Kod mog oca (1951.) su posle kraceg lecenja od upale pluca, krajem juna ove godine, doktori posumnjali na rak. Dva puta mu je u KCS bezuspesno radjena bronhoskopija, da bi uspela tek iz treceg pokusaja koji je izvrsio dr. Mandaric. Ustanovljena je dijagnoza:
"Carcinoma bronchogenes squamocellulare non keratodes, Metaplasia squamosa et dysplasia epithelii bronchi, G-2.
Coagula sanguinins."
U medjuvremenu se usled bolova u desnom bubregu ustanovila promena na istom. Biopsijom je utvrdjeno da je rec o metastazi.
Sve do zvanicne potvrde rezultata biopsije bubrega, dr. Mandaric je, uprkos sumnji da je u pitanju metastaza, govorio da ce oca podvrgnuti operaciji bez obzira na nalaz koji se ceka, a onda je kao svoje misljenje u pisanoj formi stavio da "operacija nije celishodna", dok je nama usmeno rekao da je to samo trenutno stanje.
Moram da napomenem da je na pitanje mog oca o cemu se radi, dok ovaj jos nije znao ni rezultate bronhoskopije, poprilicno surovo i bezobzirno odgovorio da je u pitanju malignitet i rekao mu: "Gde ste Vi jos culi da se neko izlecio od raka?".
U razgovoru sa urolozima receno nam je da se, kad je u pitanju ista vrsta kancera koja "ode" sa bubrega na pluca, bureg ukloni i posle oporavka, pacijent se salje na operaciju ugrozenog plucnog krila, ali da u ovoj varijanti mora da se ceka odluka pulmologa.
Otac je do sada isprimao dve hemoterapije i na konzilijumu je odredjeno da isprima jos dve, pa da se opet javi.
Trenutno mu je krvna slika jako losa (nizak hemoglobin i visoki leukociti), zbog cega je primio dve jedinice krvi od po 280ml, kako bi uopste i bio u stanju da izdrzi novu seriju hemoterapija.
Da li je u ovom slucaju moguca operacija, pa se ovim hemoterapijama prvo poboljsava situacija, ili je u pitanju samo odlaganje neminovnog ishoda?
Molim za savet svih na forumu sa ikakvim iskustvom u vezi ovoga.
skvamocelularni karcinom
Moderatori: vlada99, moderato, Dr Branislav
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Sre Feb 28, 2007 7:12 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Dragi Borkos,
kod tvog oca je dijagnostikovan skamocelularni ( ili planocellularni ili epidermoidni) karcinom bronha ( ili pluća, svejedno), kli nički stadijum IV( udaljene metastaze- na bubregu). Operativno lečenje kod ove vrste karcinoma se sprovodi do stadijuma IIIa( stadijumi IIIb i IV se ne operišu jer nema benefita u dužini preživljavanja). Daje se hemioterapija( standardni PE protokol ) ili novija generacija citostatika-Gemzar/Platina ili Taxotera/Platina.Obično $ ciklusa ( može i šest, ukoliko se registruje regresija tumora ili stabilna bolest).
O stavu profesora ne bih ovim putem i ovog puta...Pozz
kod tvog oca je dijagnostikovan skamocelularni ( ili planocellularni ili epidermoidni) karcinom bronha ( ili pluća, svejedno), kli nički stadijum IV( udaljene metastaze- na bubregu). Operativno lečenje kod ove vrste karcinoma se sprovodi do stadijuma IIIa( stadijumi IIIb i IV se ne operišu jer nema benefita u dužini preživljavanja). Daje se hemioterapija( standardni PE protokol ) ili novija generacija citostatika-Gemzar/Platina ili Taxotera/Platina.Obično $ ciklusa ( može i šest, ukoliko se registruje regresija tumora ili stabilna bolest).
