pitanje za doktora-panika i strah od smrti
pitanje za doktora-panika i strah od smrti
molim Vas da mi objasnite koji su simptomi panike.imala sam vrlo stresne situacije u zadnjih nekoliko godina,prosla sve moguce haose sa bolesnim tatom koji je prosao tesku operaciju srca,bajpasovi i to.moram da spomenem da sam oduvek jako osjetljiva osoba ali na zalost od pre par godina i jako slaba.imam skokove pritisaka za koje mi kardiolozi i endokrinolozi kazu da nije njihov problem jer sam prosla njihove preglede.da ne spominjem tek kad osetim da mi pritisak skoci koji haos prezivljavam i samim tim ga dignem jos i vise.iz cista mira mi dodje neki nemir,vrtoglavica,pocnu da se suse usta,srce da kuca ko ludoslabost tolika da na nogama ne mogu da stojim...lici li vam to na neku dijagnozu koju bi meni mogli prepisati da znam gde da idem da trazim pomoc? da ne pricam tek koliko se smrti bojim,mene,mojih bliznjih.na pogrebe dragim ljudima ne idem,na groblja ne idem,a kad neko samo pocne o tome da prica ja sam uplasena,nervozna,hladan znoj,nemir i naravno skok pritiska.pomozite mi jer kad me to uhvati ne znam sta cu sa sobom,uvek u glavi povezujem da ce me uhvatiti srcka(valjda zbog svega toga sa tatom pa se plasim).isla sam i kod psihijatra,kao anksioznost pa posle depresija ali nista konkretno.inace sam jako drustvena,ne povlacim se u sebe,zelim i imam volju da to prebrodim ali kako???strucna pomoc mi treba,uputite me.molim Vas za odgovor i da mi se jave ljudi sa slicnim iskustvima,jer verujem da ih ima dosta.imam 34 godine.hvala unapred