Bakterije... 3 in 1

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, Dr.VinkaVukotic, Vragolasta Amfibija

Odgovori
Korisnikov avatar
Jakov34
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Maj 16, 2008 2:31 pm

Bakterije... 3 in 1

Post od Jakov34 »

Hm, 'aj sad!!! Da li postoji veci 'obozavalac' bakterija od mene? :D Videh ja jednom neke simptome na penisu poput crvenih tackica, i odmah sutradan, kao svaki savestan covek koji brine za svoje zdravlje, put pod noge i pravac kod lekara, po uput kod urologa i naravno u laboratoriju. Stigao ja u laboratoriju, uzeli mi bris na Chlamydiu, Ureaplasmu, Micoplasmu i bris glansa. Istog dana posetim ja urologa i on, posto rezultati brisa, naravno, jos uvek nisu bili gotovi, prepise mi da pijem Dovicin (kapsule) i Gentamicin (mast) kako bi obuhvatio sto veci spektar bakterija.

Prodje ceo vikend, ispio ja Dovicin mazao mast po uputsvu, ali tackice nikako da spadnu. Kapirao sam da nismo 'uboli' ovu moju bakteriju, ali ja i dalje nastavljam po uputstvu...

Dodje utorak, ja dosao po rezultate i imadoh sta da vidim. TRI U JEDAN!!! Tri bakterije vode bitku tamo gde im nije mesto, al sve okrenute protiv mene... :(

Kad procitah bolje videh i o cemu se radi:
Ureaplasma Urealiticym,
Proteus Vulgaris i
gljivica Candida, od koje poticu gore navedeni simptomi.
ostalo, ako je ista preotalo nemam. :)

Ja kod urologa, on opusten. Kaze da nije nista strasno da se sve to leci, ali da treba biti oprezan i ne igrati se puno jer stvari mogu da se iskomplikuju... Da smo lecenje Proteusa vec zapoceli koriscenjem Gentamicia. A i prepisao mi je za Ureaplasmu: Eritromicin (film tablete) i za Candidu: Nistatin (mast)

E, sta je zapravo problem? Ja se lecim vec 4 dana, a crvene tackice se ne skidaju, nikako, sve je isto kao i prvog dana. Pre tri godine sam imao Candidu ali simptomi su prestali posle 2 dana. Predpostavljem da je to zbog Gentamicina jer jedna od kontraindikacija ovog leka je pojava Candide.

Koliko je pametno da nastavim sa ovim lekom? I da li bi bilo dobro, da pored masti Nistatina, na svoju ruku uzmem i Nistatin u drazejama?

Znaci, Gentamicin koristim protiv Proteusa ali on izaziva pojacanu Kandidijazu.

P.S.
Pokusao sam ovo da predstavim kao bezazlenu stvar, ali istina je da je to predmet mojiih razmisljanja ovih dana i da sam jako zabrinut...

Pozdrav, i unapred hvala!!!
Korisnikov avatar
Vragolasta Amfibija
Moderator
Pridružio se: Ned Jan 29, 2006 8:59 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Vragolasta Amfibija »

pa ne mislis valjda da ti bolje znas od lekara koji ti je propisao lekove !!!!
Osim ako i sam nisi lekar...
Radi onako kako ti je doktor rekao i ne igraj se antibioticima.
Molim,postavljajte vasa pitanja na forumu jer slanjem meni na pp imate manje sansi da vam bude odgovoreno.
Korisnikov avatar
Jakov34
Novi član
Novi član

Post od Jakov34 »

Vragolasta Amfibija napisao:pa ne mislis valjda da ti bolje znas od lekara koji ti je propisao lekove !!!!
Osim ako i sam nisi lekar...
Radi onako kako ti je doktor rekao i ne igraj se antibioticima.
Naravno da ne mislim da bolje znam od lekara, ali kada sam mu pomenuo da imam svrab i pojacane simptome Candide zbog Gentamicina covek me je prosto ignorisao. A nisam ni toliko glup da pijem neki lek, a da predhodno ne procitam o njemu, i tako video:

"NEŽELJENI EFEKTI:
Nastaju retko. Eventualno se može javiti crvenilo i svrab na mestu primene. Moguća je pojava rasta neosetljivih mikroorganizama, npr. gljivica. U tom slučaju treba prekinuti dalje lečenje gentamicinom."

Tako da sam ja ipak juce uzeo, po savetu farmaceuta, Nistatin (drazeja), i verujte, simptomi se vidno povlace...

Nego, meni je kontrola zakazana za 15 dana sa brisom uretre, a terapija bi trebalo da traje 10. Da li znate, koliko vremena (dana) je potrebno da se organizam 'ocisti' od navedenih antibiotika, kako rezultati brisa ne bi bili lazni? Hvala!
Korisnikov avatar
Jakov34
Novi član
Novi član

Post od Jakov34 »

Zaboravih...<br>
Bez nervoze molim Vas, ja sam samo zabrint za svoje zdravlje i svaki savet je dobrodosao... Pa zato sam i ovde.

