Bol u uretri posle brisa

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic

Odgovori
quincekap
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Mar 09, 2006 12:21 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Bol u uretri posle brisa

Post od quincekap »

Vec 2 meseca imam pecenje u uretri posle mokrenja koje se pojavilo posle uzimanja cervikalnog brisa.Posto su mi videli kamenje i nefrolite u desnom bubregu,a imala sam nefrolite i u levom bubregu,posumnjala sam prvo da je krenuo pesak.Dala sam urinokulturu i nadjena je prvo bakt. Enterococcus,pa je posle bio Proteus Mirabilis,pa su mi dali Monural,pa Ampicilin i bude mi bolje 2 dana pa opet isto.
Resim ja da uz savet urologa uradim BRIS URETRE na Ureaplazmu itd. i kad mi je sestra na VMA uzela bris,kao da je povredila taj kanal.Ceo dan sam mokrila "zilete",cak mi je i bilo otezano mokrenje. Uvece sam na Hitnoj primila Gentamicin i injekciju protiv bolova,a danas su mi i nastavili sa Gentamicinom.
Da li je moguce da zbog jednog brisa imam ovakve probleme? Jel imao neko slicno iskustvo.Boli me pri prvom mlazu,prosto para vrh kanala. Da se meni nije zaglavilo neko zrno peska,koje je ona samo jos vise uvukla brisom u sluzokozu?
Pece me i posle mokrenja,pa kad mi se malo napuni besika,bol malo umine?
Ima li neko ideju sta bi to moglo da bude i sta da radim,ako je zrno peska?

Sto je najgore "guska" je pogresno stavila briseve u druge epruvete i sad je bris nevazeci.Predlazu ponovo da se uzme bris,tanjim stapicima,ali nema sanse ponovo da radim to isto?
Korisnikov avatar
Vragolasta Amfibija
Moderator
Pridružio se: Ned Jan 29, 2006 8:59 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Re: Bol u uretri posle brisa

Post od Vragolasta Amfibija »

Bris uretre za pregled koji je tebi trazen upravo tako mora da se uzme, da se stapic dobro zavrti kako bi se ogulila povrsina sluzokoze. Ako procitas nesto o Ureaplazmi, videces zasto je to tako. Normalno je da te posle te intervencije pece dok piskis, a verovatno je zbog infekcije taj bol jos veci. Dakle, sto se tice bola, "guska" nije kriva.
I naravno, potrebno je ponoviti nalaz kako bi se videlo da li zaista imas Ureaplazmu ili ne.
I taj drugi bris ce te isto boleti i sve ce biti isto tako neprijatno, ali na zalost, to je jedini nacin. A ti sama odluci sta ti je vaznije, da to malo istrpis ili da ceo zivot trpis konstantne infekcije.
Molim,postavljajte vasa pitanja na forumu jer slanjem meni na pp imate manje sansi da vam bude odgovoreno.
Odgovori