Pitanje

Kako, gde, sta?

Moderatori: moderato, admin, vlada99

Odgovori
acid
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Avg 21, 2008 10:56 pm

Pitanje

Post od acid »

Da li je moguce u ovoj nasoj Srbiji postati psihijatar-neuropsihijatar na nekoj ustanovi osim na medicinskom fakultetu???

Ili u inostranstvu?

razmisljam o tome vec neko vreme ali koliko vidim nista od toga posto bas ne volim ostale grane medicine...

help please! :(
dannina
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Maj 22, 2007 11:16 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od dannina »

Za inostranstvo ne znam, ali ovde morate da zavrsite fakultet da bi postali dr specijalista, a sad kako stvari stoje, samo one specijalnosti za kojim postoji potreba, tako da se zelje cesto ne ostvaruju...
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm

Post od tamaraft »

??? ne razumem bash pitanje!

Zelite da postanete neuropsihijatar a da ne zavrshite medicinski fakultet?? :o

Zanimljiva teorija.

Kad razvijete teoriju nemojte odavati nikome tajnu, svet ce biti put specijalista medicine bez zavrshenog opshteg dela medicinskog fakulteta i specijalizacije!

Ali uvek vam mostaje alternativna medicina...
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Guevara
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Apr 26, 2008 8:31 am

Post od Guevara »

Pa neznam dal jos postoji "Neuropsihjatrija". To je odavno razdvojeno u Neurologiju i Psihjatriju.

PS: buduci da su to grane medicine, sve je jasno.
94NP
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Avg 26, 2008 11:09 pm

Post od 94NP »

Mislim da gotovo sigurno ne mozes postati bez zavrsenog med. fakulteta i svega sto posle sleduje, kao i svaka druga specijalizacija.
acid
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Avg 21, 2008 10:56 pm

Post od acid »

nisam bio upucen i vidim da sam odvalio teshku glupost :)

ipak cu na psihologiju, nisam ja za medicinu... hvala na odgovorima i uopste odvojenom vremenu na citanju ovakve gluposti

pozz
Dr. Dare
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Okt 03, 2008 6:30 pm

Post od Dr. Dare »

Lol...

Ne mozes. Psihologija je bolja opcija... em laksa, em upola manje studiras, ne treba ti specijalizacija da bi otvorio privatnu praksu npr...

Sto se psihijatrije tice, cak i kad apliciras u npr. neko internacionalno drustvo psihoanaliticara pises CV u kome navodis sve detalje iz biografije, a diploma medicinskog fakulteta i specijalizacija psihijatrije je nesto 'must have', i onda se CV temeljno proverava.

Sve u svemu, drago mi je da ste se odlucili za psihologiju.
Odgovori