suhi nadražajni kašalj i nedostatak zraka/daha,upala?

Postavite pitanja ili podeliti savete i iskustva o oboljenjima disajnih organa. Saznajte kako se astma, hronična opstruktivna bolest pluća, emfizem, tumori pluća, hronična ili akutna, bakterijska ili virusna upala pluća, preveniraju, dijagnostikuju i leče.

Moderatori: moderato, vlada99, Dr Branislav

Odgovori
frozen__sun
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Apr 27, 2011 4:34 pm

suhi nadražajni kašalj i nedostatak zraka/daha,upala?

Post od frozen__sun »

Jel moguča upala pluča bez temperature i iskašljavanja nečega?Naime ja konstnatno kašljem i to onaj suhi nadražajni kašalj već 10-dana i imam osjećaj nedostatak zraka ko gušenje.3x su me slušali stetoskopom (2x moja doktorica) kaže ništa pluća OK,danas mi drugi doktor uključio antibiotik azitromicin (3 dana da pijem), od kojeg mi se povraća cijeli dan.
Ne šalju me uopšte na snimanje RTG pluča.Budale.
Šta bi mogao da bude problem?
Ispio sam rhinostop ništa,pa mi je moja doktorica dala neki sirup za kašalj 3x dnevno pijem, ništa isto stanje.
Pa sam uzeo neke tablete za alergiju ne pomaže ništa.
Prvi dan tad jesam imao temperaturu 38.5 koju sam oborio jer sam se istuširao hladnom vodom zagrijan.
Temperaturu nemam ali kad kašljem bole me pluča.
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Kontakt:

Re: suhi nadražajni kašalj i nedostatak zraka/daha,upala?

Post od aaaca »

То баш личи на упалу плућа, али ако те буду снимали, тражи да те сниме и из профила, бочно, а не само спреда.

Ако ти је мука од антибиотика мораш да одеш код лекара да то запише у картон и промени ти антибиотик.
frozen__sun
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Apr 27, 2011 4:34 pm

Post od frozen__sun »

Ti čovječe nisi OK,nakon par godina si još na forumu.Kakvog ti doktora izigravaš ovde majke ti?
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Мислиш да су сви себични и егоисти и да не могу постојати особе које мисле на друге?
informisan
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Okt 29, 2018 6:02 pm

Post od informisan »

Vrlo je moguće da je u pitanju virusna upala pluća. Virusne upale ne moraju biti praćene povišenom temperaturom. Ako pri kašlju boli neki određeni deo grudnog koša može biti pleuritis. Ako problem sa disanjem postoji stalno u smislu gušenja treba odraditi testove plućne funkcije (mada mislim da to nije slučaj ovde). Profilni snimak moze pomoći ako na AP snimku ima nekih promena. Sam profilni neće otkriti ništa sto AP neće tako da je to glupost. Srdačan pozdrav!
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Профилни снимак плућа је глупост за онога ко не зна. А за онога ко се излечио после неколико месеци шетања и снимања то значи спас.
Odgovori