SQUAMOCELLULARE NON KERATODES, G-2
Moderatori: moderato, vlada99, Dr Branislav
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Feb 13, 2009 9:27 pm
Moj tata (60 godina ima) vec 3-4 meseca kaslje, prilicno je oslabio ali zato sto ga nista ne boli, jedva je tek pre 20-ak dana otisao kod doktora. Rendgen,uput za Grudnu hirurgiju,kardioloski sve Ok, krvna slika sve Ok (04.02.09.), i dalje ga nista ne boli, na CT pluca pronadjeno (28.01.09): na skenovima kroz plucni parenhim se desno u aplikativnom segmentu bazalnog lobusa diferencira solidna TU formacija, sa znacima kolikvacije, velicine oko 86*78mm. Nema znakova atelaktaze. Sve ostalo: limfne zlezde, jetra, nadbubrezne zlezde, kostani sistem toraxa itd. sve je u redu tj.normali. Rekose da uradiomo i bronhoskopiju i da se odmh operise. Na nalazu kaze Tu mal.pulm.dex. Uradili smo biopsiju (ne znam zasto ne bronhoskopiju: Carcinom bronchogenes squamocellulare non keratodes, G-2. Coagula sanguinis. Dr, kada je video nalaz, rece da je mnogo veliko, da je opasno i da verovatno nece da ga operisu jer se siri ka srcu (ako sam dobro razumela). U utorak ce ipak da ga smeste u bolnicu, da urade istoriju bolesti pa ce videti. Molim za pomoc! Znam da je problem veliki, ali ja moram na sve nacine da pokusam da pomognem. On i dalje nista ne oseca, normalno jede, ne povraca, nema ispljuvka. Sta sve ove dijagnoze znace, i koliko je to opasno? Kako i cime da mu pomognem? Mora da postoji neki nacin!!!
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Dec 26, 2008 8:42 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
za topalovici
za topalovici
Biopsija pluca je uradjena i radi se kada god je indikovana( radjena transtoraksna biopsija) ...Postavljena dijagnoza malignoma pluca...koji se , sudeci po rezultatima koje pisete , jos uvek nalazi unutar pluca hocu reci koji nije dao metastaze( nije se prosirio) u druge organe...sto ga cini operabilnim...(kakvo sirenje ka srcu???- koje nije opisano na CT grudnog kosa!).
Kada ga smeste u bolnicu sledi bronhoskopija (da bi se jasno sagledalo stanje bronhijalnog stabla ( i brorna za bazalni lobus (i za apikalni segment u kom se proces nalazi)kao i da bi se planirala opseznost operativnog zahvata do kog ce ( ako opste stanje(yzv Karnovski) vaseg oca (-a stanje kardiovaskularnog sistema -posebno,) to bude dozvolilo.
Moj Vam je savet da prihvatite sve sto vam budu Dr predlozili.
Vasem ocu i Vama pozdrav.R.
Biopsija pluca je uradjena i radi se kada god je indikovana( radjena transtoraksna biopsija) ...Postavljena dijagnoza malignoma pluca...koji se , sudeci po rezultatima koje pisete , jos uvek nalazi unutar pluca hocu reci koji nije dao metastaze( nije se prosirio) u druge organe...sto ga cini operabilnim...(kakvo sirenje ka srcu???- koje nije opisano na CT grudnog kosa!).
Kada ga smeste u bolnicu sledi bronhoskopija (da bi se jasno sagledalo stanje bronhijalnog stabla ( i brorna za bazalni lobus (i za apikalni segment u kom se proces nalazi)kao i da bi se planirala opseznost operativnog zahvata do kog ce ( ako opste stanje(yzv Karnovski) vaseg oca (-a stanje kardiovaskularnog sistema -posebno,) to bude dozvolilo.
Moj Vam je savet da prihvatite sve sto vam budu Dr predlozili.
Vasem ocu i Vama pozdrav.R.
Ako si licem okrenut prema suncu sve će senke biti iza tebe.R.
))

-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Feb 13, 2009 9:27 pm
Hvala na odgovoru! Malo ste me umirili sa odogovorom da se nije prosirio dalje. a za sirenje ka srcu, gledao je CT nalaz i tada je rekao da se nezgodno siri, valjda ka plucnoj maramici i srcu (ne razumem se u anatomiju, aili tako nesto je rekao). Interesuje me zasto dr. ne zeli da ga operise i pored toga sto se siri ka unutrasnjosti (tako je valjda smesten), kada su rekli da je na jednom mestu,veliki je i da kada uradimo sve analize da ce ga operisti, a sada se iskljucuje ta mogucnost? Ako ga ne budu operisali (a to me najvise plasi) znam da ishod ne moze da bude *dobar*!!! Takodje, najvise sto me brine jeste i to sto se brzo siri i sto je vreme veliki faktor za brzinu otklanjanja problema. Interesuje me, pored toga sto dr. budu rekli, da li postoji jos nesto cime bih mogla da pomognrm (ishrana...)? Recite mi i kakvo je vase misljenje o Brojsovoj terapiji?