Moj naj drug ne moze da stoji na nogama...trenutno je na VMA...jedino sto su mu rekli jeste da je problem u levoj strani centra za ravnotezu????
zanima me koliko je to opasno???? i kako se leci????
unapred zahvalna!!!!
p.s. neka admin prebaci ovu temu gde joj je mesto...
evo cisto obavestenja radi...
rec je o nekom virusu koji napada centar za ravnotezu
ne bi trebalo da bude posledice...moj drug je sada ok i oporavlja se kod kuce...po malo hoda i tako...
Bice sve u redu,eto ja sam imala bakteriju u uhu koja je poremetila centar za ravnotezu,mali je problem samo to sto i kada se odstrane bakterije,virusu sta je vec uzrocnik,telu je potrebno malo vremena da se vrati u normalu u leziste ali sve leci vreme.....ja i kada sam pocela da izlazim napolje i da hodam nisam mogla nikako da idem u pravnoj liniji,nego samo vrdam levo-desno,ali to se vremenom popravlja,tako da ne brine ako odmah ne bude sve ok,neka izbegava zacinjenu hranu meni su rekli da je najgora coca-cola a NAROCITO supa iz kesice.
Bice sve ok,bez brige i bez nerviranja.
pozdrav
Upala vestibularnog zivca manifestuje se veoma jakom vrtoglavicom, mucninom, povracanjem, a tokom prvih dana pacijent nije u stanju ni samostalno da se krece.
U svakom uvu se nalazi culo za ravnotezu. Vestibularni zivac salje informaciju o nasim kretnjama ka visim centrima. Smatra se da je neurotropni virus uzrocnik veoma dramaticne klinicke slike ovog oboljenja. Oboleli zivac vise ne radi, dolazi do dezorjentacije u prostoru, to se manifestuje jakom vrtoglavicom i nestabilnoscu.
Na svu srecu, do oporavka najcesce dolazi veoma brzo, pogotovo kod mladjih pacijenata.