bol u testisu (testisima)

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic

Odgovori
Lanat
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Avg 29, 2005 12:29 am

bol u testisu (testisima)

Post od Lanat »

Imam 21 godinu, jos pre 4 godine sa prvom devojkom sam primetio sledeci problem:
Bili smo "klinci" pa o sexu nismo puno ni pricali ni razmisljali, ali kada se ljubimo ja se naravno uzbudim i imam erekciju, dogadjalo se da posle odredjenog vremena naseg vidjanja (npr. par sati) osetim bol u testisima koji varira od blage neprijatnosti do osecaja kao da su mi tezi za bar 20 kilograma i skoro da ne mogu da hodam.. (mala napomena, desava se da se ovo i ne desi)
Sa sledecom devojkom sam imao aktivan sexualni zivot i ovakav problem mi se u nasih 4 meseca zabavljanja pojavio mali broj puta (<5) ali se pojavljivao kada ne bi upraznjavali sex nego samo kada bi mi penis dugo bio u erekciji ("bez zavrsnice")
Sada sam vec u dugoj vezi i ovaj problem mi se desio manji broj puta...
Simptomi: bol (od neprijatnosti do jakog bola), pod prstima osetim da me boli sam testis ("loptica")..
Licno "resim" problem ejakulacijom (ako je bol bas jak, ni to ne pomaze, povuce se tek sutradan) nekad prodje sam od sebe, a nekad mokrenjem izbacim "spermatozoide" (bela mokraca) i bol prodje...

U jednoj emisiji na TV ("Discovery Channel") je bilo reci i odlaganju ejakulacije pri seksualnom odnosu i tu su rekli da ne treba preterivati u tome jer moze dovesti do neprijatnog bola (ima neke veze sa semenovodima i prostatom, cini mi se, nisam bas siguran...)

Da li imate ideju sta bi moglo biti u pitanju ?

Hvala unapred !

P.S. Po obliku tokom i nakon bola testisi imaju skroz normalan oblik , nema kvrgi, "trecih testisa", i sl... meni se (verovatno) cini da su mi testisi blago (veoma blago ) uvecani (ali tome licno ne pridajem puno znacaja...)
Hektor_bgd
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Dec 11, 2004 1:09 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Hektor_bgd »

Lanat,
Pricali smo ovde na forumu i o takvim problemim pa se malo potrudi da procitas ove teme verovatno ce ti nesto pomoci.
Umesto odgovora evo jednog teksta sa sajta studentske poliklinike koji govori koliko su takvi problemi cesti i kako bi se eventualno resili.Treba obratiti paznju na posledni pasos-prevencija. I naravno,mnogo informacija mozes naci ovde ali i drugde na netu ali konacna resenja mozes dobiti samo u saradnji sa urologom. Voleli bismo da svima preko neta 100% pomognemo i resimo probleme ali (za sada) to ne mozemo!
Srecno!

Sve je više mladića koji se žale na stalan tup i ne mnogo jak bol u predelu međice (dela između mošnica i čmara) ili prepona ili na "težinu" u predelu bešike, ili pak bol i u testisima, bez njihovog oticanja. Sve ovo može, ali i ne mora biti praćeno pečenjem pri mokrenju, zamućenim urinom ili tanjim mlazom mokraće, češćim mokrenjem i drugim tegobama pri samom mokrenju. Može postojati i vrlo visoka febrilnost (u slučaju akutne bolesti) ali bolest može proticati i sasvim pritajeno. Pregledom propisnog uzorka urina nalazi se piurija (više od 3 leukocita po vidnom polju), često i sluz. Razlozi su opet bakterije i drugi mikroorganizmi naseljeni najpre u "mokraćnom kanalu"-uretri a zatim često i u prostati-mučkoj žlezdi u kojoj se stvara semena tečnost, smeštenoj ispod bešike, a kroz koji prolazi poèetni deo uretre odmah po izlasku iz bešike. Problem je što je tkivo ove žlezde slabo propustljivo za većinu antibiotika (osim u slučaju jake akutne upale kad se ta propustljivost bitno povećava) koji bi inače po antibiogramu imali terapijskog efekta pa je samim tim i mogućnost izlečenja često limitirana. Obično su efikasni hinoloni sa sistemskim delovanjem (Cirpofloksacin, Ofloksacin i drugi), Sulfometoksazol/Trimetoprim ili eventualno aminoglikozidi (Gentamicin, Amikacin), ali ne i Penicilinski preparati, cefalosporini itd. Terapija se sprovodi tek po utvrdjivanju uzročnika, prema antibiogramu i gore navedenim ograničenjima. U slučaju prve epizode prostatitisa, lečenje traje 4 nedelje, a ako se radi o već ponavljanim epizodama , i do 3 meseca . Ponekad pomenute tegobe traju, a da su i pregled urina i bris uretre bez patološkog nalaza- tzv. prostatodinija zahteva samo psihološku pomoć, kupke u sedećem položaju, eventualno analgetike i sedative(miorelaksanse) koji u ovom slučaju i olakšavaju izmokravanje. Prevencija je izbegavanje alkohola, masne i začinjene hrane, ljute hrane, vožnje bicikla, a s obzirom da su seksualno prenosivi prouzrokovači, preporučuje se i upotreba kondoma.
Sapienti sat!
Lanat
Novi član
Novi član

Post od Lanat »

prvo hvala Hektoru...
ali,
Trazio sam po temama i ima neke slicnosti i nema, naime nemam nikakvih bolova pri mokrenju (cak ponekad osetim i olaksanje - drugacije nego inace :lol:) skoro sam davao i urin i krv na analizu i sve je u najboljem redu..
Ka1
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Maj 22, 2005 9:18 pm

Post od Ka1 »

Sto komplikujete, to je najnormalnija stvar koja se i meni desavala redovno kada sam bio mladji i budem sa devojkom i uzbudim se kao mladi majmun i djokica mi bude u erekciji ko zna koliko dugo a nista ne uradim. :oops:
Lanat
Novi član
Novi član

Post od Lanat »

e pa ako je samo to problem :oops: onda superiska....
imam manje, vise lepu vest, nije mi se desilo vec duugoo guugooo (ko razume, shvatice :wink: )
Odgovori