O stavu profesora ne bih ovim putem i ovog puta...Pozz
-
- Novi član
- Pridružio se: Pon Okt 08, 2007 4:48 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
KBC i rak pluca nasih oceva
Dragi Borkos,
moj tata je pre 6 meseci umro od raka pluca.Molim te unapred da te moja prica ne obeshrabri, jer je svako slucaj za sebe.
Dakle, imao je dijagnozu skoro identicnu dijagnozi tvog oca, takodje je bio 51 godiste, ali kod njega nije ni savetovana operacija jer je rak pritiskao (bio je na tom delu plucnog krila levog) srce a moj otiac je bio i srcani bolesnik.Posle mnogo lutanja lekara i posle bezobzirnosti nasih zdravstvenih radnika, beskrupuloznosti i svega sem humanosti shvatila sam da je zdravlje najvece blago, jer sam za one mesece koje je moj otac proveo na KBC bila mnogo puta zapanjena ponasanjem osoblja.Nemoj da te cudi sto je gospodin mandaric (namerno pisem malim pocetnim slovom), poznat po tome sto ima i tarifu za operacije, iako je to i dalje drzavna bolnica, bio grub...on je samo davno zaboravio zasto je uopste upisao medicinu a kamoli Hipokratovu zakletvu.
Procitala sam mnogo raznih knjiga, i veruj mi , koliko ja verujem ljudim akoji su ih pisali, da rak moze da se izleci i kad dodje do metastaza.Sustin au borbi protiv raka je podizanje imunog sistema i ciscenje JETRE, ona je najbitnija u celoj prici.
Ukoliko tvoj otac nije izmucen, koliko je moj bio, probaj da ga nagovoris da se nekoliko puta dnevno klistira, da ocisti svoj organizam od toksina i da pri tom pije sto vise caja od rastavica, i ganoderma lucidum kapsule - kineska gljiva magicna u borbi protiv raka.
IMUNITET- je jedini lek, podici ga na taj nivo da rak mora sam sebe da pojede, jer se hrani otpadom,kad u organizmu nestane otpada (klisiranje i pravilno unosenje zdrave hrane) on ce sam sebe poceti da jede.
Veruj da postoji izlecenje, ne predaj se.
Miu
moj tata je pre 6 meseci umro od raka pluca.Molim te unapred da te moja prica ne obeshrabri, jer je svako slucaj za sebe.
Dakle, imao je dijagnozu skoro identicnu dijagnozi tvog oca, takodje je bio 51 godiste, ali kod njega nije ni savetovana operacija jer je rak pritiskao (bio je na tom delu plucnog krila levog) srce a moj otiac je bio i srcani bolesnik.Posle mnogo lutanja lekara i posle bezobzirnosti nasih zdravstvenih radnika, beskrupuloznosti i svega sem humanosti shvatila sam da je zdravlje najvece blago, jer sam za one mesece koje je moj otac proveo na KBC bila mnogo puta zapanjena ponasanjem osoblja.Nemoj da te cudi sto je gospodin mandaric (namerno pisem malim pocetnim slovom), poznat po tome sto ima i tarifu za operacije, iako je to i dalje drzavna bolnica, bio grub...on je samo davno zaboravio zasto je uopste upisao medicinu a kamoli Hipokratovu zakletvu.
Procitala sam mnogo raznih knjiga, i veruj mi , koliko ja verujem ljudim akoji su ih pisali, da rak moze da se izleci i kad dodje do metastaza.Sustin au borbi protiv raka je podizanje imunog sistema i ciscenje JETRE, ona je najbitnija u celoj prici.
Ukoliko tvoj otac nije izmucen, koliko je moj bio, probaj da ga nagovoris da se nekoliko puta dnevno klistira, da ocisti svoj organizam od toksina i da pri tom pije sto vise caja od rastavica, i ganoderma lucidum kapsule - kineska gljiva magicna u borbi protiv raka.
