bol u bubregu

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic

neSavesni
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Dec 10, 2007 4:08 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

bol u bubregu

Post od neSavesni »

Sve je pocelo seksualnim odnosom pre oko nedelju dana. Imam dugogodisnjeg stalnog partnera,i kao i uvek, koristili smo kondom. Ovoga puta ne uobicajeni ( Romed ), vec Trojan - 1. put. Tokom odnosa i neposredno posle osetila sam peckanje. Istusirala se i sutradan je sve bilo u redu.Medjutim, naredni dan pojavilo se ``golicanje`` prilikom mokrenja, kao i stalni nagon za mokrenjem i osecaj da nikako ne mogu potpuno da ispraznim besiku. Te veceri sam imala temperaturu 38,4. Popijem aspirin, preznojim se preko noci i sve o.k. Narednih dana ovi simptomi su polako nestajali, ali se pojavio blagi bol u donjem delu stomaka. Protekla 3 dana bol je postao sasvim jasan. Levi bubreg, i to pocinje posle podne. Budem totalno malaksala i nesposobna, pa moram da popijem nesto protiv bolova ( konkretno Rapten-K i Brufen 200). Pomaze mi, ali ne znam koliko je to dobro...Kod doktorice sam bila juce i uputila me je da uradim analizu urina i urinokulturu. Terapija-caj od brusnice. Ide vikend,a rezultati od urinokulture su u ponedeljak. Analizu urina imam:

analiza urina sa sedimentom
analiza rezultat referentne vrednosti
izgled mutan bistar
spec tezina 1.03 1.003-1.040
krv ++ negativ
ph 6 4.5-8.0
protein 0.3 do 0.1
nitriti + negativ
eritrociti u sedimentu urina 8.0-10.0 do 2
leukociti u sedimentu urina masa do 5
epitelne celije u sed. Urina 8.0-10 do 5
sed. Urina masa bakterija

Jasno mi je da su rezultati prilicno losi, pa me zanima kako sebi da pomognem do ponedeljka, dok ne dobijem i ostale rezultate i odem kod doktorice. Sta smem, a sta ne?Mogu li da koristim navedene lekove?Je li u pitanju upala, infekcija ili sta... Ima li veze uopste sa kondomom i da li mogu imati odnose ( zasticene,naravno! )? Hvala!
Korisnikov avatar
severus
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Sep 25, 2007 7:47 pm

Post od severus »

Urinarna infekcija na osnovu izlozenog a urinokultura ce tacno reci koji uzrocnik je u pitanju(+ za doktorku),medjutim da li postoji bolna osetljivost lumbalnih loza uz bol koji se siri u butinu ili labije.Sa kondomom nema nikakve veze ali zato pored svega ovoga bi bilo pozeljno uraditi i KKS i ultrazvuk bubrega zbog eventualnog postojanja kamena/peska u urinarnim putevima.
neSavesni
Novi član
Novi član

Post od neSavesni »

Hvala za dijagnozu!
Imam bol u levom kuku, ali za to sam bila kod ortopeda i rekao je da je u pitanju ``prirodna predispozicija za iscasenje``, te da se tu ne moze nista osim da se pomirim s tim. Ovaj bol nije uvek prisutan, vec se javlja povremeno, u zavisnosti od polozaja tela, sedenja...
Evo, sada je jutro, a bubreg se ``javlja``. Bol nije prestajao i nocas. Da li su dozvoljeni antibiotici?
Hvala jos jednom!
Korisnikov avatar
severus
Stalni član
Stalni član

Post od severus »

Ako ste na forum dosli po antibiotike ovde ih sigurno necete dobiti!!!Vas neko treba da klinicki ispita jer infekcija moze biti komplikacija npr nefrolitijaze tj treba neko da vas pogleda a ne preko foruma da trazite th.
neSavesni
Novi član
Novi član

Post od neSavesni »

To mi je jasno, ali ja samo pitam da li ova 2 dana mogu da zivim ``normalno`` dok u ponedeljak ne odem kod doktorice? Ne zelim nesto dodatno da iskomplikujem... :cry:
Korisnikov avatar
severus
Stalni član
Stalni član

Post od severus »

A sta znaci ziveti normalno??
neSavesni
Novi član
Novi član

Post od neSavesni »

Voziti bicikl, setati, ne sedeti uvijen u cebe, biti izlozen suncu... Konkretno, danas sam planirala da odvozim biciklom do obliznjeg izletista ( oko 8 km ). 8)
Korisnikov avatar
severus
Stalni član
Stalni član

Post od severus »

Pa zaista od dva dana mirovanja vam nece pasti kruna sa glave,lezite kuci i odmarajte ne vidim zasto biste se malteretirali.
Iwa
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Jun 27, 2006 10:15 am

Post od Iwa »

Urinarna infekcija bi trebala da se odleži.
Pojedini lekari prepisuju antibiotik širokog spektra nakon davanja urina na pregled a do pristizanja rezultata urinokulture, pogotovo pacijentima kod kojih se širenje infekcije na bubrege dešava brzo, kao što je to slučaj kod mene.
neSavesni uzimajte što više tečnosti - vodu, urološke čajeve, sok od brusnice (nezaslađeni) ili pak grickajte brusnicu.
Savesno uzimajte terapiju nakon što vam je doktor prepiše.
neSavesni
Novi član
Novi član

Post od neSavesni »

Evo me, sa novostima. Rezultat urinokulture: ESCHERICHIA COLI. Senzitivnost na: EMPICILIN, CEFALEKSIN, GENTAMYCIN, PIPEMIDINSKA KISELINA, SXT0BACTRIM, AMOXICILIN+KLAVULANSKA KISELINA. Broj bakterija u 1ml urina: preko 100.000 Dobila sam da pijem CEFALEKSIN. Trenutno imam temperaturu 37,6.
Doktorka nije bas bila raspolozena za deljenje saveta i rekla mi je da ce ``da proba sa ovim lekom, pa ako to nije to promenice``. Interesantno... U cetvrtak ponovo nosim urin na analizu i urinokulturu.
Korisnikov avatar
severus
Stalni član
Stalni član

Post od severus »

Nema tu nista interesantno Escherichia je senzitivna na cephalexine i terapija je sasvim ok.
neSavesni
Novi član
Novi član

Post od neSavesni »

Ja se izvinjavam sto nisam potpuno medicinski potkovana, pa imam toliko ispada...
Inace, sinoc je temperatura dostigla 38,9. Sada je niza, preko 37, a bubreg i dalje boli... Lezim, pijem caj, znojim se...
neSavesni
Novi član
Novi član

Post od neSavesni »

Molim Vas da mi kzete da li je ovolika temperatura normana reakcija na lekove? :oops: Kako dan odmice, meni je sve gore i temperatura mi raste. Sada je opet presla 38. Da li da je skidam necim ili da se pomirim sa ovim stanjem? :-? To sa temperaturom pocelo je juce, pre podne, a prvu kapsulu sam popila u 16h...
Hvala! :(
Korisnikov avatar
severus
Stalni član
Stalni član

Post od severus »

Upravo suprotno sa antibiotskom th temperatura bi trebala da pada za pocetak uradite jos KKS,CRP i EHO bubrega jer mozda je doslo do sirenja infekcije iz besike ascedentno(prema bubrezima) uz mogucnost postojanja neke urinarne opstrukcije.
neSavesni
Novi član
Novi član

Post od neSavesni »

A sta da radim sa temperaturom? Ne mogu se ni pomeriti ovakva! Mogu da uzmem Brufen?
Odgovori