belikaste akne na penisu

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic

Odgovori
X
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Nov 12, 2003 1:00 am

Post od X »

Imam ove akne od kad znam za sebe, nisam do sada imao seksualnih odnosa tako da ne bi trebalo biti neka PPB. E sad one su boje koze, nisu velike, i na vrhu kao da imaju nesto belo. Ima ih samo sa jedne strane penisa.

E sad nashao sam neshto na jednom engleskom sajtu shto potpuno odgovara mom opisu:

Pitamje: I have small white dots underneath the skin of my penis and testicles. I've been told it's hair follicles but they are all over, right to the end of the shaft. Is this normal?

Odgovor: Yes, it's perfectly normal. These are hair follicles and oil and sweat glands - they're called sebaceous glands. Their job is to keep the skin of your penis flexible and healthy, which is why if squeezed they ooze a thick white stuff that is natural oil. They tend to be more active and more noticeable during the teenage years but will be present in adults too. Nothing to worry about.

Uglavnom kazu da su to hair follicles(ne znam tachno da prevedem ovo, koje imaju pored sebe lojne zlezde(sebaceous glands). I stvarno ako ih malo jache pritisnem moze da izadje mala bela supstanca, kao shto je tu i napisano.

Slican odgovor sam nasao na mnogim sajtovima, ali opet bih hteo da pitam za josh neka iskustva. Nervira me zbog daljeg seksualnog zivota...
Hvala!
Any
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jan 05, 2004 1:00 am

Post od Any »

To što imate zove se biserni prištići penisa i potpuno je bezopasno.
Any
Novi član
Novi član

Post od Any »

To se smatra normalnom pojavom kod nekih muškaraca.Ako vamto stvara dodatne tegobe psihološke naravi ili vas možda bole svrbe javite se dermatologu.Mogu se otkloniti laserom, elektroterapijom,kiretažom što radi dermatolog
X
Stalni član
Stalni  član

Post od X »

Gde imaju takve klinike, i koji je najefikasniji nacin otklanjanja, i objasni mi malo te zahvate ukratko, ako imas vremena. Hvala mnogo.
Any
Novi član
Novi član

Post od Any »

Ne bih znao gdje kod vas postoje takve klinike jer sam iz druge drzave,u bolnicama vjerovatno ili privatno kod dermatovenerologa.Krioterapija je smrzavanje tekucim dusikom, traje vrlo kratko i nije bolna, to mozete napraviti u bolnici besplatno, no cesto puta se biserne papule nakon nekog vremena ponovno vrate.
Kiretaza ili ekskohleacija je struganje papula kiriuskim instrumentom-kohleom u lokalnoj anesteziji, tekođer mozete napraviti u bolnici besplatno, bolja je od krioterapije.
Terapija karbon-dioksid kirurskim laserom je svakako najbolja i radi ju dermatovenerolozi privatno, dosta je skupa.
nn16
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Mar 18, 2004 1:00 am

Post od nn16 »

Imam i ja slican (isti) problem, samo sto se kod mene javio pre jedno dva meseca. E sada, kod mene se onde nalaze na spoju kozice i glavica. S vremena na vreme se, skoro, povuku ali se ubrzo ponovo pojave i znaju biti grupisane (te, recimo, bubuljice ili sta su vec). Interesuje me, da li se radi o istoj stvari pisano u prethodnim porukama i ono najvaznije - da li je prenosivo?
Unapred hvala svima na odgovorima.
X
Stalni član
Stalni  član

Post od X »

Pazi kod mene su preko cele jedne strane penisa, znachi ne na rubu glavica, vec na onoj strani koja naleze na donji vesh... Sad mozda Any zna o chemu je rech...
Odgovori