IZVINJAVAM SE AKO TEMA NIJE ZA OVAJ FORUM ALI IZUZETNO MI JE VAŽNO DA DOBIJEM PRAVU INFORMACIJU.
GDE SE TESTIRATI, KADA (NAKON KOLIKO DANA ILI ODMAH) I NA KOJE SVE BOLESTI U SLUČAJU DA SMO SE SLUČAJNO U PARKU UBOLI NA IGLU OD ŠPRICA ZA KOJU SE SVAŠTA MOŽE OČEKIVATI (PRETPOSTAVLJAM DA JE KORISTIO NEKO OD LOKALNIH NARKOMANA)
UBOD IGLE
-
- Novi član
- Pridružio se: Ned Avg 12, 2007 10:23 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Jednom dok sam bio na praxi (na Hirurgiji),slucajno sam se uboo u prst dok sam davao intramuskularnu injekciju.. Do sada sam primio 2 doze vakcine "Engerix"protiv hepetitisa b tako da smatram da sam od toga dosta dobro zasticen.. Sad je pitanje da li ta zena ima neku zarazu (npr. AIDS)??
Malo sam zabrinut..
Malo sam zabrinut..
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Čet Jul 05, 2007 4:43 pm
Kod nas se uvela praksa da se prave HIV testovi pri prijemu u bolnicu.E sad dali su se ti testovi stvarno radili ili se samo naplacalo za njih to stvarno ne znam. Inace veliki je rizik za medicinara da pokupi bilo sta u toku rada i zato treba se ovo uvek imati na umu. Sto posto ne znam dali se mozemo zastititi. Neka nas Bog cuva.
Da bi se rasteretio briga mozes da napravis test,ako hoces i anonimno, s time sto treba da znas da postoi windows prostor od ulaska antigena do pojave antitela koji iznosi oko 3 meseca. U tom vremenskom intervalu test moze biti lazno negativan.
Mislim da su dva negativna testa, postujuci taj interval, dovoljni da se otstrani briga.
Nadam se da je sve OK.
(Skoro svi smo dosli do kontakta sa izlucevinama u toku rada)
Da bi se rasteretio briga mozes da napravis test,ako hoces i anonimno, s time sto treba da znas da postoi windows prostor od ulaska antigena do pojave antitela koji iznosi oko 3 meseca. U tom vremenskom intervalu test moze biti lazno negativan.
Mislim da su dva negativna testa, postujuci taj interval, dovoljni da se otstrani briga.
Nadam se da je sve OK.
(Skoro svi smo dosli do kontakta sa izlucevinama u toku rada)
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Avg 03, 2007 1:16 pm
Sve vise citam da je za sve vise testova potrebno ponavljanje.Pa se pitam da li je moguce da to lekari ranijih godina nisu znali.Hocu da kazem,da su me ranijih godina na testove slali jednom i to je bilo to.Odjednom se ustalila praksa da svaki test radim tri puta(citaj:placam tri puta).O cemu je zapravo rec?
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm
O hepatitisu C npr. se nije znalo dugi niz godina (da uopste postoji) i tek su devedesetih poceli da se rade testovi. Na zalost, mnogi ljudi koji su silom prilika morali da primaju transfuziku su zarazeni a da to nisu ni znali.Merylin napisao:Sve vise citam da je za sve vise testova potrebno ponavljanje.Pa se pitam da li je moguce da to lekari ranijih godina nisu znali.Hocu da kazem,da su me ranijih godina na testove slali jednom i to je bilo to.Odjednom se ustalila praksa da svaki test radim tri puta(citaj:placam tri puta).O cemu je zapravo rec?

Zato je potrebno redovno testiranje.
O ovom testiranju tri puta, prvi put sada cujem. Jel mislis na HIV?!
Ako mislis na HIV, onda se mozes i besplatno testirati u Jazasu, u Studentskoj Poliklinici!!