Prodje ceo vikend, ispio ja Dovicin mazao mast po uputsvu, ali tackice nikako da spadnu. Kapirao sam da nismo 'uboli' ovu moju bakteriju, ali ja i dalje nastavljam po uputstvu...
Dodje utorak, ja dosao po rezultate i imadoh sta da vidim. TRI U JEDAN!!! Tri bakterije vode bitku tamo gde im nije mesto, al sve okrenute protiv mene...

Kad procitah bolje videh i o cemu se radi:
Ureaplasma Urealiticym,
Proteus Vulgaris i
gljivica Candida, od koje poticu gore navedeni simptomi.
ostalo, ako je ista preotalo nemam.

Ja kod urologa, on opusten. Kaze da nije nista strasno da se sve to leci, ali da treba biti oprezan i ne igrati se puno jer stvari mogu da se iskomplikuju... Da smo lecenje Proteusa vec zapoceli koriscenjem Gentamicia. A i prepisao mi je za Ureaplasmu: Eritromicin (film tablete) i za Candidu: Nistatin (mast)
E, sta je zapravo problem? Ja se lecim vec 4 dana, a crvene tackice se ne skidaju, nikako, sve je isto kao i prvog dana. Pre tri godine sam imao Candidu ali simptomi su prestali posle 2 dana. Predpostavljem da je to zbog Gentamicina jer jedna od kontraindikacija ovog leka je pojava Candide.
Koliko je pametno da nastavim sa ovim lekom? I da li bi bilo dobro, da pored masti Nistatina, na svoju ruku uzmem i Nistatin u drazejama?
Znaci, Gentamicin koristim protiv Proteusa ali on izaziva pojacanu Kandidijazu.
P.S.
Pokusao sam ovo da predstavim kao bezazlenu stvar, ali istina je da je to predmet mojiih razmisljanja ovih dana i da sam jako zabrinut...
Pozdrav, i unapred hvala!!!