bakterioloski nalaz
Moderatori: vlada99, moderato, admin, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic
bakterioloski nalaz
Pozdrav!
Pre neki dan sam radio ovaj danaz i danas su mi stigli rezultati naime imam problem bolmi je savlja u donjem delu stomakatj pored prepona neki put je to sa leve strane neki put sa desne strane nema pravila,bol se javlja kao u vidu nekog zatezanja unutar stomaka i spusta se oko testisa tj iznad testisa i penisa sama tezina testisa me boli i tu primecujem kao da ima neguzvane vene inace imam problema sa venama nije nesto strasno ali bole me noge kad dugo stojim vene i nisu nesto vidljive kao kod moga oca posto je on imao tih problema!Kada sam se javio doktoru uputio me je prvo kod hirurga a onda kod urologa hirurg je to pogledao i pipnuo je tajh deo oko testisa i samo sa osmehom na lice mi je rekoa da to nije nista strasno i da ce to mozda da mi se secne ili sta vec kako on kaze mali rez se napravi ,posle toga sam bio kod urologa i on je isto tako sa osmehom na lice rekoa da nije nista opsano i da je sve to zato sto sam ja visok pa mi visi!Uputio me je da uradim spermukulturu i analice krvne slike i mokrace danas sam sve to zavrsio i stigli su mi rezultati!Krvana slika je sve u granicama osim jedne stavke u hematoloskim analizama gde mi je MPV 12.9!!!Da li je to nesto ozbiljno?Sto se tice spermokulture pise mi da imam STAPHYLOCOCCUS AUREUS iz sperme,u napomeni stoji da nisu izolovane gljivice iz roda CANDIDA,urinokultura -retki saprofiti.
ANTIBIOGRAM
1.penicilini
Penicilin G -R
Ampicilin- R
Amoksicilin-R
Amoksicilin+Tazocin-S
2.Cefalosporin
Palitrex-s
Alfacet-s
Tolycar-s
Longacef-s
3.Makrolidi
Eritromicin-s
Runac-s
Hemomycin-s
4.Linkomicini
Klindamicin-s
5.ostali
Bactrim-s
Da li sve ovo ima vee sa mojim bolom koji sam opisao inace da napomenim da mi se taj bol obavezno javi kad preteram u sex tj kad u toku dana vise puta forsiram tj kada mi je penis uzdignut duze vremena!
Molim vas da mi pomognete u vezi mog problema jer sam se bas zabrinuo zbog cega je sve ovo i sta konkretno znace ovi rezultati,kako se sve to moze izleciti.Sutra se ponovo javljam urologu ali me interesuje i vase misljenje o svemu ovome!
Unapred zahvalan Zoran!!!
Re: bakterioloski nalaz
ako je sve drugo u krvnoj slici uredu, onda bez brige, ovo nema znacaj! sto se tice spermokulture mogao bi da se koristi antibiotik pored koga stoji slovo s, a to znaci da je bakterija osetljiva na taj antibiotik (npr. Palitrex)...inace kad se pretera u seksu ili masturbaciji mogu da nastanu tegobe u vidu neprijatnog osecaja i kada je sve drugo uredu, tako da je savet da ne treba nikad preterivati! 

Re: bakterioloski nalaz
Hvala vam na odgovori odmah mi je lakse :-)samo me i dalje brini ovo zatezanje sto imam u donjem delu valjda ce mi dati pravi lek za to,a sto se tice preterivanja u sex-u pa kad cu ako necu sad
jos jednom se zahvaljujem na datom odgovoru!Pozdrav