Već 2 sedmice,imam upalu grla,intezivni napad kašlja,otežano disanje na nos, zatim iskašljaj žute do zeleno-smeđe boje uz blago povisenu temperaturu 37,2-3.,bol u rebrima,slab imunološki sustav i nagli gubitak težine.Mislila sam da je samo jaka prehlada ili gripa.Svi ovi simptomi su mi se ponavljali najmanje 6 puta u ovoj godini i oporavak bi trajao od 2 sedmice do mjesec dana. Sada sam uradila RTG torakalnih organa,jer sam posumnjala na upalu pluća.
Molim vas,možete li mi objasniti....ovaj liječnički nalaz:
Na RTG snimku torakalnih organa u standardnim proijekcijama se lijevo u segmentu 10 vidi inhomogeno zasjenjenje plućnoga parenhima.U preostalom dijelu se vidi primjerena aerizacija i arhitektonika plućnoga parenhima u svim segmentima obostrano.Bronhovaskularni crtež je primjereno distribuiran.Hilusi su urednoga položaja,oblika i veličine.Hemidijafragme su urednoga položaja,pravilno su i lučno svedene.Frenikokostalni sinusi su slobodni.Kardiovaskularna sjena je urednoga položaja,oblika i veličine.Na prikazanom skeletu se ne vide patomorfoloske promjene. Možete li preporučiti,koji bi antibiotici bili najbolji za lijecenje?
Hvala punoooo!Topli pozdrav