Mlada koleginica ochigledno nije imala vremena da prochita ostale postove
Fizioterapeut
Moderatori: vlada99, moderato, admin
- tamaraft
- Stalni član

- Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Re: Fizioterapeut
A i to shto kazesh Koki, tebi sam vec sve rekla
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
]Organizator fizioterapije,ili prog fizioterapije(ako se poloze psihologija,pedagogija i jos neki izborni predmti)se dobija posle zavrsenih 4-ogodisnjih studija fizioterpaije na Medicinskom fakultetu u Novom Sadu...Taj smer se otvorio prosle godine,prva generacija je upisana u septembarrskim roku,a vi mi pricate da taj smer odavno postoji...Raspitajte se malo,pre nego sto nesto pisete.....Drugo su strukovne studije na Visokoj zdravstvenoj,bilo drzavnom,ili Milankovicu.....tamaraft napisao:Ne razumem bash to organizator fizikalne terapije...posle koje shkole dobijate takvo zvanje?
Ako mislite na medicinksi fakultet znate kako to ide, 6 godina redovnog studiranja posle kog ste diplomirani leka ropshte prakse, pa ako zelite i imate srece da nadjete specijalizaciju onda i to zavrshite a to je od oblasti do oblasti, od 3 do 5 godina dodatnog shkolovanja! Fizijatar postajete posle 3 godine specijalizacije!
Ili ste milsili da upishete vishu medicinksu tj vishu strukovnu shkolu u Zemunu?
Zvanje organizator fizioterapije,ili prof fizioterapije(ako se poloze psihologija,pedagogija i jos neki izborni predmti)se dobija posle zavrsenih 4-ogodisnjih studija fizioterpaije na Medicinskom fakultetu u Novom Sadu...Taj smer se otvorio prosle godine,prva generacija je upisana u septembarskom roku,a vi mi pricate da taj smer odavno postoji...Raspitajte se malo,pre nego sto nesto pisete.....Drugo su strukovne studije na Visokoj zdravstvenoj,bilo drzavnoj,ili Milankovicu,posle kojih se dobija zvanje-strukovni terapeut,ili posle specijalistickih studija-strukovni terapeut-specijalista...I posle tih studija ne mozes nastaviti master ili doktorske studije kasnije,a posle 4-ogodisnjih studija mozes....tamaraft napisao:Ne razumem bash to organizator fizikalne terapije...posle koje shkole dobijate takvo zvanje?
Ako mislite na medicinksi fakultet znate kako to ide, 6 godina redovnog studiranja posle kog ste diplomirani leka ropshte prakse, pa ako zelite i imate srece da nadjete specijalizaciju onda i to zavrshite a to je od oblasti do oblasti, od 3 do 5 godina dodatnog shkolovanja! Fizijatar postajete posle 3 godine specijalizacije!
Ili ste milsili da upishete vishu medicinksu tj vishu strukovnu shkolu u Zemunu?
Prijemni je u septembru ove godine, konkurencija ce biti haos....
recite mi ja sada trenutno idem u zdravstveno sanitarnu privatnu skolu za fizioterapeuta i zanima me gde ima specijalizacija za fizijatra to je jos plus dve godine???????
Ako sam dobro razumela, ti ides u visoku skolu (3 god)?
Fizijatar je doktor medicine (sa zavrsenim medicinskim fakultetom - 6 god osnovnih studija), koji je specijalizirao fizijatriju (+4 godine specijalistickih postdiplomskih studija) tako da sa visokom skolom ne mozes biti fizijatar. Postoje specijalisticke studije za fizioterapeute koji dobijaju zvanje strukovnog terapeuta - specijaliste. U sustini, ne vidim neku posebnu svrhu - sobzirom da ti je posao isti i kao terapeutu-specijalisti i diplomiranom terapeutu osim sto ces mozda lakse naci posao sa vise kvalifikacija.
Inace, imas te studije na medicinskom fakultetu u Beogradu.
Fizijatar je doktor medicine (sa zavrsenim medicinskim fakultetom - 6 god osnovnih studija), koji je specijalizirao fizijatriju (+4 godine specijalistickih postdiplomskih studija) tako da sa visokom skolom ne mozes biti fizijatar. Postoje specijalisticke studije za fizioterapeute koji dobijaju zvanje strukovnog terapeuta - specijaliste. U sustini, ne vidim neku posebnu svrhu - sobzirom da ti je posao isti i kao terapeutu-specijalisti i diplomiranom terapeutu osim sto ces mozda lakse naci posao sa vise kvalifikacija.
Inace, imas te studije na medicinskom fakultetu u Beogradu.
Glasanje za specijalizaciju: http://doktormedicine.weebly.com
-
tamaradjokicsb
- Novi član

- Pridružio se: Sre Nov 16, 2011 12:29 am
Zanima me vase misljenje o tom poslu,da li je mnogo zahtevan? tezak fax?
- tamaraft
- Stalni član

