Specijalizacija iz ginekologije

Kako, gde, sta?

Moderatori: moderato, admin, vlada99

Dr.Protic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Sep 28, 2007 1:39 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Dr.Protic »

Licno se uvek obracam kada mi se neko licno obrati.
Sto se tice vasih informacija, nikada nisam negirao da ste u pravu, niti da sam ja u pravu( cak sam i priznao da sam drzavni ispit polagao 1972 i da sada nije bitno koliko gtraje)
Ucesnik je pitao da li mu neko moze dati informaciju kako doci do specijalizacije ....
I ja sam dao savet kakav je redosled i dao mu najbolju infomaciju da je BOLJE DA IDE U MINISTARSTVO ZDRAVLJA NEGO DA TRAZI TE INFORMACIJE PREKO FORUMA I DA DOBIJA SAVETE, PRIZNACETE OD NEKOMPETENTNIH. I JA NE MOGU DA MU DAM SPECIJALIZACIJU , ali ga mogu uputiti na najbolji put sto sam i ucinio.
A sto se tice moga imena i adrese, JA SE NE STIDIM SVOGA IMENA, ne zaklanjam se iza sinonima i posedudonima !!

S postoivanjem
Dr.Protic
vjovanov
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jul 09, 2007 11:38 am

Sta bi bilo kad bi bilo...

Post od vjovanov »

Kada ljudi ne bi sve shvatali suvise licno i kada bi njihova sujeta imala malo sporiji „okidac”, shvatili bi da doktor nije nista lose mislio i da covek daje odgovore iz oblasti iz kojih je, dakako, specijalizovan.
Zato, pustite da se javljaju i drugi doktori, cast svima zaista, ali malo doktorske konkurencije zaista nije na odmet i ne moze da skodi.
dr.Vesa
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Nov 10, 2006 4:26 pm

Re: Specijalizacija iz ginekologije

Post od dr.Vesa »

Kako stvari stoje najbrzi nacin za dobijanje specijalizacije je zaposliti se van Beograda i to negde daleko gde im je potrebno to sto vi hocete da specijalizirate tj.ginekologiju...za sve ostale opcije potrebna je mnoooogooo jaka veza...a sve ostalo je irelevantno
dr.Vesa
Novi član
Novi član

Re: Specijalizacija iz ginekologije

Post od dr.Vesa »

dr.Vesa napisao:Kako stvari stoje najbrzi nacin za dobijanje specijalizacije je zaposliti se van Beograda i to negde daleko gde im je potrebno to sto vi hocete da specijalizirate tj.ginekologiju,mada mislim da i tada treba veza ali slabija...za sve ostale opcije potrebna je mnoooogooo jaka veza...a sve ostalo je irelevantno
Korisnikov avatar
Vragolasta Amfibija
Moderator
Pridružio se: Ned Jan 29, 2006 8:59 pm

Post od Vragolasta Amfibija »

Hehe...simpaticno :)
Staz,na zalost,traje 6 meseci.Posle toga se polaze drzavni ispit.Da bi doktor stekao pravo na konkurisanje za specijalizaciju mora da ima 2 godine radnog staza nekon polaganja dezavnog ispita i naravno resenje za stalno (sto je mnogo veci problem) kao i minimum 6 meseci radnog staza u ustanovi za koju zeli da konkurise za specijalizaciju.
Specijalizacije se raspisuje 2 puta godisnje a u zavisnosti od potreba zdravstvene ustanove (tako bi trebalo da bude) ali obicno nije tako,nego ako imas vezu,dobijes specijalizaciju koju zelis ako nemas,gledas kako drugi dobijaju a ti ne :) a ti si onda prinudjen da uzmes nesto sto nisi planirao i slicno.
Molim,postavljajte vasa pitanja na forumu jer slanjem meni na pp imate manje sansi da vam bude odgovoreno.
dr.Vesa
Novi član
Novi član

Post od dr.Vesa »

Vragolasta Amfibija napisao:Hehe...simpaticno :)
Staz,na zalost,traje 6 meseci.Posle toga se polaze drzavni ispit.Da bi doktor stekao pravo na konkurisanje za specijalizaciju mora da ima 2 godine radnog staza nekon polaganja dezavnog ispita i naravno resenje za stalno (sto je mnogo veci problem) kao i minimum 6 meseci radnog staza u ustanovi za koju zeli da konkurise za specijalizaciju.
Specijalizacije se raspisuje 2 puta godisnje a u zavisnosti od potreba zdravstvene ustanove (tako bi trebalo da bude) ali obicno nije tako,nego ako imas vezu,dobijes specijalizaciju koju zelis ako nemas,gledas kako drugi dobijaju a ti ne :) a ti si onda prinudjen da uzmes nesto sto nisi planirao i slicno.
Jednom recju ne daju nam da se obrazujemo tj.nece da nas obrazuju a nece ni da nas zaposle....ili kao sto je bilo i na fakultetu,mi smo prakticno samouki i ucimo sami sebe najveci deo svega
dannina
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Maj 22, 2007 11:16 pm

Post od dannina »

Sto se tice dobijanja specijalizacija,kao student Med fakulteta i buduci dr,mogu reci samo da je,nazalost,sve prethodno napisano tacno,a sto se tice licnih rasprava,samo mi nije jasno,sto na ovom forumu ljudi traze savete od doktora,a kad im se doticni jave i kazu potpunu istinu,nastane pljuvanje na sve strane...
Jefimija
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Apr 17, 2007 2:58 pm

Post od Jefimija »

Samo još da dodam, osim 2 godine radnog iskustva...
Možda ću Vas slagati, ali potrebno je da ustanovi u kojoj radite zatreba specijalista te grane i onda da Vas odabere za tu specijalizaciju... sve u svemu :( nije lako. Mada, u domovima zdravlja postoje ginekolozi, to je dobro! Ali recimo hirurgija, to bi već bio problem. ( kao da ostale specijalizacije nisu :( )
Odgovori