Bakterije

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic

Odgovori
ADNA
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Sep 21, 2011 10:38 am

Bakterije

Post od ADNA »

Nalaz urina je pokazao leukocite i dosat bakterija.
Nalaz urinokulture glasi:
nema patogenih bakterija a svježe bakterije u urinu 10^2
Da li neko zna sta predstavlja ovaj broj bakterija u urinokulturi.

Pozzzz
Dr011
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 15, 2009 6:10 pm

Re: Bakterije

Post od Dr011 »

to nije znacajna brojka u urinokulturi, tako da bi njen nalaz bio uredan...koliko je bilo leukocita u urinu? imate li nekih tegoba vezanih za urinarni sistem?
ADNA
Novi član
Novi član

Post od ADNA »

Ma imam ja problema i to velikih ali iskreno više ne znam za šta su vezani.
Prije godinu i pol imala sam problema sa nadutošću i bolovima u stomaku i operisala sam slijepo crijevo.Odmah nakon operacije 10 dana sam imala osjećaj kao da mokrim a ustvari nisam.Imala sam jake bolove po snu leđa u zdjelici kao da me reže.Nakon 10 dana poslije operacije sve je prestalo.I opet se pojavilo nakon 3 mjeseca.Čim bih osjetila da sam se nahladila imala bih bolove po dnu stomaka, i u leđima čak i kada bih zagrijala leđa ponekad bih osjetila dakao da mokrim.Uradila sam uzv zdjelice i mkračnih kanala i bilo sve uredu.Išla kod fizijatra slikala leđa rentgenski sve uredu , kažu da je to možda od ginekoloških problema.Ja zaista imam dosta bijelog pranja i i to je više kao sluz , razvlači se , i zadnju godinu papa test mi je pokazao neku manju upalu ali na uzv i na pregledu dok doktorke ginekologa kaže d je sve uredu i da me leđa ne bole od toga.Radila sam sve moguće nalaze, krv uredu, štitna žlijezda uredu, uzv abdomena uredu,gastroskopija uredu, nalaz stolice na krv i bakterije uredu.Ja se stalno žalim na obilno podrigivanje, zrak u crijevima, ponekad grčeve u stomaku i bol ispod rebara.U početku me boljelo samo na desnoj strani ispod rebara ali sada se bol prenijela i u lijevu stranu stomaka i non stop kruljenje crijeva uz stalne vjetrove.Išla sam kod doktora specijaliste i naručio me na kolonoskopiju iako me podobro ispipala i kaže manje stresa a kada sam rekla da imam bolove u području gdje su bubrezi i između plećki kaže sve je to od želuca a nalaz gastroskopije ok.Prije 20 dana uradim nalaz uzv abdomena ok krvi ok a nalaz urina pokaže dosta bakterija i 10-12 leukocita a nakon toga uraim urinokulturu koja je pokazala gore navedeno.Ne znam da li bolove po dnu leđa mogu povezati sa crijevima i šta da radim.Užasno se i bojim i bole me .Izludi me ta nelagoda u stomaku i čak ponekad u visini pupka s lijeve strane osjetim kao titranje u crijevima.Iskreno ni sama više ne znam šta je i do čega je.
Dr011
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 15, 2009 6:10 pm

Post od Dr011 »

za neko vreme ponovo iskontrolisite urin, za sad uzimajte dosta tecnosti...a sto se tice probave pokusajte da regulisete ishranu, da uzimate hranu koja vam ne stvara gasove, da sazvacete dobro hranu, sa sto manje gutanja vazduha...i zvake znaju da prave probleme sa gasovima...i sto manje nervoze naravno...a bolovi u ledjima mogu poticati i od problema sa kicmom, npr. usled posla koji zahteva neki prinudni polozaj, nepravilno i dugo sedenje i slicno...redovne kontrole kod ginekologa su nesto sto se svakako preporucuje...
ADNA
Novi član
Novi član

Post od ADNA »

Ma bila sam na kolonoskopiji nalaz pokazao unutarnje hemoroide, kaže mijenjaj način ishrane.
Što se tiče ginekologa redovno sve obavljam , svake godine papa test a pregled i uzv svakih 6 mjeseci.U međuvremenu me počelo peći pri mokrenju a i leđa su malo popustila.Na poslu sjedim 7 sati pa mislim da me od toga leđa bole ali u posljednje vrijeme opet dosta podrigujem i imam nagon za povraćanje.Baš mi dođe neka mučnina.
Valjda će proći , ne znam

Pozzzzzzzz
Odgovori