Kao prvo želio bih pohvaliti forum, ljudi nažalost saznaju za njega tek kad im zatreba...
Imam 23 godine.
Prije 3 tjedna sam se probudio sa boli u prsima, kako je dan tekao bol se povecala sve dok nije postala neizdrziva. Tad sam krenuo prema bolnici no kako zivim dobrih sat vremena do tamo bol je prestala i postala vise kao lagani pritisak, stovise razmisljao sam da li da uopce nastavim u bolnicu. Ipak, napravljen mi je RTG pluca i dijagnosticiran opsežan pneumotoraks na desnom plucnom krilu, stavljen mi je dren te sam nakon tjedan dana pusten kuci na jos tjedan dana kucne njege. Nakon toga sam krenuo tjedan dana normalno na fax, naravno pazeci da ne cinim nikakve fizicke aktivnosti.
Nesto manje od 3 tjedna od tog dogadaja (prije 3 dana) pritisak u prsnom kosu se vratio te se tu i tamo ulovim kako hvatam zrak. Jedino sto osim pritiskan i nema jake boli vec tu i tamo zareze ukoliko malo dulje boravim izvan kreveta. Također, poceo sam suho kasljati. Otisao sam kod doktorice opce prakse no ona mi je odgovorila da je to mozda zbog promjena vremena i tlaka.
Zanima me sto da radim? Bojim se da je recidivni pneumothorax te
ukoliko odem u bolnicu da ce me zadrzati na promatranju ili poslati na operaciju, a za 4 dana imam ispit o kojem mi ovisi akademska godina. Ne boli me kad disem, ni kad kasljam. Simptomi nisu jaki, ali veoma sllicni onome od prije 3 tjedna. Odlucio sam stalno lezati u krevetu.
Mogu li si jako naskoditi ukoliko cekam jos 4 dana prije negoli zatrazim uputnicu za specijalisticko promatranje? Te ukoliko je to zaista pneumotoraks hoce li se bol pojacavati?
Recidivni pneumotoraks
Moderatori: moderato, vlada99, Dr Branislav
Neverovatna logika
Ustanite iz kreveta, prosetajte do bolnice i uradite:
1. pregled pulmologa
2. RTG pluca
3. D-dimer, plucna funkcija
Dobijete Dg i znate sta vam je, pa ako nije - uzivajte...
a ako jeste, niko vas silom ne moze zadrzati u bolnici, sto nikako nije pametno
ali je svakako vas problem

Ustanite iz kreveta, prosetajte do bolnice i uradite:
1. pregled pulmologa
2. RTG pluca
3. D-dimer, plucna funkcija
Dobijete Dg i znate sta vam je, pa ako nije - uzivajte...

sva pitanja u vezi kalkuloze urotrakta (kamen u bubregu i mokraćnim kanalima) mozete poslati na [email protected]