Moj tata ima 55 godina,srcani je bolesnik i ima secer i od pre par meseci je najpre sve pocelo kao upalom pluca ...sada vec tri nedelje lezi na klinici na ispitivanjima.
Radjena mu je punkcija vode iz pluca kao i isecak sa plucne maramice,ima ceste tahikardije,puls mu je vec nekoliko puta bio 160 (apsoluta) i zbog takovg stanja srca lekari stalno odlazu bronhoskopiju i biopsiju iz pluca a koliko mi se cini to je jedini nacina da se pouzdano sazna sastav "senke" koju su primetili na skeneru (a nije se videla na snimku pluca).
Bojim se da je u pitanju tumor,jer doktor kaze da senka raste i pritiska pretkomoru srca.Malo verujem u hemoterapiju i uopste u klasicnu medicinu pa sam se dala u potragu za alteranativnim metodama,o cemu sam vec nasla par korisnih informacija ovde na sajtu.
Vreme tece a niko nista ne preduzima,ja ne mogu da podnesem da sedim skrstenih ruku zato Vas molim,ukoliko iko od Vas ima savet,iskustvo...javite mi.HVALA
Tumor u medjugrudju pritiska pretkomoru srca
Moderatori: moderato, vlada99, Dr Branislav
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
- Kontakt:
Zao mi je kad procitam ovakve poruke i uvek kada imam pacijente kojima treba saopstiti ozbiljne dijagnoze. Ipak, moram da primetim da ste nasli potpuno neprilican nacin i mesto za trazenje pomoci koja nije u okviru oficijelne medicine (ili samo - medicine, sve ostalo je nadrilekarstvo). Bilo bi jako lose kada bi sajt sa nazivom kakav ima ovaj sajt (i forum) sluzio za promocioju beskorisnih metoda kojima se ljudima sa najtezim oboljenjima otima novac koristeci njihovo ocajanje i (cesto) beznadje. Umesto trazenja "alternativnih" metoda, potrebno je sto pre uraditi bronhoskopiju, proveriti da li je moguca operativna terapija, pa ako je moguca,, pristupoiti tumorektomiji. Ukoliko to nije moguce, onda sto pre poceti sa adekvatnom hemio, radio ili kombinovanom terapijom, cim se postigne relativno mirna srcana akcija koja ce dozvoliti bilo bronhoskopiju, bilo medijastinaskopiju radi biopsije, patohistolosk identifikacije i donosenja konzilijarne odluke o nacinu lecenja.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.