Bol u lijevom testisu, moguća kila

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, Dr.VinkaVukotic, Vragolasta Amfibija

Odgovori
nikolavuk
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Apr 28, 2009 2:08 pm

Bol u lijevom testisu, moguća kila

Post od nikolavuk »

E ovako!

Prije dva mjesec sam osjetio bol u lijevom testisu, onako malo jača bol, poslije par dana sam otišao urologu ali se do tada bol povukla, još je uvijek bila tu, ali je bila blaga. Nakon pregleda urolog mi je rekao da nije ništa, da mu djeluje kao početak neke upale. Nikakvu terapiju nisam imao, samo mi je rečeno da se javim kad ponovo osjetim bol.

Bol se ponovo pojavila prije par dana, u početku blaga, ali je sinoć bila malo jača, pa sam jutros bio kod urologa (ovaj put drugi lik). Nakon pregleda mi je rekao da imam početak kile ili tako nešto. Na pitanje da li je opasno, rekao mi je da nije i da se inače liječi hirurškim putem, ali da se ne brinem, da se fizički ne naprežem i da bi trebalo proći.

Zanima me da li da stvarno ne brinem, pošto sam negdje pročitao da se kila može riješiti samo hirurški, da ne prolazi sama, dok mi urolog reče suprotno. Imam 21 godinu.

Na nalazu mi još piše:
Klinički nalaz na genitalijama uredan, lijevi ing uloživ za jagodicu prsta.
Dg. Cynalis ing. apertud lat. sin.
Th. Nihil
Nemam pojma šta ova dva poslednja reda znače.

Izvinjavam se na dužem tekstu. Hvala unapred
Korisnikov avatar
Vragolasta Amfibija
Moderator
Pridružio se: Ned Jan 29, 2006 8:59 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Vragolasta Amfibija »

Nista posebno,nije kila i slobodno zivi zivot kao i do sada.Jednostavno,kad postoji neki neobjasnjivi razlog za bol tamo dole,onda se kao vidi neki otvoreni kanal kroz koji bi nekad kroz 50 godina mogla eventualno da izadje neka kila.

Znaci,opusti se....stize leto...uzivaj :)
Molim,postavljajte vasa pitanja na forumu jer slanjem meni na pp imate manje sansi da vam bude odgovoreno.
nikolavuk
Novi član
Novi član

Post od nikolavuk »

Hvala na odgovoru!
Moram priznati, sad mi je još lakše poslije još jednog pozitivnog odgovora. I urolog mi je govorio da se ne brinem. Mada, evo već treći dan, a još uvijek osjećam bol, ali se ipak malo smanjila. A blagu bol osjećam i u lijevoj nozi, u natkoljenici, u predjelu sa unutrašnje strane.
Što se tiče kile, čitajući po internetu o simptomima, svi navode da nešto napipaju, da li veličine graška ili veće, dok kod mene nema nikakvih fizičkih promjena.

Još jedno pitanje, jeli u redu da se bavim sportom? Urolog mi reče da se ne bavim fizičkim radom, ali ne i koliko dugo. Ipak dolazi ljeto... :wink:
Korisnikov avatar
Vragolasta Amfibija
Moderator

Pa eto,ne moras bas dok te boli,cim prodje,nastavi.
Molim,postavljajte vasa pitanja na forumu jer slanjem meni na pp imate manje sansi da vam bude odgovoreno.
nikolavuk
Novi član
Novi član

Post od nikolavuk »

Uh, evo već drugi dan kako ne osjećam bol, tako da mislim da mi je to prošlo. Jedino ponekad samo osjetim kratkotrajnu i vrlo blagu bol, skoro neki nelagodni osjećaj, opet u lijevom testisu.

Mada, ne znam kako da opišem to, lijevi testis nekako više osjećam, da tako kažem, nego desni. Nije nikakva bol, jednostavno nekakav osjećaj, ponekad imam osjećaj da me nešto golica. Valjda će i to proći!
Korisnikov avatar
Vragolasta Amfibija
Moderator

Proci ce,ne obracaj paznju :D
vlada2008
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Feb 10, 2008 9:44 pm

e pa ovako...

Post od vlada2008 »

pazi ne bi da te strecam ali ja sam imao problema sa desnim testisom... nije bilo strasno, ali me je s vremena na vreme malo zatezalo, i posle jedno 3 odlaska kod urologa, na moje insistiranje sam uradio par testova, i bio pozitivan na hlamidiju... pa ne bi bilo lose i ti da se testiras... kako mi je urolog objasnio, hlamidija mi se "skupila" u semenom kanalu desnog testisa...
cisto se testiraj da budes siguran.. nadam se da kod tebe nije isti problem kao moj.... srecno...
nikolavuk
Novi član
Novi član

Post od nikolavuk »

E ovako, da ne otvaram novu temu.
Doduše, tek sam sad vidio Vladin odgovor, mada i sam sad planiram na testiranje... Valjda ću sutra urologu.

Već nekoliko dana opet osjećam neku blagu bul. Nije konstantna, osjetim je nekoliko puta dnevno. Pogotovo naveče, kada krenem na spavanje. Ujutru kad se probudim, boli nema.

Bol nije konkretno u lijevom testisu, više kao da je u kanalima iznad lijevog testisa. Ni testis ni ti kanali ne zaboli kada ih pritisnem.

