bakterije u urinu

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, Dr.VinkaVukotic, Vragolasta Amfibija

Odgovori
cikakure
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Dec 03, 2008 10:49 am

bakterije u urinu

Post od cikakure »

Analizom urinokulture izolovane su bakterije fekalnog porekla, 5000 klica u 1 ml urina.

Normalnim pregledom urina retki su leukociti, retke ploč i epite. ćelije, redak kristal i dosta sluzi

Nemam nikakvo peckanje pri mokrenju, bolove...

Ranijim nalazom sam imao malo peska u desnom bubregu ali sam uradio terapiju sa kutijom Rovatinex-a.

šta ukazuju moji rezultati?
Korisnikov avatar
severus
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Sep 25, 2007 7:47 pm

Post od severus »

Pa ovaj broj bakterija ne ukazuje na infekciju nego ili na kontaminaciju(niste naveli sta je izolovano??) ili na asimptomatsku bakteriuriju dakle izlucujete bakterije u urinu ali nemate infekciju obzirom da nema neke vece leukociturije.A to sto imate mikrolitijazu povezano je sa nedovoljnim unosom tecnosti jer zasicen urin kristalizuje pa se formiraju prvo zrnca peska a zatim i pravi konkrementi.Naravno problem cete resiti adekvatnom hidracijom kojom cete isprati bakterije i spreciti kristalizaciju.
cikakure
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Dec 03, 2008 10:49 am

Post od cikakure »

hvala na brzom odgovoru,

u vezi izlovanih bakterija, na tom papiru gde je nalaz urina , u gornjem levom uglu pise da je izolovano 5000 klica na 1 ml urina, a dole gde je tabela piše preko cele tabele "zagađenje bakterijama fekalnog porekla" i ništa u onih vertikalnim kolonama nije navedeno, nema nikakvih znakova, samo taj tekst.
Odgovori