primopredaja pacijenta dezurnom ljekaru u bolnici
primopredaja pacijenta dezurnom ljekaru u bolnici

I nije u redu da se pacijent samo doveze, preda kao preporucena posiljka, bez razgovora sa lekarom koji ga prima, bez objasnjenja sta se, kada, kako desilo, sta je uradjeno pacijentu, sta mu je u toku transporta uradjeno i/ili dato od Th i td.
sva pitanja u vezi kalkuloze urotrakta (kamen u bubregu i mokraćnim kanalima) mozete poslati na [email protected]
-
- Novi član
- Pridružio se: Sub Nov 08, 2008 9:35 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Re: primopredaja pacijenta dezurnom ljekaru u bolnici
de mi pricajte kolegice o tome...radio sam i ja nekad na odjeljenju...i to pogotovo kad se desi u kasne sate pa kad ljekara zovete...hehehe jao situacija...pa kad kaze za ovo ste me zvali....heheheh
Radim u hitnoj pomoci i to mi je najgori deo posla,predati pacijenta dezurnom doktoru u bolnici.Uvek negoduju i moraju nesto da prokomentarisu,jer tamo uglavnom rade lekari koji nikada nisu radili na terenu,uz pomoc " stapa i kanapa "... 

uvijek pri predaji pacijenta ispričam sve doktoru koji ga preuzima... zaletim se ono svojski da me ni dragi bog ne može uhvatit. Pa dašta, kako drugačije da mu ispričam, u početku bi me uvijek prekinuli, ko de bogati mali smiri se, udahni... al sad...ma zaboli me sad...
Samo se obrati liječniku pa će se već naći bolesti.
Radio sam 36 godina u hitnoj pomoci,red je i osnovno pravilo reci kolegi sa klinike koga ste dovezli itd.