Imao sam opstruktivni bronhitis kad sam bio mali, do 10. godine. Od tada nista. Sad imam 25 godina.
Pre mesec i po dana imao sam 10 dana jutarnju kijavicu, nocno znojenje, temperaturu 37,1 te sam na kraju otisao kod lekara. Dijagnoza je bila upala pluca sa obe strane. Izlecen sam od upale pre 20 dana. Temperatura nije odmah spala, ni znojenje, ali je postepeno spadala. Poceo sam da izlazim napolje uz veliku paznju.
Pre nedelju dana bio sam kod drugara u zagusljivoj prostoriji od duvanskog dima. Ujutru sam opet kijao, odmah sam otisao lekaru (moguce je da sam se i tamo dodatno nahladio u cekaonici 3 sata). Nalazi krvi i urina su potpuno u redu. Medjutim, opet isti simptomi, cak i gori, kao i kad sam imao upalu plucja: jutarnja kijavica, nocno znojenje, sviranje u plucjima ponoci i otezano disanje, temperatura popodne 37,2, uvece 36,7, ujutru 36,5. Upucen sam na ATD. Danas sam bio tamo, izvestaj specijaliste je:
Obs Astmha, Rhinitis allergica.
Spirogram: fizioloske vrednosti, pozitivan dilatatorni test.
Fizicki nalaz: oslabljen disajni zvuk
Th: Singular 10 uvece jednu tabletu. Kontrola za mesec dana.
Molim vas, da mi sto pre odgovorite, da li je moguce da je bilo sta drugo? Niko nema astmu u familiji. Da li je ikako moguce da opet imam upalu pluca, to me najvise brine da bih je sto pre izlecio? Nisam radio rentgen danas, jer sam ga radio dva puta u poslednjih mesec dana. Sta da radim, u velikoj sam panici?
Da napomonem, nisam kasljao, niti iskasljavao sve ovo vreme. Imam neki osecaj da sam pre nedelju dana taman trebao da iskaljem onu staru upalu pluca pa sam se opet razboleo. Je li to moguce, sta da radim?
Sta mi je sa plucima?
Moderatori: moderato, vlada99, Dr Branislav
Re: Sta mi je sa plucima?
Jos uvek ne znam na cemu sam. Ne znam sta da mislim. Pijem prepisane lekove, al se bojim te povisene temperature. Da li je uopste moguce da upala pluca nije dobro izelecena ili se "vratila" jer nisam pazio, a da rezultati krvi budu u redu? Molim brz odgovor, tesko mi je vishe da razmisljam o tome. Samo pogorsavam stanje ovom brigom... 

Neznam odgovor na Vase pitanje al savetujem Vam da pitanje postavite na podforumu Pitanja i odgovori jer ovaj podforum nazalost retko ko od Dr. posecuje
.
Pozdrav i srecno.

Pozdrav i srecno.
"Božija volja te nikada neće odvesti tamo gde te Božija Milost neće zaštititi."
Hvala puno na savetu, kopiracu pitanje tamo.