imam 38 godina i evo ceć treću nedelju bolove u desnom delu rebarnog luka. Bol je počeo u jednoj tački i krenuo da se širi, pri čemu je konstantno prisutan i nekako se šeta. Opisala bih ga kao mišićno–koštanu bol koja se širi i prema leđima i kičmi, kao da me bole rebra i između njih, imam osećaj da će mišići pući da se nekako rastežu pogotovo kad pokušam da se savijem ili skroz ispravim, ili da ih nešto gura i bode. Ne povraćam, nemam temperaturu, nemam gasove, niti neke druge bolove u stomaku npr. bolove slične kao kad vas boli želudac, malo kašljucam. Nisam se udarila, izvukla, istegla, ne da se sećam. Imam dva mala deteta i često ih podizem i nosim. Mažem razn kreme i pijem razne lekove protiv bolova ali ništa ne pomaže. BOLI

Već dva puta odlazim u DZ zbog nepodnošljivih bolova. Na pregledu je doktorka uradila palpatorni pregled, prokomentarisala da je mozda žuč, pluća ili da su u pitanju priraslice pošto sam krajem septembra bila jako bolesna i pila eritromicin. Rekla mi je da prvo odradim UZ abdomena pošto je to manje agresivna metoda a da onda, ako nije žuč, uradimo rendgen pluća i da na bolno mesto mažem Nimulid krem.
Kako ništa ne funkcioniše u našem zdravstvu a hitni slučajevi su očigledno samo oni koji zakolutaju očima, UZ mi je zakazan za 20.12. a za 15.12. i labaratorija.
Moji bolovi su nepodnošljivi i ne prolaze, konstantno su prisutni i mislim da sa ovakvim bolovima ne mogu da izdržim do kraja decembra i da sam prinuđena da ruku zavučem u džep i platim privatnicima. Zamolila bih za savet odakle da krenem sa analizama? Uradila bih privatno analizu krvi i urina ali neznam šta je tačno potrebno, koje analize da tražim u privatnoj laboratoriji da mi urade? Dr je spominjala KKS, SE, biohemiju, gvožđe, urin i jos neke pretrage koje nisam zapamtila. Nakon tih analiza uradila bih privatno i UZ abdomena i sve što je potrebno ne bi li neko što pre utvrdio uzrok mojih bolova.
I još bih Vas pitala da li ti bolovi mogu imati veze sa kičmom posto je moja kriva u S?
MOLIM DA MI STO PRE NEKO DA ODGOVOR i zahvaljujem se unapred
Srdačan pozdrav