Skolovanje fizioterapeuta
Moderatori: moderato, admin, vlada99
Skolovanje fizioterapeuta
Zanima me za fizioterapeute koji su zavrsili visoku strukovnu od 3 godine kako ide dalje usavrsavanje i skolovanje?da li kod nas ima nekih specijalistickih studija,master pre toga,i da li ima jos nesto posle toga,i da li oni imaju dr. zvanje tj. titulu?Hvala unapred
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Čet Jul 09, 2009 5:55 pm
Re: Skolovanje fizioterapeuta
Titulu "dr" imaju samo doktori medicine, stomatologije i veterine, naravno i oni drugih zvanja koji su zavrsili doktorske studije, fizioterapeuti ne. Koliko sam upucen postoje specijalisticke studije i dobija se zvanje strukovnog fizioterapeuta - specijaliste. Najbolje pogledaj na sajtu Visoke medicinske skole u Zemunu, trebalo bi da tamo sve pise.kimy39 napisao:Zanima me za fizioterapeute koji su zavrsili visoku strukovnu od 3 godine kako ide dalje usavrsavanje i skolovanje?da li kod nas ima nekih specijalistickih studija,master pre toga,i da li ima jos nesto posle toga,i da li oni imaju dr. zvanje tj. titulu?Hvala unapred
Dr Milan Ivanovic
specijalista maksilofacijalne hirurgije
specijalista maksilofacijalne hirurgije
- RehabFizio
- Aktivan član
- Pridružio se: Čet Nov 28, 2013 8:42 pm
Re: Skolovanje fizioterapeuta
kimy39,
Ovaj moj post je malo zakasnio ali ukoliko niste našli informacije do sada, evo nekoliko zanimljivosti. Pored trogodišnjih strukovnih studija za školovanje fizioterapeuta, postoje i akademske (fakultetske) četvorogodišnje studije za fizioterapeute na državnim fakultetima u Novom Sadu i Novom Pazaru. Nakon toga se stiče zvanje dipl terapeut. Mislim da su prve generacije već izašle. Moj kolega fizioterapeut je ove godine upisao master na med fakultetu u NS koji traje 1 godinu. Fizioterapeut može jedino imati zvanje doktora nauka tek pošto završi doktorske studije koje slede posle mastera, naravno, i traju 3 god.
Srdačan pozdrav!
Ovaj moj post je malo zakasnio ali ukoliko niste našli informacije do sada, evo nekoliko zanimljivosti. Pored trogodišnjih strukovnih studija za školovanje fizioterapeuta, postoje i akademske (fakultetske) četvorogodišnje studije za fizioterapeute na državnim fakultetima u Novom Sadu i Novom Pazaru. Nakon toga se stiče zvanje dipl terapeut. Mislim da su prve generacije već izašle. Moj kolega fizioterapeut je ove godine upisao master na med fakultetu u NS koji traje 1 godinu. Fizioterapeut može jedino imati zvanje doktora nauka tek pošto završi doktorske studije koje slede posle mastera, naravno, i traju 3 god.
Srdačan pozdrav!