IMUNITET- je jedini lek, podici ga na taj nivo da rak mora sam sebe da pojede, jer se hrani otpadom,kad u organizmu nestane otpada (klisiranje i pravilno unosenje zdrave hrane) on ce sam sebe poceti da jede.
Veruj da postoji izlecenje, ne predaj se.
Miu
Borkos
moja majka je operisala karcinom dojke, tetka mog muza ga ima na plucima i debelom crevu... te sam ja krenula da citam i da se raspitujem na sve strane o karcinomima
Hemioterapiju svi tesko podnose, nemoj to da te brine. Imaju lekove koji podizu leukocite da organizam ojaca do sledece HT.
Slazem se sa Miom po pitanju ciscenja organizma. To bi svi trebali da radimo
Ono sto bi tvoj tata trebao podhitno da uradi je korekcija ishrane. Mora da izbaci svo meso osim ribe, piletine i curetine. Neka uzima sto vise zitarica i zelenisa. Za pluca mu treba svakog dana po 30g sargarepe. Pravite mu sok od cvekle, sargarepe i jabuke.
Najvaznije- saznala sam skoro za biljku koja efikasno suzbija karcinome o kojoj zna ceo jug Srbije. To je SUMSKA CIKLAMA. Kuva se i pije ujutru i stavljaju obloge. Sta su ljudi o njoj rekli vidi na www.*
Tvoj tata nema sta da izgubi-neka je proba. Obavezno da se kloni mesa..
Psihicki morate da ga podignete!
Sve najbolje
moja majka je operisala karcinom dojke, tetka mog muza ga ima na plucima i debelom crevu... te sam ja krenula da citam i da se raspitujem na sve strane o karcinomima
Hemioterapiju svi tesko podnose, nemoj to da te brine. Imaju lekove koji podizu leukocite da organizam ojaca do sledece HT.
Slazem se sa Miom po pitanju ciscenja organizma. To bi svi trebali da radimo
Ono sto bi tvoj tata trebao podhitno da uradi je korekcija ishrane. Mora da izbaci svo meso osim ribe, piletine i curetine. Neka uzima sto vise zitarica i zelenisa. Za pluca mu treba svakog dana po 30g sargarepe. Pravite mu sok od cvekle, sargarepe i jabuke.
Najvaznije- saznala sam skoro za biljku koja efikasno suzbija karcinome o kojoj zna ceo jug Srbije. To je SUMSKA CIKLAMA. Kuva se i pije ujutru i stavljaju obloge. Sta su ljudi o njoj rekli vidi na www.*
Tvoj tata nema sta da izgubi-neka je proba. Obavezno da se kloni mesa..
Psihicki morate da ga podignete!
Sve najbolje
sn
-
- Novi član
- Pridružio se: Sub Okt 15, 2011 9:56 am
Re: skvamocelularni karcinom
Pozdrav.
Mojoj mami je prosle nedelje uradjena bronhoskopija, danas su joj stigli rezultati i pored toga sto su joj ustanovili hronicni bronhitis, na nalazu joj pise i ovo metaplasia squamosa epithelii bronchi. Da li mozete da mi napisete sta ovo znaci?
Mojoj mami je prosle nedelje uradjena bronhoskopija, danas su joj stigli rezultati i pored toga sto su joj ustanovili hronicni bronhitis, na nalazu joj pise i ovo metaplasia squamosa epithelii bronchi. Da li mozete da mi napisete sta ovo znaci?
Re: skvamocelularni karcinom
Greskom prepisan i isto tako greskom kupljen, najbolji i ni malo jeftin, lek za lecenje raka pankreasa i raka pluca - ''Tarceva'' firme Roche 100mg u pitanju je jedna kutija od 30 tableta. Ako ima neko kome je potreban ovaj lek, ne mora da plati ovu dosta visoku cenu leka.|
javiti se na 066/600-99-90 Nikola
javiti se na 066/600-99-90 Nikola