estetska hirurija lica

Kako, gde, sta?

Moderatori: moderato, admin, vlada99

Odgovori
studentbgd
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Mar 15, 2007 9:13 pm

estetska hirurija lica

Post od studentbgd »

Zanima me da li kod nas postoji neka specijalizacja nakon koje bi mogao da radim estetsku hiruriju lica? Naravno da moze da se upise posle zavrsene stomatologije.
Korisnikov avatar
Vragolasta Amfibija
Moderator
Pridružio se: Ned Jan 29, 2006 8:59 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Vragolasta Amfibija »

Ne psotoji,,,sada i maksilofacijalna moze da se uzme samo posle medicine a ne stomatologije.
Molim,postavljajte vasa pitanja na forumu jer slanjem meni na pp imate manje sansi da vam bude odgovoreno.
studentbgd
Aktivan član
Aktivan član

Post od studentbgd »

Vragolasta Amfibija napisao:Ne psotoji,,,sada i maksilofacijalna moze da se uzme samo posle medicine a ne stomatologije.
To nema nikakve logike. Logicnije bi bilo da moze posle stomatologije. Ipak se na medicini ne uce mnoge stvari koje su za maksilo facijalnu hirurgiju od znacaja.
studentbgd
Aktivan član
Aktivan član

Post od studentbgd »

studentbgd napisao:
Vragolasta Amfibija napisao:Ne psotoji,,,sada i maksilofacijalna moze da se uzme samo posle medicine a ne stomatologije.
To nema nikakve logike. Logicnije bi bilo da moze posle stomatologije. Ipak se na medicini ne uce mnoge stvari koje su za maksilofacijalnu hirurgiju od znacaja.
vlada014
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Jan 30, 2009 12:30 am

Post od vlada014 »

moze sa stomatologije maksila, imas i na sajtu stomatoloskog fakulteta!
donalea
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Apr 23, 2009 2:25 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od donalea »

maksila ide posle stomatologije,premda vecina prof na stom fak ima zavrsenu i medicinu(cula sam da su je zavrsavali u Pristini :D ),ostali klinicki lekari nemaju zavrsenu medicinu,samo stomatologiju,a specijalizaciju je teze dobiti nego sedmicu na lotou kada je nagradni fond milion evra,e sad ti je valjda jasno kako to ide ovde kod nas,to znam posto i mene interesuje maksila i samo maksila,i nista vise :D ,ali ja sam se sad preorjentisala na mogucnost specijalizacije preko,cini mi se da je lakse dobiti nego ovde.
milanche_srb
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jul 09, 2009 5:55 pm

Post od milanche_srb »

Maksilofacijalna hirurgija je iskljucivo stomatoloska specijalizacija sa kojom je moguce se baviti estetksom hirurgijom lica. Kao sto kolega gore kaze, studenti stomatologije u mnogo vecoj meri izucavaju i anatomiju i fiziologiju i patologiju glalve i vrata od studenata medicine, pa je ovo i logicno. Bilo je omoguceno da i studenti medicine upisu spec iz ove oblasti ali uz polaganje razlike ispita sa stomatologije, da bi od nedavn mogli i bez toga da upisuju, sto im je veoma tesko jer i sami znate da je maksila usko povezana sa svim stom. granama koje se moraju dobro znati. Generalni zakljucak je da je maksila mnogo bliza stomatologiji nego medicini i da je sa pravom stom. spec.
studentbgd
Aktivan član
Aktivan član

Post od studentbgd »

donalea napisao:maksila ide posle stomatologije,premda vecina prof na stom fak ima zavrsenu i medicinu(cula sam da su je zavrsavali u Pristini :D ),ostali klinicki lekari nemaju zavrsenu medicinu,samo stomatologiju,a specijalizaciju je teze dobiti nego sedmicu na lotou kada je nagradni fond milion evra,e sad ti je valjda jasno kako to ide ovde kod nas,to znam posto i mene interesuje maksila i samo maksila,i nista vise :D ,ali ja sam se sad preorjentisala na mogucnost specijalizacije preko,cini mi se da je lakse dobiti nego ovde.
Grdno se varas za inostranstvo. Napolju se specijalizacije ne dobijaju samo na ocene pa da ih upise i neko ko ima dve leve ruke ali zato dobro buba. Napolju ne retko studenti asistiraju na operacijama sto je kod nas pravo cudo. A sve im se belezi. Profesori sve pamte. Za bilo koju hirusku specijalizaciju napolju ti treba vrhunski prosek, preporuke profesora, ne znam koliko seminarskih radova iz te oblasti za vreme osnovnih studija, asistencija na operacijama itd itd itd. Dakle jako tesko i jako ozbiljno. Filtriranje je mnogo gadnije nego kod nas. Sem sto treba da imas jako visok prosek kao kod nas, treba da pokazes da posedujes i manuelne vestine, da te to zanima i gomilu jos drugih stvari sto kod nas ne moras.
studentbgd
Aktivan član
Aktivan član

Post od studentbgd »

Pri tome primaju samo jednog studenta na specijalizaciju iz maksile po godini. A radi se o studentima creme de la creme. Sve sa najvisim prosecima, najvisim preporukema, najvise sati provedenih u operacionoj sali, najvise asistencije profesorima u sali itd itd itd. Znaci najbolji od najbljih bukvalno imaju sanse a odlucuju nijanse, znaci najsitnije finese.
Dinah
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Maj 02, 2010 5:45 pm

Re:

Post od Dinah »

studentbgd napisao:
donalea napisao:maksila ide posle stomatologije,premda vecina prof na stom fak ima zavrsenu i medicinu(cula sam da su je zavrsavali u Pristini :D ),ostali klinicki lekari nemaju zavrsenu medicinu,samo stomatologiju,a specijalizaciju je teze dobiti nego sedmicu na lotou kada je nagradni fond milion evra,e sad ti je valjda jasno kako to ide ovde kod nas,to znam posto i mene interesuje maksila i samo maksila,i nista vise :D ,ali ja sam se sad preorjentisala na mogucnost specijalizacije preko,cini mi se da je lakse dobiti nego ovde.
Grdno se varas za inostranstvo. Napolju se specijalizacije ne dobijaju samo na ocene pa da ih upise i neko ko ima dve leve ruke ali zato dobro buba. Napolju ne retko studenti asistiraju na operacijama sto je kod nas pravo cudo. A sve im se belezi. Profesori sve pamte. Za bilo koju hirusku specijalizaciju napolju ti treba vrhunski prosek, preporuke profesora, ne znam koliko seminarskih radova iz te oblasti za vreme osnovnih studija, asistencija na operacijama itd itd itd. Dakle jako tesko i jako ozbiljno. Filtriranje je mnogo gadnije nego kod nas. Sem sto treba da imas jako visok prosek kao kod nas, treba da pokazes da posedujes i manuelne vestine, da te to zanima i gomilu jos drugih stvari sto kod nas ne moras.

Hm kod nas je nezgodno ono 'preko veze'.Znam coveka koji je bio vrhunski student plus je imao dosta bodova sa demonstarura,i nije dobio zeljenu specijalizaciju. :(
Ne znam sta je sad ova neka prica da ce biti placenih specijalizacija,ili je to vec pocelo?
Ja i informacije smo uvek na ratnoj nozi!
Odgovori