Imao sam sexualni odnos pre oko 20 dana i to bez zastite.
Nakon dva-tri dana pojavilo mi se crvenilo na rubu glansa i ja 'prepoznam' da je to Candida i kupim Canesten kremu i nakon 5-6 dana sve je bilo normalno.
E,a onda sam procitao da je dobra krema i Gentamicin i umesto da nastavim sa Canestenom ja sam kupio Gentamicin i nakon 2-3 dana sve mi je buknulo(strasno se zacrvenilo,peklo pri kupanju i slicno...)Naravno posle sam shvatio da nisam smeo to da uradim,jer je Gentamicin antibakterijska krema i verovatno ima antibiotika u sebi,a Candida bas to voli...
E,posto ja nemam overenu zdravstvenu knjizicu,a nemam bas ni para da idem kod privatnih doktora,ja sam otisao u labaratoriju i dao bris glansa i to je kostalo nekih 400-500 dinara...Ali nisam radio bris na nesto odredjeno tipa Candida,ili Chlamidia,neko sam samo dosao i rekao(jedva,od blama) ja bih da uradim bris glansa.
I nakon dva dana odem po rezultate.ubedjen da ce pisati da je u pitanju Candida,medjutim daju mi papir na kome pise 'Zasejane podloge su ostale sterilne'.Znaci nemam nista...Ali meni to i dalje ne prolazi...Posto sam ja ubedjen da je to ipak kandida,ali da je test nije pokazao jer sam vec pre koristio Canesten,ja sam nastavio sa Canestenom,ispiranjem kamilicom,a od jutros i rastvorom borne kiseline...
Generalno stvar se dosta popravila,na glansu vise nema nikakvih crvenila i sve je ok,ali na kozici ne prolazi,ili bolje receno i tu napreduje,ali strasno sporo.
Nekad se umiri skroz i onda opet kao da je nesto iziritira i ponovo se zacrveni.
Zadnjih dva dana mi se cak javlja i sukrvica na kozici,na mestima gde se previja.
Ne pece me vise dok se kupam i generalno bolje je,ali ja ne znam koliko lecenje treba da traje,je li ovo suvise dugo?
Ponavljam,nemam knjizicu,a kod par urologa sam isao da se raspitam i pregledi bi kostali oko 50 eura,a ja to trenutno nemam.
Molim vas,ako neko ima neki savet da mi da?