pulmologija mekotkivne senke

Postavite pitanja ili podeliti savete i iskustva o oboljenjima disajnih organa. Saznajte kako se astma, hronična opstruktivna bolest pluća, emfizem, tumori pluća, hronična ili akutna, bakterijska ili virusna upala pluća, preveniraju, dijagnostikuju i leče.

Moderatori: moderato, vlada99, Dr Branislav

Odgovori
zorica pavlov
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Okt 14, 2009 3:12 pm

pulmologija mekotkivne senke

Post od zorica pavlov »

molim za savet, zbog terapije

difuzno, pretezno u gornjim i srednjim plucnim partijama obostrano prisutne ovalne, jasno ogranicene mekotkivne senke koje odgovaraju sekundarnim depozitima
najveca parahilarno levo je velicine 35x27x30mm (AP X LL X CC) i vrsi kompresiju na bronh za gornji rezanj.
donji reznjevi pluca su bez znakova infiltracije
traheja i principalni bronh bez sigurnih znakova infiltracije i suzenja lumena.
u medijastinumu se ne registruju signifikantno uvecani linfni nodusi
u pleuralno i perikardnom prostoru se ne registruju patoloske tecne kolekcije
na pregledom obuhvacenim kosrtanim strukturama ne vide se patoloske promene

cula sam za :
bronkoskopiju
pet scan u kamenici
mozda neki lekovi, citostatici zracenja il sta vec ?
sladjaneca
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Mar 04, 2009 2:36 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Re: pulmologija mekotkivne senke

Post od sladjaneca »

Nisam sigurna sta te u stvari zanima?Prvo mora da se odredi o kom se tumoru radi,koji je stepen prosirenosti(dali ima meta promene).onda po protokolu terapije, mozda radio terapija ili operacija sve zavisi!niste napisali da lip ostoji primarni tumor po vasem nalazu predpostavljam da postoji jer su meta promene na plucima(sek.depoz.)
Korisnikov avatar
Slavko_slavko
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Jun 24, 2009 1:51 pm

Post od Slavko_slavko »

negde postoji primarni tumor,cim se sve to rasirilo po polucima,mada,dobro je sto nema uvecanih limfnh cvorova...pet je skup,zavisi o kojim se godinama radi,mada bi se oovde trebao uraditi ct,kratko je cekanje,zakazivanje,jer se za pet jako dugo ceka,osim ako ga placas...
siki pardik
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Feb 18, 2009 11:58 pm

Post od siki pardik »

ovo prvo nista neznam,laik sam,ali znam sta je bronhoskopija,meni su je radili.radjena je u knez selu kod nisa i posto nisam izdrzala,poslali me u sremsku kamenicu.uspavaju i bez problema.ubace ti kroz usta neko tanko crevo,neznam tacno dal 2 ili 3 njih,valjda kroz jedno kamera,kroz drugo stipaljka,neznam,nisam videla,ali znam po tome sto su mi u knez selu radili bez totalne anestezije. i uzmu parce sa obolelog mesta e onda cekas nekoliko nedelja za rezultat,ja sam cekala dva meseca.nije toliko strasno ako te uspavaju,posle toga puno se kaslje i izbacuje neka providna sluz.bolece te u grudima ali brzo to prodje i naravno spavace ti se ali ti nece dati da spavas.ja sam cini mi se mogla da ih ubijem dok su me budili pola sata. :lol:
mikica51
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Avg 23, 2010 4:30 pm

Post od mikica51 »

Postovana dr Pavlov.

Da li je to najbolja doktorka dispanzera Signal.Veliki pozdrav.
Odgovori