Ne znam šta je hlamidija, iz Vladinog odgovora zvuči kao nešto opasno, nadam se da nije...
vasa
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Jul 12, 2005 1:46 pm

kako

Post od vasa »

Vlado--kako su ti otkrili klamidiju bas tu-na koji nacin-iz cega?
greedyf00x
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Apr 02, 2012 6:49 pm

Re: Bol u lijevom testisu, moguća kila

Post od greedyf00x »

Ako neko zna, mene interesuje kako se ovaj slucaj zavrsio, obzirom da imam poprilicno slicne simptome...
ramires
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Apr 06, 2012 1:51 am

Post od ramires »

Evo i ja imam taj problem vec 4 godine recimo40-50%na desnoj strani.Isao sam kod hirurg na pregled,rekao mi da ne brinem da ce to da prestane.ZAli evo vec 4 gidine nema nikakav napredak bol osteim svaki den po jedno 3-5 puta u tokom danu.PSihicki nemam nikakav mir,i ne znam do kad ce to da bude tako,valjda sve dok ne legnem po noz.ako ima neko neke sovete ili slicni probleme,molim za savet.
Ziks111
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Feb 27, 2012 7:36 pm

Post od Ziks111 »

Pa da i ja neotvaram novu temu.

Isto se i meni desilo prije 1.5 mjeseci nakon bacanja prokletog snijega , bol u i iznda lijevog testisa pa nekad zaboli i butina lijeve noge sa unutrasnje strane. Opipam sve , da vidim da li je kila, nema nista. Tako me je bolilo 3-4 sedmice i bol je nestala sama od sebe. Sedam dana poslije prestanka bolova opet nesto radio ,malo tezi fizicki posao, i opet pocelo zezati samo sto sad nemam bolova nego nekakv neugodan osjecaj. Kao da mi lijevi testis vise "trlja" od lijevu nogu. Odem kod doktora , kaze da nije nista opasno da je moguce samo istegnuce prepona. Pa bih volio znati da li je to samo do mene (umisljam sebi) ili je nesto drugo ???
vasa
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Jul 12, 2005 1:46 pm

Post od vasa »

Ma i posle operacije bruha mnogi ljudi imaju problema-osecaj i blage tegobe al sto vise se bavis tim vise osecas-naravno i od naprezanja moze da se oseti nelagodnost al i sam vec 5 godina to osecam povremeno kad vise fizicki radim a operisao sam laparaskopski sa mrezicom.
Do duse ja imam i malu hidrocelu u tom testisu pa i ona stvara tegobe al nije nesto sto bi mi smetalo u svakodnevnom zivotu-do duse malo u seksu-al moram biti pazljiv a pogotovo sto imam i prostatitis vec 20 godina---necu vise da nabrajam-mislili bi da se hvalim:-)
malo sale ne skodi.
Sve panicne reakcije sam imao i imam i sad kad se pojavi neka nova tegoba a stare sam vec nekako navikao tako da savetujem --ako su male tegobe pokusajte da se naviknete a ne odmah panika i pod noz--znate koliko ljudi nosi bruh i ne zale se--makar ja poznajem neke-kolega vec 5 godina ima u preponi kao jaje kokoske al ne zali se-kad vise izadje on legne i vrati i tako godinama a jos i fizicki radi dosta a ja sam bio u panici iako mi je bilo kao lesnik-i sto pre sam trazio operaciju-naravno platio posto je trebalo cekati vise od godinu dana ako bi besplatno-na zakazivanje.
Moja majka je isto radila godinama. SAMO BEZ PANIKE
SRECNO SVIMA
Ziks111
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Feb 27, 2012 7:36 pm

Post od Ziks111 »

Ziks111 napisao:Pa da i ja neotvaram novu temu.

Isto se i meni desilo prije 1.5 mjeseci nakon bacanja prokletog snijega , bol u i iznda lijevog testisa pa nekad zaboli i butina lijeve noge sa unutrasnje strane. Opipam sve , da vidim da li je kila, nema nista. Tako me je bolilo 3-4 sedmice i bol je nestala sama od sebe. Sedam dana poslije prestanka bolova opet nesto radio ,malo tezi fizicki posao, i opet pocelo zezati samo sto sad nemam bolova nego nekakv neugodan osjecaj. Kao da mi lijevi testis vise "trlja" od lijevu nogu. Odem kod doktora , kaze da nije nista opasno da je moguce samo istegnuce prepona. Pa bih volio znati da li je to samo do mene (umisljam sebi) ili je nesto drugo ???

Danas sam konacno bio kod urologa na pregled. Rekao je kao da ima blago prosirenje vene (varikokela ili kako vec strucni naziv) kod lijevog testisa. Kao nije mnogo prosirena i nema potrebe za terapije ili operaciju. Jos samo moram otici na ultra zvuk testisa da se zna sa sigurnoscu sta i kako.

Imam samo jedno pitanje , hoce li se ta vena vratiti sama na "normalu" ili ce zauvijek ostati prosirena ? zaboravih pitati urologa za to ...
ramires
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Apr 06, 2012 1:51 am

Post od ramires »

Imao samo bol u desnom preponu,isao sam kod urologa, konstatirao mi je pocetak kila(prosirenje ingvinalnog kanala).Bol sam imao 3-4godine,i svaki put kad mi se bol povlacio na 1-2 dan, osecao sam blagu nelagodnoscu u levom preponu.Kad se bol ponovo vrati na desnom preponu ,bol levom preponu nestaje.Pregledao me je urolog na levom stranu, kaze da nemam prosirenje ingvinalnog kanala.Pred 10 dana sam radjen operacija na ingvnalnog kanala desnom stranu,sa mrezicom, i sad kad vec pocinje da se smanjuje bol od desnom stranu,meni se povecava bol u levom a nemam nikvo izoblicenje ili necemo drugo,jedino osetim kao neki mravljanje u testisa i na oba testisa.Bio sam i na eho testisima gde su mi rekli da su testisi uredni i slicno.Molim vas za sovet ili nekih ko je ima slicni problem.pozdrav.
Odgovori