Dobro veče, zamolio bih vas za stručno mišljenje i pomoć.
Sportista sam, rekreativac, od suplementacije sam koristio protein, l-arginin, cink, magnezijum i b vitamin. Naglo sam izgubio 3-4kg čiste mišićne mase, podjednako sa svih delova tela. Gubitak kilaže pratila je erektilna disfunkcija, konstantno sakupljanje (grčenje, kako već da nazovem) testisa, učestalo mokrenje i po mom mišljenju blago mi je atrofirao desni testis. Uradio sam analize krvi koje su pokazale povišen testosteron (35,48 - referentna vrednost 9,08-30,16) i LH (13,5 - ref. vrednost 1,7-8,6). Otišao sam kod urologa koji je uradio u.z. testisa i abdomena, te je konstatovao da je sve u redu. Gubitak mase i erektilnu disfunkciju okarakterisao je kao situaciono reagovanje na stresni događaj tj. moj novi posao profesora jer predajem u srednjoj školi i to će se kao srediti. Kontrola za 6 nedelja uz analize testosterona i slobodnog testosterona ovog puta.
Prošlo je par nedelja od pregleda i sada stvari stoje ovako. Erekcija se polako vraća (više jutarnja nego dnevna), levi testis je normalno opušten, ali desni testis, pored toga što mi se čini da se smanjio, je vrlo često sakupljen, u grču, kao da ne funkcioniše. Pored toga, telo odbija da povrati i gram mišića. Odradim trening, mišići se upumpaju i posle sat vremena bukvalno ispare.
Da li postoji mogućnost da je desni testis na neki način atrofirao, da sada radi nekim manjim kapacitetom i da zbog toga ostaje manje slobodnog testosterona za izgradnju mišićne mase? I da je to zapravo razlog 3-4kg mišića manje. Ili da sam nešto "pokvario" sa l-argininom, cinkom i magnezijumom želeći da povećan nivo slobodnog testosterona?
Svaki savet će mi dobro doći, veliko vam hvala!
Atrofija testisa
Moderatori: moderato, admin, vlada99, Dr.VinkaVukotic, Vragolasta Amfibija
- aaaca
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
- Kontakt:
Re: Atrofija testisa
Не могу ти нешто конкретно помоћи осим да ти кажем да магнезијум и цинк то нису могли да изазову. За остало не знам.
Re: Atrofija testisa
Hvala na odgovoru.aaaca napisao:Не могу ти нешто конкретно помоћи осим да ти кажем да магнезијум и цинк то нису могли да изазову. За остало не знам.
Kada bi neko znao da mi odgovori da li je makar u teoriji moguće ovo na šta ja sumnjam ili je kod mene u pitanju nešto sasvim drugo..