Bol u testisu

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic

Odgovori
Biciklista
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jun 03, 2011 7:24 pm

Bol u testisu

Post od Biciklista »

Pozdrav svima,

Vozim biciklo rekreativno. I imam problem. Naime danas sam osetio bas jak bol u jednom testisu posle voznje. A ovo mi se takodje javilo i pre 2 godine kada sam takodje aktivnije vozio biciklo.
To nije bio konstantan bol, vec iskljucivo bol na dodir i kretanje(fazon boli me samo kada disem).
I tada sam ustanovio da bol dolazi tacno iz jedne tacke na testisu. Koju kada sam tad pipnuo nenormalno je bolelo, bukvalno je toliko zabolelo da mi je pao mrak na oci i mislio sam da cu da se onesvestim.
Medjutim to je tada prestalo posle nekih nedelju dana, tacno kako sam i prestao da vozim bajs. Medjutim to tada nisam povezao sa tim.

Pa me zanima sledece, da li je neko imao slicne probleme i kako uopste zastititi genetalije prilikom voznje. Posto sam citao da je to ustvari deo koji najvise 'strada' prilikom voznje bicikla.
I da li bi ovaj problem zahtevao odlazak kod urologa?
Dr011
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 15, 2009 6:10 pm

Re: Bol u testisu

Post od Dr011 »

sa voznjom bicikla ne treba preterivati, a potrebno je imati sediste odgovarajuceg oblika, kao i nositi adekvatnu garderobu i ves...ne bi bilo lose da se uradi i pregled kako bi se utvrdilo da li je sve ok sa testisima i skinuti brigu...
Odgovori