Dugogodisnji sam pusac i zelim se konrolisati. Interesuje me koliko cesto se moze raditi rentgen pluca? Da li steti ako se radi jednom godisnje?
Hvala.
Rentgen - koliko cesto
Moderatori: moderato, vlada99, Dr Branislav
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Dec 26, 2008 8:42 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
pusenje ( i rentgen)
Ne skodi.
No molim te procitaj post oznacen nekakvim brojevima ( posala sam naslov ono ispali brojevi ) gde je pusenje obradjeno pisanjem o mehanizmu razvoja emfizema pluca ( trajno ostecenje- cigaretom "izgorela" pluca ).
Mislim da je od rentgenskog pregleda,svrsishodnije otici na ispitivanje disajne funkcije ( ne znam koliko dugo pusis ali testovi[ koji ukazuju na deo respiratornog sistema koji se naziva mali disajni putevi ( unutrasnjeg promera od 2mm i manjeg)] Dokazano da se vec posle godinu dana pusackog staza registruju promene u ovoj zoni disajnog puta.
Potrudi se da prekines (trajno )sa pusenjem .Ti o tome odlucujes svojom jakom voljom ...a potrazi i pomoc od sluzbe za odvikavanje od pusenja da ti pripomogne.
pozdrav uz cestitku za ove velike pravoslavne praznike(ako nisi pravoslavni , vazno je da si dobar covek) R.
No molim te procitaj post oznacen nekakvim brojevima ( posala sam naslov ono ispali brojevi ) gde je pusenje obradjeno pisanjem o mehanizmu razvoja emfizema pluca ( trajno ostecenje- cigaretom "izgorela" pluca ).
Mislim da je od rentgenskog pregleda,svrsishodnije otici na ispitivanje disajne funkcije ( ne znam koliko dugo pusis ali testovi[ koji ukazuju na deo respiratornog sistema koji se naziva mali disajni putevi ( unutrasnjeg promera od 2mm i manjeg)] Dokazano da se vec posle godinu dana pusackog staza registruju promene u ovoj zoni disajnog puta.
Potrudi se da prekines (trajno )sa pusenjem .Ti o tome odlucujes svojom jakom voljom ...a potrazi i pomoc od sluzbe za odvikavanje od pusenja da ti pripomogne.
pozdrav uz cestitku za ove velike pravoslavne praznike(ako nisi pravoslavni , vazno je da si dobar covek) R.
Ako si licem okrenut prema suncu sve će senke biti iza tebe.R.
))

-
- Aktivan član
Hvala na cestitki
Zelim Ti da uspes i potpuno prekines sa trovanjem samog sebe -sto pusenjem cinis.Tvoja volja i resenost igra dominantnu ulogu...
Hvala za cestitku.I bez cigarchina
))R.
Hvala za cestitku.I bez cigarchina

))

-
- Aktivan član
Javi kako ostvarujes sopstveni projekat:)
za LakiL: Vec je dvanaesti dan kako nadam se sprovodis sebi zadat projekat da prekines sa pusenjem.Kako se osecas...Kad udjes u krizu(pusenje je bolest zavisnosti to znas) mobilisi najveci stepen svoje volje i prebrodi je ! Javi kako ti ide da te odavde sa foruma podrzimo:)))
Sretan ti rad. - Uradices neprocenjivo za svoje zdravlje bwe...
Drzim ti fige. Pozzz.R.
Sretan ti rad. - Uradices neprocenjivo za svoje zdravlje bwe...
Drzim ti fige. Pozzz.R.
))