Bol iznad testisa
Moderatori: vlada99, moderato, admin, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic
Bol iznad testisa
Prije par dana pocelo me je boliti iznad lijevog testisa i nekad testis sam. Bol nije jaka vec tupa bol , malo neugodno . Pregledao sam testise (sam) i sve je uredu , sve je glatko i lijevi i desni su iste velicine. Neprimjecujem nikakav otok iznad i na testisu.Pocelo je boliti nakon sto sam citav dan bacao snijeg (ko' budala) pa sve kontam da nisam mozda istegao preponu ili nesto sl. . Htio bih znati da li je nesto ozboljno ili je "prolazno". Imam 21 godinu i malo sam se "uplasio" citajuci razne clanke na internetu Hvala unaprijed.
Re: Bol iznad testisa
moguce je da je samo istegnuce u preponi, to ce proci...ako ne bude prolazilo, ako ti bude bilo sta sumnjivo u vezi sa samim testisima, javi se na pregled...
bolovi su prestali , ali imam osjecaj kao da iznad lijevog testisa ima kao mali otok. Poreduci s desnim , skoro pa da i nema neke razlike. Ali dok hodam ili radim nesti , nekako neugodan osjecaj isto kao da mi je oteklo nesto :/
Nisma isao ljekaru jer imam problema oko zdravsvenog osiguranja( a to cu tek iduce sedmice moci srediti). Rijetko kad se pojavi vrlo mala bol iznad lijevog testisa ... Pa volio bih znati kliko je ozboljna situacija. Jesu li mi testisi u veliko opasnosti ili nesto sl. (sve nek mi uzmu samo to ne !!!)
Nisma isao ljekaru jer imam problema oko zdravsvenog osiguranja( a to cu tek iduce sedmice moci srediti). Rijetko kad se pojavi vrlo mala bol iznad lijevog testisa ... Pa volio bih znati kliko je ozboljna situacija. Jesu li mi testisi u veliko opasnosti ili nesto sl. (sve nek mi uzmu samo to ne !!!)

koliko je ozbiljna situacija zavisi o cemu se radi, bez pregleda to ne moze da se utvrdi...mozda je sve u redu, samo imas takav osecaj zbog istegnuca, a mozda se radi o nekoj manjoj upali koju treba sanirati...ako i dalje ne prolazi javi se svakako lekaru...