Pozdrav svima!!!!
Imam 40 godina, kao i moja partnerka, i pokušavamo da dobijemo bebu.
posle urađenih pregleda i analiza, utvrđen je uzrok neplodnosti, što je pokazao ASA test na Torlaku. Naime, pronađena su antispermalna antitela, nakon čega mi mje urolog u KCS propisao terapiju Pronisonom.
I dalje pokušavamo, i spremamo se za inseminaciju na GAK NF.
Da li neko ima slična iskustva, pogotovo ako je ishod bio povoljan, ima li saveta i pomoći...
Hvala
antispermalna antitela
Moderatori: vlada99, moderato, admin, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic
-
- Novi član
- Pridružio se: Sub Jan 24, 2009 10:49 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
antispermalna antitela
ASA problem
-
- Novi član
- Pridružio se: Pon Jul 09, 2007 11:38 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
ASA antitela
Moj suprug ima ASA antitela u krvi 50% i u spermi 70%.
Radili smo jednu inseminaciju koja nije uspela. Pri inseminaciji u NF-u bi trebalo da zahtevas od osobe iz Androloske ambulante da se tvoja semena tecnost podvrgne medijumu koji bi trebalo da pomogne da se bolji, pokretni, tj. spermatozoidi bez ASA odvoje od ostatka sadrzaja kako bi se povecale sanse za uspehom inseminacije.
Mozete pokusavati sa inseminacijom puno puta, ali kazu da je najveci procenat uspesnosti, nazalost, dala ICSI metoda vantelesne oplodnje. Mi cemo u martu da krenemo na to...
Nego, imala bih za tebe jedno pitanje. Da li je terapija pronizonom uticala negativno na tvoj spermogram? Po logici stvari trebalo bi da utice pozitivno, ali bas me zanima kakvo je tvoje iskustvo.
Unapred hvala i nadam se da sam makar malo pomogla.
Radili smo jednu inseminaciju koja nije uspela. Pri inseminaciji u NF-u bi trebalo da zahtevas od osobe iz Androloske ambulante da se tvoja semena tecnost podvrgne medijumu koji bi trebalo da pomogne da se bolji, pokretni, tj. spermatozoidi bez ASA odvoje od ostatka sadrzaja kako bi se povecale sanse za uspehom inseminacije.
Mozete pokusavati sa inseminacijom puno puta, ali kazu da je najveci procenat uspesnosti, nazalost, dala ICSI metoda vantelesne oplodnje. Mi cemo u martu da krenemo na to...
Nego, imala bih za tebe jedno pitanje. Da li je terapija pronizonom uticala negativno na tvoj spermogram? Po logici stvari trebalo bi da utice pozitivno, ali bas me zanima kakvo je tvoje iskustvo.
Unapred hvala i nadam se da sam makar malo pomogla.