Bol u testisima!!!

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic

Odgovori
Callan
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Maj 05, 2006 2:22 pm

Bol u testisima!!!

Post od Callan »

Pre 2 meseca sam osetio tup bol u testisima, sličan onome kada vas udare u njih, ali ne toliko jak, već otprilike kao kada vas već popušta, ali je trajao konstantno.Dobio sam uputu i otišao do urologa, on mi je opipao testise i rekao da što se tiče dodira da je sve u redu. Nakon toga su me malo prestali boleti testisi, ili sam samo to ja umislio, ali je bola i dalje bilo i to samo u levom testisu i to nije bio konstantan već se javljao par puta u toku dana i trajao po 7-8 sekundi. Nisam se više obraćao urologu jer sam stalno ubeđivao sebe kako umišaljam, a i taj bol je često bio drugačijeg tipa. A danas sam osetio da mi je levi testis čvršći od desnog na dodir.Pomagajte ja sam prestravljen.
Boki
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Jan 05, 2005 6:52 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Boki »

Isti problem imam i ja vec par meseci, boli me desni testis, manje levi
progoran
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 07, 2004 11:10 pm

Post od progoran »

i mene levi vec duze vremena stime sto se bol proteze cak do slepog creva odprilike radio sam sve analize leuko formule i sl ali sve je ok kazu usled psihicke napetosti jer sam kao mali imao upalu trbusne limfne zlezde i sada je to kao labo mesto i tu se sliva psihicka napetost mada iskreno nesto ne verujem ali tako je
sbh3
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jun 06, 2006 9:08 pm

Post od sbh3 »

imam isti problem, poslednjih 15-ak dana me boli levi testis isto kako je opisano u prvom postu. To mi se desavalo pre 6-7 meseci pa je prestalo. Sad se javlja opet. Molim vas odgovorite!
Milan3
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Apr 25, 2005 5:17 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Milan3 »

Не знам кључни одговор, али знам по неке разлоге зашто то може бити.

Мене је некада болело као што сада ви спомињете, али се никада нисам оптерећивао, као да сам знао или осећао да је то нешто због одрастања, и временом је пролазило.

Сада, скоро, сам приметио да управо као што спомиње progoran имам болове, али сам установио и који је разлог томе. Можда пар пута у животу сам доживео такву непријатност, али се нисам разумео у та питања и нисам разумео проблем. Да будем искрен, та ствар је у томе, да када се дуго времена налазите непосредно поред девојке са којом сте у озбиљној вези и већ имате блиске односе, а услед деловања необуздане жеље за сексуалношћу коју притом задржавате, а константно пребивате у додиривању и симпатијама са вољеном особом, ствара се неугодан притисак у тестисима >>који се простирао све до унутрашњости стомака, и то су били болови, после чега сам у току одласка и пешачења, доживљавао страховите неугодне болове током хода<<.

Исто то се догађало и мојој девојци. Ова ситуација ми је деловала сасвим неприродно и ненормално, и решио сам да се одрекнем таквог дружења. Упражњавање секса само је повећавала временом ову непријатност, тако да није нормално сводити сваки тренутак на упражњавање, пре свега је битније бити контролисан и заинтересован за нешто другачије од таквих жеља.

Љубити се дуго времена, мазити се, итд, па потом изићи и отићи, је сасвим ненормално, што ми се доказивало управо таквим непријатним боловима, али пошто та девојка није заинтересована за брак нити озбиљну везу, нисам могао допустити да свој живот пореметим таквом неугодношћу.

Вероватно у браку, и после дуготрајног упражњавања са вољеном особом, доживљава се зрeлост, и потом прелазак у здравије односе са брачним паром, где овaкви нагони постају умањени и пријатнији у заједничком животу.
Odgovori