Licno se uvek obracam kada mi se neko licno obrati.
Sto se tice vasih informacija, nikada nisam negirao da ste u pravu, niti da sam ja u pravu( cak sam i priznao da sam drzavni ispit polagao 1972 i da sada nije bitno koliko gtraje)
Ucesnik je pitao da li mu neko moze dati informaciju kako doci do specijalizacije ....
I ja sam dao savet kakav je redosled i dao mu najbolju infomaciju da je BOLJE DA IDE U MINISTARSTVO ZDRAVLJA NEGO DA TRAZI TE INFORMACIJE PREKO FORUMA I DA DOBIJA SAVETE, PRIZNACETE OD NEKOMPETENTNIH. I JA NE MOGU DA MU DAM SPECIJALIZACIJU , ali ga mogu uputiti na najbolji put sto sam i ucinio.
A sto se tice moga imena i adrese, JA SE NE STIDIM SVOGA IMENA, ne zaklanjam se iza sinonima i posedudonima !!
S postoivanjem
Dr.Protic
Specijalizacija iz ginekologije
Moderatori: moderato, admin, vlada99
-
- Novi član
- Pridružio se: Pon Jul 09, 2007 11:38 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Sta bi bilo kad bi bilo...
Kada ljudi ne bi sve shvatali suvise licno i kada bi njihova sujeta imala malo sporiji „okidac”, shvatili bi da doktor nije nista lose mislio i da covek daje odgovore iz oblasti iz kojih je, dakako, specijalizovan.
Zato, pustite da se javljaju i drugi doktori, cast svima zaista, ali malo doktorske konkurencije zaista nije na odmet i ne moze da skodi.
Zato, pustite da se javljaju i drugi doktori, cast svima zaista, ali malo doktorske konkurencije zaista nije na odmet i ne moze da skodi.
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Nov 10, 2006 4:26 pm
Re: Specijalizacija iz ginekologije
Kako stvari stoje najbrzi nacin za dobijanje specijalizacije je zaposliti se van Beograda i to negde daleko gde im je potrebno to sto vi hocete da specijalizirate tj.ginekologiju...za sve ostale opcije potrebna je mnoooogooo jaka veza...a sve ostalo je irelevantno
-
- Novi član
Re: Specijalizacija iz ginekologije
dr.Vesa napisao:Kako stvari stoje najbrzi nacin za dobijanje specijalizacije je zaposliti se van Beograda i to negde daleko gde im je potrebno to sto vi hocete da specijalizirate tj.ginekologiju,mada mislim da i tada treba veza ali slabija...za sve ostale opcije potrebna je mnoooogooo jaka veza...a sve ostalo je irelevantno
- Vragolasta Amfibija
- Moderator
- Pridružio se: Ned Jan 29, 2006 8:59 pm
Hehe...simpaticno 
Staz,na zalost,traje 6 meseci.Posle toga se polaze drzavni ispit.Da bi doktor stekao pravo na konkurisanje za specijalizaciju mora da ima 2 godine radnog staza nekon polaganja dezavnog ispita i naravno resenje za stalno (sto je mnogo veci problem) kao i minimum 6 meseci radnog staza u ustanovi za koju zeli da konkurise za specijalizaciju.
Specijalizacije se raspisuje 2 puta godisnje a u zavisnosti od potreba zdravstvene ustanove (tako bi trebalo da bude) ali obicno nije tako,nego ako imas vezu,dobijes specijalizaciju koju zelis ako nemas,gledas kako drugi dobijaju a ti ne
a ti si onda prinudjen da uzmes nesto sto nisi planirao i slicno.

Staz,na zalost,traje 6 meseci.Posle toga se polaze drzavni ispit.Da bi doktor stekao pravo na konkurisanje za specijalizaciju mora da ima 2 godine radnog staza nekon polaganja dezavnog ispita i naravno resenje za stalno (sto je mnogo veci problem) kao i minimum 6 meseci radnog staza u ustanovi za koju zeli da konkurise za specijalizaciju.
Specijalizacije se raspisuje 2 puta godisnje a u zavisnosti od potreba zdravstvene ustanove (tako bi trebalo da bude) ali obicno nije tako,nego ako imas vezu,dobijes specijalizaciju koju zelis ako nemas,gledas kako drugi dobijaju a ti ne

Molim,postavljajte vasa pitanja na forumu jer slanjem meni na pp imate manje sansi da vam bude odgovoreno.
-
- Novi član
Jednom recju ne daju nam da se obrazujemo tj.nece da nas obrazuju a nece ni da nas zaposle....ili kao sto je bilo i na fakultetu,mi smo prakticno samouki i ucimo sami sebe najveci deo svegaVragolasta Amfibija napisao:Hehe...simpaticno
Specijalizacije se raspisuje 2 puta godisnje a u zavisnosti od potreba zdravstvene ustanove (tako bi trebalo da bude) ali obicno nije tako,nego ako imas vezu,dobijes specijalizaciju koju zelis ako nemas,gledas kako drugi dobijaju a ti nea ti si onda prinudjen da uzmes nesto sto nisi planirao i slicno.
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Uto Maj 22, 2007 11:16 pm
Sto se tice dobijanja specijalizacija,kao student Med fakulteta i buduci dr,mogu reci samo da je,nazalost,sve prethodno napisano tacno,a sto se tice licnih rasprava,samo mi nije jasno,sto na ovom forumu ljudi traze savete od doktora,a kad im se doticni jave i kazu potpunu istinu,nastane pljuvanje na sve strane...
Samo još da dodam, osim 2 godine radnog iskustva...
Možda ću Vas slagati, ali potrebno je da ustanovi u kojoj radite zatreba specijalista te grane i onda da Vas odabere za tu specijalizaciju... sve u svemu
nije lako. Mada, u domovima zdravlja postoje ginekolozi, to je dobro! Ali recimo hirurgija, to bi već bio problem. ( kao da ostale specijalizacije nisu
)
Možda ću Vas slagati, ali potrebno je da ustanovi u kojoj radite zatreba specijalista te grane i onda da Vas odabere za tu specijalizaciju... sve u svemu