Postavite pitanja ili podeliti savete i iskustva o oboljenjima disajnih organa. Saznajte kako se astma, hronična opstruktivna bolest pluća, emfizem, tumori pluća, hronična ili akutna, bakterijska ili virusna upala pluća, preveniraju, dijagnostikuju i leče.
Imam par pitanja za vas na koje bi voleo kada bi nekao mogao da odgovori. Znaci nekim cudom sam otkrio da imam TBC od kojeg sam se izlecio. Jako dugo sam vrsio neka ispitivanja jer nisam imao nikakve simptome TBC-a. Niti sam kasljao, niti sam imao temperaturu, niti sam se znoijo samo me je zabolelo jednom u lijevom plucnom krilu i na snimku je bila mala sena kako doktor kaze velicine novcica. Medjutim nisam bio dugo ostao u bolnici neke dvije sedmice dok nisu izvrsili sve moguce analize i propisali mi lekove i pusten sam na lecenje kucno. Ispio sam sve lijekove i zavrsio sam sa lijecenjem u cinimi se u desetom meesecu. Zanima me slijedece: koliko dugo covek treba da pije lijekove pa da nebude infektivan iako je moj ispljuvak i neke kolonije bile su negativne. Sada trenutno mi se brat razboleo kasljao je dugo,skoro mesec dana, ima vec 8 dana temperaturu i poceo je da isasljava krv. Otisao je i primljen je u bolnicu i jos nije dao ispljuvak na ispitivanje tako da jos ne znaju tacno sta mu je. Mene zanima da li je moguce da sam ga JA zarazio??
Kod TBC osetljive na lekove prosecno medikamentozna terapija traje oko 6 meseci. Moguce je da je Vas brad dobio TBC od Vas. Na zalost, ne postoji trajni imunitet na TBC i moguce su sekundarne infekcije, odnosno budjenja primarnih zarista...
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
Pa nisam imao do sada, mislio sam posto sam izlecen od TBC-a da li je moguce da onda osetim bol u plucima pri losem vremenskom utecaju i promeni vremena?