sa desne strane glave(temena kost)imam ispupcenje koje mi iz godine u godinu po malo raste..i tako vec peta godina..neki kazu da je masno tkivo ali mene brine sto me s vremena na vreme jako zaboli na kratko..probadajuca bol..kao da me udari struja..to traje par sekundi..
nekad me boli i na dodir a nekad ne...
o cemu bi se moglo raditi?hvala
ispupcenje na os parietale
Verovatno je aterom u pitanju. Nastajte tako što se zapuši izvodni kanal lojne žlezde. Bol je proizvod pritiska koji aterom vrši svojom veličinom. Takođe i kosa na tom delu može biti malo izmenjena, proređena takođe zbog pritiska koji aterom vrši na koren dlake u tom delu. Moj savet vam je da to operišete (možete to uraditi u Centru za opekotine, plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju u Zvečanskoj, ako ste iz Beograda). Radi se ambulantno u lokalnoj anesteziji, odmah idete kući, končići se skidaju posle 7 dana.
Nemojte se plašiti, to nije ništa hitno, ali bolje je da to operišete dok je aterom miran, a ne da čekate da se upali i da se stvar malo iskomplikuje.
Sve najbolje!
Nemojte se plašiti, to nije ništa hitno, ali bolje je da to operišete dok je aterom miran, a ne da čekate da se upali i da se stvar malo iskomplikuje.
Sve najbolje!
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
- Kontakt:
Koleginice, pa nemojte da nam otimate posao
Neka plasticni hirurzi ugradjuju silikone i neka rade liftinge i otopeksije, a ove ambulantne stvari cemo mi iz primarne zdravstvene zastite. Kod mene vise od decenije niko nije aterom skidao kod hiruga, ne dam, 'ocu malo ja
Pozdrav!

Pozdrav!
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.