Postavite pitanja ili podeliti savete i iskustva o oboljenjima disajnih organa. Saznajte kako se astma, hronična opstruktivna bolest pluća, emfizem, tumori pluća, hronična ili akutna, bakterijska ili virusna upala pluća, preveniraju, dijagnostikuju i leče.
Pozdrav
Prije dva mjeseca dijagnostikovana mi je upala plucne maramice sa pleuralnim izlivom .Imala sam povisenu temperaturu i bol ispod desnog rebarnog luka pri dubokom disanju,kijanju,kasljanju pa cak i smijehu.Dva mjeseca sam provela u specijalnoj bolnici za plucne bolesti ''Brezovik''.Upala je uspjesno izlijecena i izliv se povukao,jedino su mi ostale priraslice. Nakon mjesec dana odem na kontrolu i doktorka uoci da postoji upalni proces kojeg nije bilo pri otpustu iz bolnice.Uradila sam nalaze,sve je u redu osim sedimentacije koja je 24.Nemam temperaturu,ne kasljem.Ukljucena mi je terapija longacefi i amikacin 7 dana i nakon toga ponovni pregled. Da li je moguce da postoji ponovo upalni proces?I da li je to opasno?
Unaprijed hvala
Наравно да је могуће и опасно је. Покушај да пронађеш узрок. Да ли су просторије у којима боравиш и спаваш влажне, буђаве, хемијски запрљане, кућни љубимци итд.......?
Nemam kucnih ljubimaca i prostorije su sasvim u redu.Osvijetljene i provjetrene,bez vlage.Zaboravila sam da pomenem da na snimku profila pluca(desnog plucnog krila posto je na njemu upala),upala se ne vidi a na obicnom snimku postoji. Stvarno ne znam sta bi moglo da bude razlog pojavljivanja upale,jer sam se pazila koliko sam mogla
Ne,s obzirom da sam ucenica tako da jos uvijek ne radim. A kod kuce nemam kima uredjaj.Ja se osjecam sasvim dobro,svakodnevno mjerim temeperaturu,koja nikada ne prelazi 36.6.Ne osjecam nikakve simptome da bih pomislila da imam upalu pluca.U cetvrtak zavrsavam sa terapijom i treba da ponovim nalaze i uradim eho plucnih baza.Da li se na ehu moze pokazati upala?
Ne,nije u pitanju ponovni izliv vec ''upalni proces'' kako je doktorka rekla.Sada ni ona nije sigurna da li se radi o obicnom upalnom procesu ili citiram ''specificnom''.
Zato me zanima da li je opasno sto se pojavio upalni proces nakon mjesec dana?