Koja je ovo specijalizacija
Moderatori: moderato, admin, vlada99
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
- Kontakt:
... osim onih lekara koji mogu da izaberu specijalizaciju, jer su im mame, tate, stricevi, tetke, kumovi, tatini i mamini kucni prijatelji, i "ini" - bas rukovodeci u ustanovi u kojoj se "slucajno" zaposlio 

Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Ned Okt 22, 2006 7:52 am
Nekada je postojala jos jedna mogucnost da se bira specijalizacija, a to je - iz privatne prakse.
Ja sam kao privatnik podnela molbu ministarstvu, ciljano za zeljenu specijalizaciju (ja sam stomatolog), dobila saglasnost, i sa tim papirom mogla konkurisati ma gde u zemlji gde se raspisuje konkurs, naravno - ako u tom roku uopste raspisu mesto na toj grani stomatologije.
Bio je bitan prosek, godine studiranja, drzavni ispit, godine staza (minimalno pet tada); saglasnost sam dobila pocetkom godine, u mom gradu u prolece, kada je fakultet raspisao konkurs, nije bilo uopste mesta za tu specijalizaciju, ali je na jesen bilo dva mesta, ja sam dobila jedno, a drugo jedna koleginica iz doma zdravlja Zitiste.... Bog blagi zna kako.
Ova varijanta je kostala muski, jer sam sama sebi sve placala (skolarinu i slicno, da ne nabrajam), i znacilo je tezak rad, blago receno, ako vidjala sam i gorih ludaka od sebe
, pa su isplivali.
Svako dobro kolegama.
Ja sam kao privatnik podnela molbu ministarstvu, ciljano za zeljenu specijalizaciju (ja sam stomatolog), dobila saglasnost, i sa tim papirom mogla konkurisati ma gde u zemlji gde se raspisuje konkurs, naravno - ako u tom roku uopste raspisu mesto na toj grani stomatologije.
Bio je bitan prosek, godine studiranja, drzavni ispit, godine staza (minimalno pet tada); saglasnost sam dobila pocetkom godine, u mom gradu u prolece, kada je fakultet raspisao konkurs, nije bilo uopste mesta za tu specijalizaciju, ali je na jesen bilo dva mesta, ja sam dobila jedno, a drugo jedna koleginica iz doma zdravlja Zitiste.... Bog blagi zna kako.
Ova varijanta je kostala muski, jer sam sama sebi sve placala (skolarinu i slicno, da ne nabrajam), i znacilo je tezak rad, blago receno, ako vidjala sam i gorih ludaka od sebe

Svako dobro kolegama.
severus napisao:o specijalizaciji se razmislja bar jedno 10 godina pre nje ,a ne kao mnogi koje sam imao prilike da vidim 5 godina pred penziju izjavljuju ja nisam hteo ovo ja sam hteo to i to
u kakvoj je on prednosti ako se je vec sad odlucio koju specijalizaciju zeli tj sta on moze da uradi sad (10 god ranije) sto nece moci po zavrsetku med.fak.?
"Toliko je bilo stvari u životu kojih smo se bojali. A nije trebalo. Trebalo je živeti."
Andrić
Andrić
Ti nikad nisi izgleda imao poslao sa birokratijom ??123456789 napisao:severus napisao:o specijalizaciji se razmislja bar jedno 10 godina pre nje ,a ne kao mnogi koje sam imao prilike da vidim 5 godina pred penziju izjavljuju ja nisam hteo ovo ja sam hteo to i to
u kakvoj je on prednosti ako se je vec sad odlucio koju specijalizaciju zeli tj sta on moze da uradi sad (10 god ranije) sto nece moci po zavrsetku med.fak.?
Mesto na konkretnoj klinici neces dobiti ,ako se tamo ne pojavljujes,volontiras vuces starije lekare za rukav,a veruj mi tako je i u mnogim domovima zdravlja,da bi se kasnije kada na red dodje prijem u radni odnos neko zauzeo za tebe.Cak i tad dolaze na red kojekakva diskreciona prava i vise nego smesna obrazlozenja zasto je neki kandidat kvalitetan(zato sto je recimo u rodbinskim odnosima sa predsednikom kadrovske komisije
) pa je vrlo pozeljno da u medjuvremenu nadjes neku vezu.