azospermija i varicocela

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic

Odgovori
elvisa
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Dec 13, 2008 3:38 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

azospermija i varicocela

Post od elvisa »

prvi puta vam pisem mm boluje od azospermije i varicocele zelim da pitam zna li neko imali tu kakve nade puno pozdrava
zivim za to
SQL
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Jan 14, 2007 8:06 pm

Post od SQL »

Teško je reći da li može nešto da se uradi ali u svakom slučaju mora da ode na operaciju varikocele.
Iskreno, pošto sam i ja imao isti problem nisam ga rešio operacijom ali ne mora značiti da on neće dobiti neko poboljšanje. Pretpostavljam da znate da je varikocela proširenje vene koja krvlju snabdeva testise a pošto se radi o proširenju onda prevelika količina krvi dolazi u testise i greje ih iznad temperature koja je normalna za njih a to je 2-3 stepena niže od temperature tela.Verovatno ako su polni hormoni OK uradiće mu i biopsiju testisa ( da se vidi ima li spermatozoida unutar testisa koji ne mogu da izadju napolje i operaciju varikocele. Moj hirurg mi je pre operacije pokušao hormonsku stumulaciju pa je onda sledila operacija varikocele i biopsija testisa.

U svakom slučaju problem uopšte nije lak i od nečega morate krenuti a to je dug put za koji treba puno vremena pa bolje krenite na vreme.

Srećno !
Zdravlje je najveće bogatstvo !
elvisa
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Dec 13, 2008 3:38 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od elvisa »

SQL napisao:Teško je reći da li može nešto da se uradi ali u svakom slučaju mora da ode na operaciju varikocele.
Iskreno, pošto sam i ja imao isti problem nisam ga rešio operacijom ali ne mora značiti da on neće dobiti neko poboljšanje. Pretpostavljam da znate da je varikocela proširenje vene koja krvlju snabdeva testise a pošto se radi o proširenju onda prevelika količina krvi dolazi u testise i greje ih iznad temperature koja je normalna za njih a to je 2-3 stepena niže od temperature tela.Verovatno ako su polni hormoni OK uradiće mu i biopsiju testisa ( da se vidi ima li spermatozoida unutar testisa koji ne mogu da izadju napolje i operaciju varikocele. Moj hirurg mi je pre operacije pokušao hormonsku stumulaciju pa je onda sledila operacija varikocele i biopsija testisa.

U svakom slučaju problem uopšte nije lak i od nečega morate krenuti a to je dug put za koji treba puno vremena pa bolje krenite na vreme.

Srećno !
zivim za to
Odgovori