Rentgen - koliko cesto

Postavite pitanja ili podeliti savete i iskustva o oboljenjima disajnih organa. Saznajte kako se astma, hronična opstruktivna bolest pluća, emfizem, tumori pluća, hronična ili akutna, bakterijska ili virusna upala pluća, preveniraju, dijagnostikuju i leče.

Moderatori: moderato, vlada99, Dr Branislav

Odgovori
LakiL
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jan 05, 2009 9:47 pm

Rentgen - koliko cesto

Post od LakiL »

Dugogodisnji sam pusac i zelim se konrolisati. Interesuje me koliko cesto se moze raditi rentgen pluca? Da li steti ako se radi jednom godisnje?

Hvala.
mislimsvojimmozgom
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Dec 26, 2008 8:42 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

pusenje ( i rentgen)

Post od mislimsvojimmozgom »

Ne skodi.

No molim te procitaj post oznacen nekakvim brojevima ( posala sam naslov ono ispali brojevi ) gde je pusenje obradjeno pisanjem o mehanizmu razvoja emfizema pluca ( trajno ostecenje- cigaretom "izgorela" pluca ).

Mislim da je od rentgenskog pregleda,svrsishodnije otici na ispitivanje disajne funkcije ( ne znam koliko dugo pusis ali testovi[ koji ukazuju na deo respiratornog sistema koji se naziva mali disajni putevi ( unutrasnjeg promera od 2mm i manjeg)] Dokazano da se vec posle godinu dana pusackog staza registruju promene u ovoj zoni disajnog puta.

Potrudi se da prekines (trajno )sa pusenjem .Ti o tome odlucujes svojom jakom voljom ...a potrazi i pomoc od sluzbe za odvikavanje od pusenja da ti pripomogne.

pozdrav uz cestitku za ove velike pravoslavne praznike(ako nisi pravoslavni , vazno je da si dobar covek) R.
Ako si licem okrenut prema suncu sve će senke biti iza tebe.R.:)))
LakiL
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jan 05, 2009 9:47 pm

Post od LakiL »

Hvala na savetima. Krecem za projektom "U novoj godini bez duvanskog dima" ...

Srecni praznici takodje!
mislimsvojimmozgom
Aktivan član
Aktivan član

Hvala na cestitki

Zelim Ti da uspes i potpuno prekines sa trovanjem samog sebe -sto pusenjem cinis.Tvoja volja i resenost igra dominantnu ulogu...
Hvala za cestitku.I bez cigarchina :)))R.
mislimsvojimmozgom
Aktivan član
Aktivan član

Javi kako ostvarujes sopstveni projekat:)

za LakiL: Vec je dvanaesti dan kako nadam se sprovodis sebi zadat projekat da prekines sa pusenjem.Kako se osecas...Kad udjes u krizu(pusenje je bolest zavisnosti to znas) mobilisi najveci stepen svoje volje i prebrodi je ! Javi kako ti ide da te odavde sa foruma podrzimo:)))

Sretan ti rad. - Uradices neprocenjivo za svoje zdravlje bwe...

Drzim ti fige. Pozzz.R.
Odgovori