Naravno da je tezak ukoliko nemate radne navike i zelju da nauchite sushtinu kojom se fizioterapeut bavi! Kompletnu anatomiju, fiziologiju, patologiju, interne i neuroloske patologije, kineziterapiju, fizikalnu terapiju, rehabilitaciju!
A posao ukoliko odaberete da se bavite klinickim radom naravno da je naporan i zahtevan jer ste svakodnevno u kontaktu sa pacijentima sa kojima radite u toku dana.
Ukoliko cete se baviti samo masazama, onda je preporuka da ne zavrshavate fakultet!
Danas trzishte zahteva sto sta, pa kao terapeut mozete naci posao i u nekoj firmi u kojoj necete imati kontakt direktno sa pacijentima, vec mozete a radite kao komercijalista.
Sve opet zavisi od toga sta vas zanima i cime zelite da se bavite kao terapeut.
A posao ukoliko odaberete da se bavite klinickim radom naravno da je naporan i zahtevan jer ste svakodnevno u kontaktu sa pacijentima sa kojima radite u toku dana.
Ukoliko cete se baviti samo masazama, onda je preporuka da ne zavrshavate fakultet!
Danas trzishte zahteva sto sta, pa kao terapeut mozete naci posao i u nekoj firmi u kojoj necete imati kontakt direktno sa pacijentima, vec mozete a radite kao komercijalista.
Sve opet zavisi od toga sta vas zanima i cime zelite da se bavite kao terapeut.
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
ovde sam se mnogo informisala,hvala vam na tome..
Kad zavrsim ovo na Medicini postajem dipl. fizioterapuet koji moze da obavlja i fizikalnu terapiju i kineziterapiju? I da li ima razlike zavrsiti 3 godine vise i onda cetvrtu master i fizioterapija na Medicini u Novom Sadu? Sta je bolje? Sta ce mi se vise priznati ako budem ako Bog da trazila posao?
Kad zavrsim ovo na Medicini postajem dipl. fizioterapuet koji moze da obavlja i fizikalnu terapiju i kineziterapiju? I da li ima razlike zavrsiti 3 godine vise i onda cetvrtu master i fizioterapija na Medicini u Novom Sadu? Sta je bolje? Sta ce mi se vise priznati ako budem ako Bog da trazila posao?
- tamaraft
- Stalni član

kao dipl. ft mozete se baviti i fizikalnom i kineziterapijom, sve zavoso od vasih mogucnosti, zelja i ponude posla!
a ako budete trazili posao naravno da cete pomenuti svo obrazovanje koje posedujete, a to ko ce vam i shta priznati to pet zavisi od Vas, zavisi gde trazite posao...
a ako budete trazili posao naravno da cete pomenuti svo obrazovanje koje posedujete, a to ko ce vam i shta priznati to pet zavisi od Vas, zavisi gde trazite posao...
Nadam se da cu uspeti ovo upisati u Novom Sadu
cula sam da su privatne ordinacije mnogo bolje placene...
ali mozete malo bolje da objasnite..
da li cu ja samo raditi masaze i terapije laserima npr.?
cula sam da su privatne ordinacije mnogo bolje placene...
ali mozete malo bolje da objasnite..
da li cu ja samo raditi masaze i terapije laserima npr.?
- tamaraft
- Stalni član

mislim da sam vec pisala o tome sta sve moze da podrazumeva posao ft!
potrazite po forumu!
potrazite po forumu!
-
kiropraktika15
- Novi član

- Pridružio se: Sre Sep 18, 2013 3:57 pm
Drage kolege,
Ovde se radi o kiropraktici, tj uvodjenju kiropraktike na nasim prostorima, konkretno na Balkan... Ko makar malo zna o kiropraktici, zna da tu nema greske posebno kada je u vezi sa fizioterapijom...
Potpuno novi vid obrazovanja i pristupu pacijentima, kakav kod nas jos ne postoji, a praktikuje se u vecini zemalja sveta... I sve na stranu, ali garantovan posao je nesto sto svima nama treba, i sto trazimo... Ja konkretno se informisem o kiropraktici vec neko vreme i planirao sam da odem u inostranstvo da upisem fakultet za kiropraktiku... Ali ne samo da je preskupo vec i traje skoro kao medicinski fakultet... Profesori iz ovog NCQ projekta su odrzali otvorenu tribinu u subotu, gde su pricali o projektu, njihovim planovima i programom rada i pristup ucenju buducih kiropraktora... Takodje su i odgovarali na sva pitanja koja su ljudi imali da pitaju, tako da ako je neko zainteresovan, moze da dodje sad u subotu kada ce odrzati jos jednu tribinu... Besplatno je i traje sat i po, dva maximum...
http://www.ncqeurope.com/
Ovde se radi o kiropraktici, tj uvodjenju kiropraktike na nasim prostorima, konkretno na Balkan... Ko makar malo zna o kiropraktici, zna da tu nema greske posebno kada je u vezi sa fizioterapijom...
Potpuno novi vid obrazovanja i pristupu pacijentima, kakav kod nas jos ne postoji, a praktikuje se u vecini zemalja sveta... I sve na stranu, ali garantovan posao je nesto sto svima nama treba, i sto trazimo... Ja konkretno se informisem o kiropraktici vec neko vreme i planirao sam da odem u inostranstvo da upisem fakultet za kiropraktiku... Ali ne samo da je preskupo vec i traje skoro kao medicinski fakultet... Profesori iz ovog NCQ projekta su odrzali otvorenu tribinu u subotu, gde su pricali o projektu, njihovim planovima i programom rada i pristup ucenju buducih kiropraktora... Takodje su i odgovarali na sva pitanja koja su ljudi imali da pitaju, tako da ako je neko zainteresovan, moze da dodje sad u subotu kada ce odrzati jos jednu tribinu... Besplatno je i traje sat i po, dva maximum...
http://www.ncqeurope.com/
-
miss_M
- Novi član

- Pridružio se: Uto Sep 13, 2016 7:35 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Atudiram fizioterapije na Visokoj medicinskoj školi (četverogodišnji studij). Tu imamo i mogućnost master studija (magistrat). To je još 1 godina +, da li sam u pravu? I koliko godina poslije toga traje specijalizacija?