Moglo bi malo neko postovanje da se pokaze na ovom forumu, zar ne Mr, Mrs, Miss? :D :D :D :D :D
Korisnikov avatar
Vragolasta Amfibija
Moderator

Naravno,bicete ispostovani...do maximuma :wink:
Da li vam je uradjen i antibiogram,tj osetljivost bakterija na pojedine antibiotike?
Molim,postavljajte vasa pitanja na forumu jer slanjem meni na pp imate manje sansi da vam bude odgovoreno.
Korisnikov avatar
Jakov34
Novi član
Novi član

Post od Jakov34 »

Sorry sto ne pisah ranije, pristup internetu imam samo radinim danima, kada sam na poslu... Da uradjen je antibiogram i pomocu njega odredjena terapija. Nemam ga trenutno kod sebe... Da li je potrebno da Vam prepisem neke podatke ili bih sam nekako mogao da zakljucim odgovor na gore postavljeno pitanje?
Korisnikov avatar
Vragolasta Amfibija
Moderator

Znaci ,lekar je postupio po uputstvu.
Nemate zasto da se brinete :wink:
Pijete 5-6 antimikrobnih lekova koji pokrivaju sve vase mikrobe.Ukljucujuci i onaj Dovicin (preventivno)
:o
Lekar je postupio kao sto bi vecina lekara....ja sam iskljucena iz te grupe,ali to vam je sto vam je ;)
Sta vas jos interesuje?
Korisnikov avatar
Jakov34
Novi član
Novi član

Post od Jakov34 »

Vragolasta Amfibija napisao:Znaci ,lekar je postupio po uputstvu.
Nemate zasto da se brinete :wink:
Pijete 5-6 antimikrobnih lekova koji pokrivaju sve vase mikrobe.Ukljucujuci i onaj Dovicin (preventivno)
:o
Lekar je postupio kao sto bi vecina lekara....ja sam iskljucena iz te grupe,ali to vam je sto vam je ;)
Sta vas jos interesuje?

Jao, kako ste ljubazni... Bas sam prijatno iznenadjen!! :wink:
Iz predhodne poruke vidim da bi ste Vi imali neku drugu terapiju za mene, ali eto, da sam 'naleteo' ranije na ovaj forum mozda bih se vec izlecio :) , ovako, sta je tu je...
Nego, interesuje me samo jos jedno pitanje, a vec sam ga gore postavio... :-?
Da li znate, koliko vremena (dana) je potrebno da se organizam 'ocisti' od navedenih antibiotika, kako rezultati brisa ne bi bili lazni?
Tj. koliko dana, posle terapije, je potrebno da sacekam da bi radio ponovni bris uretre???

P.S. Ako rezultati na navedene mikrobe budu pozitivni obecavam da cu se ubuduce, u potpunosti drzati Vasih uputstava! :D
Korisnikov avatar
Vragolasta Amfibija
Moderator

Potrebno je da sacekate 5-6-7 dana i to je dovoljno.
Sto se tice mojih "konsultacija" bilo bi vam sve jedno i da ste sa tim problemom izasli prvo ovde,ja ne dajem terapiju na forumu...inace bi svako,ali svako mogao da vam da Dovicin preventivno i da vas nakljuka sa 6 antibiotika kako bi pokrio floru i onda da vam kaze da uradite bris uretre,posto ste antibiotike vec poceli da pijete :)
Samo,sramota je kada to rade lekari ;)
Korisnikov avatar
Jakov34
Novi član
Novi član

Post od Jakov34 »

Super, saznao sam sta sam hteo, i na tome Vam puno, puno hvala!:D
Mogao bih da davim sa jos ko zna kojim pitanjima, al' za sada je dosta... :)

P.S. Javljam se posle rezultata brisa... Pozdravcic!!!:D
Korisnikov avatar
Vragolasta Amfibija
Moderator

pozdravcic i vama :wink:
valter05
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Dec 20, 2013 9:16 pm

Re: Bakterije... 3 in 1

Post od valter05 »

I jos jedan u okeanu slucajeva...
Ustanovljena mi je brisom uretre njeno velicanstvo ozloglasena hlamidija, cim sam uocio simptome u vidu vrlo blagog jedva primetnog svraba na glavicu i anusu ( da se razumemo, heteroseksualan uvek bio i ostao :D ) odmah sam otisao kod doktora i u higijenski na testove na mikoplazmu , ureaplazmu, gonoreju i hlamidiju i vec 14 dana se kljukam Doksiciklinom ali simptomi ne da nisu nestali nego su jos intenzivniji iz dana u dan pogotovo oko anusa ( ???? ) . Doktorka u domu zdravlja na koznim i polnim bolestima je vrlo ljubazna i kooperativna ali naravno radi stvari po defaultu i moze samo da mi promeni antibiotik, a ovi na doktori na opstem...uz svo duzno postovanje - najvece zlo zdravstva !! Da nisam ja insistirao na detaljnom pokrivanju mogucih uzroka nastalih simptoma poslali bi me kuci kao potpuno zdravog uz neku mast i vitamin B bez ikakve dijagnoze iako sam naglasio da sam imao nezasticen odnos van stalne veze.
E sad, ono sto mene buni , otkud to peckanje i svrab oko anusa ? :-?
Cura sa kojom sam imao odnos se isto testirala posle dve nedelje i negativna je na hlamidiju.
I sta dalje posto ovaj Doksiciklin ( sesta kutija ) izgleda ne pomaze ni malo ?
Odgovori