Upala plucne maramice sa pleuralnim izlivom

Postavite pitanja ili podeliti savete i iskustva o oboljenjima disajnih organa. Saznajte kako se astma, hronična opstruktivna bolest pluća, emfizem, tumori pluća, hronična ili akutna, bakterijska ili virusna upala pluća, preveniraju, dijagnostikuju i leče.

Moderatori: moderato, vlada99, Dr Branislav

Odgovori
Irena1Dxz
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jul 28, 2013 9:09 pm

Upala plucne maramice sa pleuralnim izlivom

Post od Irena1Dxz »

Pozdrav :D
Prije dva mjeseca dijagnostikovana mi je upala plucne maramice sa pleuralnim izlivom .Imala sam povisenu temperaturu i bol ispod desnog rebarnog luka pri dubokom disanju,kijanju,kasljanju pa cak i smijehu.Dva mjeseca sam provela u specijalnoj bolnici za plucne bolesti ''Brezovik''.Upala je uspjesno izlijecena i izliv se povukao,jedino su mi ostale priraslice. Nakon mjesec dana odem na kontrolu i doktorka uoci da postoji upalni proces kojeg nije bilo pri otpustu iz bolnice.Uradila sam nalaze,sve je u redu osim sedimentacije koja je 24.Nemam temperaturu,ne kasljem.Ukljucena mi je terapija longacefi i amikacin 7 dana i nakon toga ponovni pregled. Da li je moguce da postoji ponovo upalni proces?I da li je to opasno?
Unaprijed hvala
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Re: Upala plucne maramice sa pleuralnim izlivom

Post od aa_aca »

Наравно да је могуће и опасно је. Покушај да пронађеш узрок. Да ли су просторије у којима боравиш и спаваш влажне, буђаве, хемијски запрљане, кућни љубимци итд.......?
irenafemic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jul 28, 2013 3:45 pm

Post od irenafemic »

Nemam kucnih ljubimaca i prostorije su sasvim u redu.Osvijetljene i provjetrene,bez vlage.Zaboravila sam da pomenem da na snimku profila pluca(desnog plucnog krila posto je na njemu upala),upala se ne vidi a na obicnom snimku postoji. Stvarno ne znam sta bi moglo da bude razlog pojavljivanja upale,jer sam se pazila koliko sam mogla
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Post od aa_aca »

А клима уређаји? Имаш ли их код куће или на послу? Колико су стари и чисти?
irenafemic
Novi član
Novi član

Post od irenafemic »

Ne,s obzirom da sam ucenica tako da jos uvijek ne radim. A kod kuce nemam kima uredjaj.Ja se osjecam sasvim dobro,svakodnevno mjerim temeperaturu,koja nikada ne prelazi 36.6.Ne osjecam nikakve simptome da bih pomislila da imam upalu pluca.U cetvrtak zavrsavam sa terapijom i treba da ponovim nalaze i uradim eho plucnih baza.Da li se na ehu moze pokazati upala?
Dejanbg
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Apr 19, 2006 12:02 am

Post od Dejanbg »

Može biti više razloga za ponavljane izlive, ne mora biti plućna bolest, jel su odradili pregled izliva??
irenafemic
Novi član
Novi član

Post od irenafemic »

Ne,nije u pitanju ponovni izliv vec ''upalni proces'' kako je doktorka rekla.Sada ni ona nije sigurna da li se radi o obicnom upalnom procesu ili citiram ''specificnom''.
Zato me zanima da li je opasno sto se pojavio upalni proces nakon mjesec dana?
Odgovori