ispupcenje na os parietale

Podforum za sva pitanja vezana za hitnu ili urgentnu medicinsku pomoć.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
merijet
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pon Jan 22, 2007 3:37 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

ispupcenje na os parietale

Post od merijet »

sa desne strane glave(temena kost)imam ispupcenje koje mi iz godine u godinu po malo raste..i tako vec peta godina..neki kazu da je masno tkivo ali mene brine sto me s vremena na vreme jako zaboli na kratko..probadajuca bol..kao da me udari struja..to traje par sekundi..
nekad me boli i na dodir a nekad ne...
o cemu bi se moglo raditi?hvala
drM
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Avg 17, 2006 5:34 pm

Post od drM »

Verovatno je aterom u pitanju. Nastajte tako što se zapuši izvodni kanal lojne žlezde. Bol je proizvod pritiska koji aterom vrši svojom veličinom. Takođe i kosa na tom delu može biti malo izmenjena, proređena takođe zbog pritiska koji aterom vrši na koren dlake u tom delu. Moj savet vam je da to operišete (možete to uraditi u Centru za opekotine, plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju u Zvečanskoj, ako ste iz Beograda). Radi se ambulantno u lokalnoj anesteziji, odmah idete kući, končići se skidaju posle 7 dana.
Nemojte se plašiti, to nije ništa hitno, ali bolje je da to operišete dok je aterom miran, a ne da čekate da se upali i da se stvar malo iskomplikuje.

Sve najbolje!
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Koleginice, pa nemojte da nam otimate posao :D Neka plasticni hirurzi ugradjuju silikone i neka rade liftinge i otopeksije, a ove ambulantne stvari cemo mi iz primarne zdravstvene zastite. Kod mene vise od decenije niko nije aterom skidao kod hiruga, ne dam, 'ocu malo ja :lol:

Pozdrav!
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
merijet
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pon Jan 22, 2007 3:37 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od merijet »

hvala puno :D
drM
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Avg 17, 2006 5:34 pm

Post od drM »