pijemo sto vise caja (od persuna, uvin, brusnica). Bitno je uzimati sto vise tecnosti, da bi se bakterije izbacivale iz tela.
E sada postoji jedna voda koja je pomogla mnogima u problemima sa bubrezima, prostatom, besikom itd. Zove se Odmenjska i pakuje se u Uscu, varosici koja je udaljena 50 km juzno od Kraljeva. Trebalo bi da je ima svugde u Srbiji. Ako neko zivi blizu pomenutog izvora, postoji cesma na koju je dovedena pomenuta voda i naravno besplatno se moze natociti. Napominjem da kada se ova voda pocne piti, da treba samo nju piti da bi efekat bio potpun. Taj izvor se zove i Savin izvor i nastao je po legendi kada je Sveti Sava prekrstio svoijim stapom kamen, i iz njega je potekla lekovita voda. Selo u kome je izvor zove se Odmenje i otuda naziv Odmenjska voda.
Nadam se da sam pomogao.
zelela sam da potvrdim, iz svog iskustva, da je tacno ono sto se prica za Odmenjsku vodu. Vec duze vreme vodim bitku sa balkterijskim infekcijama i mogu reci da je ta voda cudo. ima je, cula sam skoro u Veru, i na ceraku po nekim podrumima pica na balone..
inace nisam bila u stanju da uzimama masu prepisanih lekova (koji su inace smrt za bubrege i jetru) pa mi je odlicno dosao ovaj prirodni lek. neophodno je piti po 2 l dnevno, uz cajeve za bakterije i po 2000 mg vitamina C. naravno korigovati ishranu je obavezno za svaki organizam..
nadam se da sam nekome pomogla ovim savetom..
inace nisam bila u stanju da uzimama masu prepisanih lekova (koji su inace smrt za bubrege i jetru) pa mi je odlicno dosao ovaj prirodni lek. neophodno je piti po 2 l dnevno, uz cajeve za bakterije i po 2000 mg vitamina C. naravno korigovati ishranu je obavezno za svaki organizam..
nadam se da sam nekome pomogla ovim savetom..
Sve je to u redu sa Odmenskoj vodi ali problem je sto ja zivim u Kanadi..
Mozda i tu postoji takva voda ali do sada nisam cuo za takvo nesto.
Kod mene je problem sto bolovi ne prestaju uopste, sire se i dajle..
Dali ima neko slicno iskustvo? Bolovi su koncentrirani u predelu prostate i sire se u predelu mocnog mehura, i dole po untrashnjom strane nozi, u predelu izmedju testisa i anusa. DRE, Cystoscopija, Eho pelvisa i abdomena su negativni, PSA=0.966. Urolog nije siguran o cemu se radi.
Dali znate koja druga ispitivanja treba da se uradi za da se postavi dijagnoza?
Hvala
Mozda i tu postoji takva voda ali do sada nisam cuo za takvo nesto.
Kod mene je problem sto bolovi ne prestaju uopste, sire se i dajle..
Dali ima neko slicno iskustvo? Bolovi su koncentrirani u predelu prostate i sire se u predelu mocnog mehura, i dole po untrashnjom strane nozi, u predelu izmedju testisa i anusa. DRE, Cystoscopija, Eho pelvisa i abdomena su negativni, PSA=0.966. Urolog nije siguran o cemu se radi.
Dali znate koja druga ispitivanja treba da se uradi za da se postavi dijagnoza?
Hvala
Ako imate neke probleme sa prostatom urinokultura i KKS nisu validni da se iskljuci prostatitis vec urin u 3 case ,eksprimat prostate,urinokultura nakon masaze prostate.Inace ako imate tako progresivne simptome u vidu bola ja bi posvetio paznju i eventualno neuroloskoj genezi bolova.A odmenske vode i secerne vodice zaboravite.Gospodja je svoj problem kolonizacije/infekcije kojim je predisponirana zbog anatomskog ustrojstva zenske male karlice pojacanim unosom tecnosti kojim je ispirala urotrakt ,koji se i inace preporucuje kod urinarnih infekcija i mikrolitijaze.
Nikakva psihosomatika,inace tek kada se iskljuce svi organski uzroci onda bi tek psihosomatika dosla u obzir.Neuroloska geneza bi podrazumevala bilo kakvo lediranje nerava.A da li bi to bila posledica polineuropatije,kompresije na nerve ili njihove korenove ostaje da se vidi.Narocito posvetiti paznju tome ako se bolovi progresivno pogorsavaju.