Visemesecni svakodnevni kasalj

Postavite pitanja ili podeliti savete i iskustva o oboljenjima disajnih organa. Saznajte kako se astma, hronična opstruktivna bolest pluća, emfizem, tumori pluća, hronična ili akutna, bakterijska ili virusna upala pluća, preveniraju, dijagnostikuju i leče.

Moderatori: vlada99, moderato, Dr Branislav

Alepu
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Maj 11, 2013 11:58 pm

Re: Visemesecni svakodnevni kasalj

Post od Alepu »

Pa ne bas tako intenzivno, ne bih rekla ni da podseca na miris sumpora, niti zeludacne kiseline... ali plasim se da nisam kompetentna da procenim... Da li to moze da bude simptom refluxa? Hvala Vam puno!
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Post od aa_aca »

Ако задах мириши на киселину тј. нешто слично повраћању, онда ми је очигледно да је проблем са вишком киселине или подизањем исте према једњаку. Ако се осећа на сумпор, покварена јаја, онда је можда у питању гљивична инфекција душника.

Шта дете једе и да ли је гојазно?
Alepu
Novi član
Novi član

Post od Alepu »

Dete nije gojazno, niti unosi velike kolicine hrane, trudimo se da ima zdravu ishranu u kojoj su ravnomerno zastupljene sve hranljive materije. Ne bi me cudilo da je u pitanju gljivicna infekcija s obzirom da mi je jednom prilikom lekar naglasio da treba da ispira usta sodom bikarbonom, jer svakako usled dugotrajnog koriscenja inhalatornih kortikosteroida i bronhodilatatora postoji mogucnost od razvoja gljivicne infekcije. Nisam primenila jos uvek sodu bikarbonu, da li vi imate mozda neki predlog, preventive radi. Veliki pozdrav i hvala unapred!!!
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

Увек може да испира уста, нос и грло воденим раствором соде бикарбоне. Не знам како би се могла установити или отклонити евентуална инфекција душника.

Можда би најсигурније било да направиш јеловник према књизи "Алкализуј се или умри". Свако би добро дошао и домаћи кефир.
Alepu
Novi član
Novi član

Post od Alepu »

Potrazicu tu knjigu, naziv je prilicno surov :o
Cula sam da kozije mleko pomaze u terapiji kaslja, ali nisam uspela da ga pronadjem u prodaji. Skrgutanje sode ili kalijumpermanganata mislite da pomaze? Svakako cu probati kefir. Srdacan pozdrav i jos jednom hvala na interesovanju i trudu za resavanje mog do sada neresivog problema!
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

Назив је суров исто као и последице неправилне исхране. Погледај (зашто ми још увек персираш?!) шта сам на мом сајту w w w . a c a . r s писао о кандиди и туморима - у здравственим саветима.

Нажалост нисам баш пручавао лечење кашља. Знам да има доста народних лекова али ја нисам користио ни један. Можда у Институту "Јосиф Панчић" имају неке чајеве.

Сода бикарбона је одлична за уништавање бактерија и гљивица, тако да може да се проба са гргутањем и испирањем. Мада, ако је проблем у душнику то неће помоћи. Наравно да може да се проба.

Кефир не треба куповати у радњи јер од њега нема вајде. Потребно је да се прави уз помоћ тибетанске гљиве. То је оно право.
Alepu
Novi član
Novi član

Post od Alepu »

Pogledala sam tvoj sajt, sve reci hvale, ti si poslednji Mohikanac, svaka cast!

Narucila sam knjigu, ali nazalost, danas su me obavestili da su svi primerci rasprodati.

U apoteci Josif Pancic sam se raspitala jos odavno, ali su se ogradili i rekli da cajevi nisu za decu.

Puno pozdrava, pa se cujemo!
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

Ако су распродали књигу, онда потражи јефтиније издање преко интернета - у pdf варијанти. :D

Е свашта! Чајеви нису за децу али таблете јесу. :-?

Поздрав од последњег Мохиканца.
Alepu
Novi član
Novi član

Post od Alepu »

Pokusacu da pronadjem u pdf. formatu. Ako imas ti mozemo da se trampimo :D
Ja imam neke lepe i korisne knjiyice u pdf., vidim da si izuzetno obrazovan i sto je jos vaznije, znatiyeljan covek. Posalji mi email adresu i saljem knjigice.

Videla sam na tvom sajtu da pominjes magnetoterapiju. Meni je jedan iridodijagnosticar predlozio terapiju za sina magneticima od 800 gausa, ne razumem se mnogo, ali ako imas ideju gde mogu da ih nabavim, bila bih ti zahvalna.

Veliki pozdrav!
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

Имам је у pdf формату али није баш најсрећније скенирана. Моју емаил адресу имаш у профилу са десне стране.

На мом сајту под Линкови, Здравље имаш два линка према фирмама које производе и продају магнете (Магнети 1 и Магнети2). Имаш их и овде: http://www.magnet-shop.com/.

За какву терапију је препоручио магнете?
Alepu
Novi član
Novi član

Post od Alepu »

Samo ako nije pisana hijeroglifima, bice dobra :D

Preporuka magneta je za terapiju kaslja. Doktorka iridodg. je rekla da ce mi tacno objasniti na koje tacke na ledjima da mu stavljam magnetice...

Dala je jos tri caja da pije, mesavinu 10ak lekovitih biljaka.
Podelicu ih sa tobom i ostalima koji ovde svracaju, ne moze da skodi, a mozda i pomogne
zenska bokvica, pitoma nana, lipov cvet, koren sleza i slatki koren. Od svake trave uzeti po supenu kasiku i sve dobro promesati. Od mesavine uzeti kafenu kasiku i preliti sa 1dl kljucale vode i ostaviti 15 min. Procediti, zasladiti medom i piti tri puta dnevno posle jela.
Drugi caj
50 gr zalfije, 30 gr. ive, 20 gr jovanovog lista. Iseci suve biljke i dobro izmesati. Mesavinu podeleti na 12 jednakih delova. Jedan deo staviti u litar hladne vode i treba da vri pet minuta. Kad se ohladi, procediti i sipati u flasu i piti 100 ml bey secera i ohladjen. Deca od 1 do 3 godine piju po tri supene kasike pre jela, od 3 do 7 godina po kafenu solju, od 7 do 12 godina piju 50ml i preko 12 godina 100 ml.

Saljem knjizice uskoro! Pozdrav!
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

Она магнете користи као акупунктурни алат. Ја користим чисто дејство што веће запремине сталног магнетног поља као најважнијег фактора регенерације организма.

Чујемо се.
Odgovori