Zreo i bolan kasalj

Postavite pitanja ili podeliti savete i iskustva o oboljenjima disajnih organa. Saznajte kako se astma, hronična opstruktivna bolest pluća, emfizem, tumori pluća, hronična ili akutna, bakterijska ili virusna upala pluća, preveniraju, dijagnostikuju i leče.

Moderatori: moderato, vlada99, Dr Branislav

Odgovori
elemental004
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Apr 19, 2013 10:09 am

Zreo i bolan kasalj

Post od elemental004 »

Postovani,pre 4 dana sam se prehladio,( blaga temperatura,curenje nosa,kasalj)i sinoc sam se osecao bolje ,iako nisam uzimao nikakvu vrstu terapije,ili lezao u krevetu.Jutros sam se probudio sa zrelim kasljem ali prilikom kasljanja osecam parajuci bol u dusniku,na pocetku grudnog kosa.Mogu prstom sa spoljne da napipam bolno mesto.Kada kasljem grlo me uopste ne boli,samo taj prelaz bas kod vrha grudi,izmedju grla i kljucne kosti.Nema krvi ili bilo kakvih drugih sumljivih "primesa"..Temperature takodje nema .Mozete li orjentaciono reci o cemu se radi? Unapred zahvalan :)
Dekstr
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Dec 25, 2010 2:24 am

Re: Zreo i bolan kasalj

Post od Dekstr »

Imam slican,tj isti problem , da li neko zna otprilike o cemu se radi ?
Hvala !
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Post od aa_aca »

Упала душника. Да ли неко нешто искашљава и које је боје?
Dekstr
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Dec 25, 2010 2:24 am

Post od Dekstr »

Iskasljem jedva ponesto, tamnije zelene boje .Kad se zakaljsem strasno koliko boli , uzasan bol . Jel ovo znaci da moram ici do lekara opste prakse ili su jasni simptomi necega s cim mogu i bez pregleda da se izborim ?
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Post od aa_aca »

Ако је тамно зелене боје то значи да имаш јаку бактеријску упалу. Генерално сам против антибиотика али за борбу без њих потребно је искуство и пажња. Због тога не могу да ти препоручум да их не узимаш, нарочито због тога што те много боли.

Иди код лекара по антибиотике. Наравно, узми неки сируп за искашљавање и пиј топле чајеве са лимуном и медом (не вруће). Било би добро и да грејеш грудни кош електричним јастучетом.
Odgovori